|

Újabb szállítógépeket rendelt Egyiptom

Az Airbus Group örömmel jelentette be, hogy az afrikai ország további C-295 típusú teherszállító repülőgépet rendelt.

Az európai repülőgép-ipari konzorcium hadi- és űrtechnikával foglalkozó részlege (Airbus Defence&Space) bejelentette, hogy Egyiptom további 8 darab C-295 típusú teherszállító repülőgépet rendelt légiereje számára. A szerződés magába foglalja a logisztikai támogatást, a pótalkatrészek és a képzés árát, valamint a flotta karbantartását is.

Egyiptom jelenleg 6 darab C-295-öst vehetett át. A mostani megrendeléssel együtt 14 gép vár leszállításra. Az összes példány átadását követően az Egyiptomi Légierő lesz a típus legnagyobb üzemeltetője 20 géppel.

C-295-es látványterv az egyiptomi színekben

C-295-es látványterv egyiptomi színekben | Forrás: Airbus Military ,

A CN-235-ös megnövelt törzshosszú változata jelenleg 19 országban áll hadrendben 150 gépes darabszámban. A C-295-ös gépcsalád különböző verziói számos feladat ellátására képesek, a szállító alapváltozat mellett készítettek tengeri járőrözésre, valamint légtérellenőrzésre alkalmas változatot, de tavaly mutatták be a wingletekkel ellátott, gazdaságosabb málhást és a tűzoltó variánst is.

A fejlesztés nem áll le, tovább dolgoznak a típuson, újdonság lesz a szemmagasságú kijelző (HUD) és a fedélzeti semlegesgáz-generátor rendszer (OBIGGS) rendszer is. Utóbbit a szárnytartályokba építik majd be és növeli a típus túlélőképességét is. A rendszerek földi tesztelését már megkezdték, az első repülésre várhatóan az év közepéig kell majd várni.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.