|

Az Airbus több száz A400M felvevőjeként tekint az USA-ra

Az Airbus Group égisze alá tartozó, az európai vállalatcsoportot a két amerikai kontinensen képviselő Airbus Americas elnöke, Barry Eccleston nemrégiben úgy nyilatkozott a Reuters-nak, hogy az Airbus közép és hosszútávon több száz A400M katonai szállítógép eladásának potenciálját látja az Egyesült Államok haderejében.

A400M formation

Eccleston úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok beli rövidtávú cáljuk az UH-72 Lakota helikopterekre szóló újabb megrendelés biztosítása, ám ezt követően a következő „nagy project” az A400M népszerűsítése lesz, mivel az Airbus Group meglátása az, hogy az Egyesült Államok Légierejének, illetve többi haderőnemnek akár több száz A400M Atlas is értékesíthető lehet a régebbi C-130 és C-17 típusú szállítógépek váltótípusaként.

A Reuters-nak adott nyilatkozatában az Airbus Americas vezetője azt is elárulta, hogy az észak-amerikai marketing offenzívára az A400M franciaországi, angliai, törökországi és németországi bevezetése után kerül majd sor.

A RAF mindhárom említett típust üzemeltetni fogja. Az A400M az angoloknál az öregebb C-130K gépeket váltja. Vélhetően hasonló felállásban bízik az Airbus Group az Egyesült Államok esetében is - más kérdés, hogy ennek mennyi realitása van... ----- Crown Copyright Fotó: Andrew Linnett

A RAF mindhárom említett típust üzemeltetni fogja. Az A400M az angoloknál az öregebb C-130K gépeket váltja. Vélhetően hasonló felállásban bízik az Airbus Group az Egyesült Államok esetében is – más kérdés, hogy ennek mennyi realitása van… —– Crown Copyright Fotó: Andrew Linnett ,