|

Öreg tűzoltó autó és a Galaxy

Öreg, de külsőre mindenképpen szép állapotú tűzoltó autót kebelez be a Air Force Reserve Command (Légierő Tartalékos Parancsnokság) alá tartozó C-5 Galaxy szállítógépek egyike.Ez a fotó még régebben, 2016 augusztusában készült és egy Nicarauga fővárosába tartó, önkéntes tűzoltó csoportnak adományozott tűzoltó autó hazai karrierjének végét örökíti meg. Az 1982-es Mack 1250 GPM tűzoltó autó a Denton program részeként kerülhetett a 439th Légiszállító Ezred C-5B gépének rakterébe.

Ezen program keretében az amerikai lakosoknak, illetve szervezeteknek lehetősége van meghatározott körbe tartozó dolgoknak, többek között járműveknek bizonyos rászoruló országokba küldésére adományként, kihasználva a katonai szállítógépeken esetleg fennmaradó üres kapacitást. Ebből következik egyrészt, hogy a célországok elsősorban azok, ahova Washingtoni érdekeltségek miatt az USAF gépek rendszeresen repülnek, másrészt hogy a szállító semmiféle garanciát nem vállal arra, hogy ténylegesen le is lesz szállítva a rakomány.

Az USAF által közzétett program részeként egyébként minimum 2 000, maximum 100 000 font (0,9 – 45 tonna) tömegű rakományt vesznek át ilyen célú szállításra.