|

P-8 Poseidon vásárlásán gondolkodik Dél-Korea

Dél-Korea haderejének vezetésének körében nem új keletű az igény arra, hogy a P-3C Orion tengerészeti járőrgép flottát kiegészítsék, modernizálják. A haditengerészet a korábbi években lekonzervált Lockheed S-3 Viking tengeralattjáró vadászok felé mozdult el, ami elképzelés mellé most a P-3 utódnak és a haditengerészeti járőrgépek aktuális királyának számító P-8 Poseidon-ból vásárolnának 4 példányt.

A Boeing B737-800 utasszállító alapjain, a B737-900 szárnyainak felhasználásával kialakított P-8 Poseidonnak jelenleg 4 üzemeltetője/megrendelője van: USA, India, Ausztrália, Egyesült Királyság. Ám mivel a típus a P-3 Orion utódja az üzemeltetők köre fokozatosan bővülni fog.

A Boeing B737-800 utasszállító alapjain, a B737-900 szárnyainak felhasználásával kialakított P-8 Poseidonnak jelenleg 4 üzemeltetője/megrendelője van: USA, India, Ausztrália, Egyesült Királyság. Ám mivel a típus a P-3 Orion utódja az üzemeltetők köre fokozatosan bővülni fog. Boeing,

Az Észak-Korea által a közelmúltban végrehajtott újabb, immáron sikeresnek mondható SLBM tesztindítás nyilván kellő löketet tud majd adni egy ilyen költséges beruházásnak.