|

Svéd légtér-ellenőrzőt rendeltek az arabok

A Saab AB szállíthatja a légtér-ellenőrző rendszert az Egyesült Arab Emírségek számára, mely a Bombardier Global 6000 üzleti gépen kap majd helyet.

Az 1,27 milliárd dolláros megrendelés értelmében a svéd vállalat alakíthat át két darab Bombardier Global 6000 típusú, sugárhajtású üzleti repülőgépet légtér-ellenőrzővé. A kéthajtóműves típusokra a már bevált Erieye radarrendszer kerül integrálásra, emellett levegő-föld radart, elektro-optikai szenzort és kommunikációs berendezéseket is kapnak majd a gépek, mellyel nem csak légtérvédelemre lesznek alkalmasak, hanem tengerészeti járőrgépként vagy akár légi harcálláspontként is felhasználhatóak lesznek. A szerződés részeként az arab állam légierejében szolgáló két Saab 340-est is hasonló rendszerekkel látják el.

Forrás: Saab AB

Forrás: Saab AB ,

Ezzel a megrendeléssel az Egyesült Arab Emírségek lesz az első megrendelő, aki Bombardier Global 6000 típusú, sugárhajtású üzleti repülőgépen használja majd az Erieye rendszert, melyet eddig Saab 340 és 2000 típusú turbólégcsavaros, valamint EMBRAER EMB-145 típusú sugárhajtású utasszállító gépekkel rendeltek vásárlói.