|

Lopakodón dolgozik a MiG tervezőiroda

Egy könnyű, ötödik generációs típuson dolgozik az RSzK MiG vállalat, mely a Szuhoj T-50 mellett kerülne rendszeresítésre az F-22/F-35 pároshoz hasonlóan.

Szergej Korotkov, az RSzK MiG vezérigazgatója elárulta, hogy vállalata egy könnyű, ötödik generációs vadászbombázón dolgozik. Az orosz mérnökök jelenleg az alapkoncepciók megkreálásán dolgoznak, de Korotkov elmondása szerint már látják azt az irányvonalat, amiből a végleges dizájn kialakulhat és megkezdődhet a részletes tervezés. A vezér reményei szerint minél hamarabb a következő fázisba lépnének.

A kép illusztráció

A kép illusztráció ,

Korotkov elmondta, az új típus a MiG-35 számára kifejlesztett fedélzeti rendszereket kapja meg, míg sárkányszerkezet kialakításában a PAK-FA fejlesztése során szerzett tapasztalatokat is felhasználják. Ez jelentős segítség, de az igazgató figyelmeztetett, még így is időigényes ez a projekt.

Megrendelés egyelőre nem érkezett a típusra, de Oroszország valószínűleg rendszeresíti a típust, emellett minden bizonnyal kelendőbb lesz az exportpiacon a J-31-hez hasonlóan kisebb méretű konstrukció, mint a jóval nagyobb PAK-FA vagy J-20.

A korábban már temetett MiG iroda hosszú távon biztosíthatja jövőjét, hisz a könnyű vadászbombázó mellett rájuk bízták a MiG-31 utódjának fejlesztését is, emellett a Szuhojjal közösen dolgoznak egy pilóta nélküli típuson is.