|

Elkészült az első Magyarországon gyártott Lynx

A tegnapi napon ünnepélyes keretek között kigördült a zalaegerszegi gyárkapun az első itthon gyártott KF-41 Lynx gyalogsági harcjármű.

A Rheinmetall Hungary Zrt. vezérigazgatója LinkedIn-posztban tette közzé, hogy a német hadiipari óriás hazai leányvállalata elkészült az első itthon gyártott és összeszerelt példányt, melyet az ilyenkor kötelező gyári teszteket követően 2024 első felében adnak át a Magyar Honvédségnek, hogy csatlakozzon a már átadott, Németországban készült példányokhoz.

Forrás: Paul Walf, linkedin.com ,

Magyarország még 2020. augusztus 16-án szerződött le a Rheinmetall AG-val a KF41 Lynx hazai gyártásáról. A Honvédelmi Minisztérium 2020. szeptember 9-én mintegy 2 milliárd euró értékben rendelt 9 darab műszaki járművet és 209 darab KF41 Lynx gyalogsági harcjárművet, utóbbiból a kontraktus szerint 163 darab Zalaegerszegen készül, de azóta több forrás is pedzegette, hogy ez az arány módosulhat, a magyar gyártósor javára.

A napokban újabb fejezet nyílt a hazai Lynx-történetben, december 15-én jelentették be hivatalosan, hogy a Lynx alapjain fejleszt légvédelmi rendszert Magyarország számára a Rheinmetall. A 30 millió eurós megrendelés értelmében a KF41 alvázát Skyranger 30 toronnyal és Mistral rakéta-indítókkal látják el.

További képek:

Forrás: Paul Walf, linkedin.com ,

Forrás: Paul Walf, linkedin.com ,