|

Összetört az egyik kétüléses magyar Gripen

Mint az fórumunkon, facebook oldalunkon, vagy a magyar, vagy külföldi sajtóban többséghetek minden bizonnyal már olvasta a mai napon a csehországi Lion Effort 2015 gyakorlaton leszállást követően túlfutott és összetört a Magyar Légierő egyik kétüléses Gripen vadászbombázója. Ha minden igaz a 42-es.

Hazánk 5 darab JAS-39 Gripen géppel képviselteti magát a május 11-e óta tartó nemzetközi gyakorlaton. A ma délután, a csehországi Caslav Légibázison balesetet szenvedett gépet Ugrik Csaba dandártábornok és Gróf Gergely őrnagy repülte. A hajózók szerencsére még idejében katapultáltak, nem sérültek meg a balesetben.

Jelenleg azon felül, hogy cseh információk szerint a leszállást követően a gép állítólag nem fékezett csak néhány fotó áll rendelkezésre, amin a pályavégen túlcsúszott, kettétört magyar Gripen látható. Pontosabban a gép orr része egyik képen sem látszik, így hogy az hol állhatott meg arról is csak találgatni lehet egyelőre.

Új információk beérkeztéig javasoljuk fórumunkat – a szokott módon vélhetően úgy is ide érkeznek be oldalunkra elsőként az új információk.

HunAF_Gripen_crash

Frissítés:
Ezeken a képeken már sokkal több minden látszik:
http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=domaci&c=A150519_150846_domaci_cen&foto=CEN5b55c9_DSC08169.JPG