|

HTKA Hírhalom 2015. 7. hét

HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétvégén egy csokorba fűzve.

|

Újabb izraeli-kanadai tengerészeti járőrgép érkezik

Decemberben számolhattunk be arról, hogy az izraeli IAI (Israeli Aerospace Industries) alá tartozó Elta és a kanadai Bombardier egy, a Q400-ason alapuló tengerészeti járőrgépet mutatott be, ezúttal egy jobb repülési tulajdonságokkal rendelkező típussal is kínálják a csomagot.

|

Szingapúri kívánságlista

Február 14. és 19. között rendezik meg a Singapore Airshow 2012 elnevezésű légibemutatót, kiállítást és vásárt. A résztvevő cégek komoly tervekkel érkeznek, ugyanis az ázsiai ország nagy beszerzési terveket szövöget.

|

Kanadai-izraeli tengerészeti járőrgép a Q400-asból?

Svéd Q300 MSA radardóm és kémlelőablak

A kanadai Bombardier Dash 8 gépcsalád jelenleg gőzerővel futtatott tagja a legnagyobb méretű változat, a Q400-as. A 2 hajtóműves turbólégcsavaros masina igen kelendőnek nevezhető a polgári üzemeltetők körében, de elképzelhető, hogy a kis tesók – Q100, Q200, Q300 – után a Q400 is belekóstol a tengerész életbe. Legalábbis az IAI (Israeli Aerospace Industries) alá tartozó […]