|

Kiegészítő páncélzatot kapott a BTR-4

Hiába Majdan, megdöntött kormány meg állítólagos orosz megszállás, azért nem állt meg az élet az ukrán hadiiparban, ugyanis a BTR-4-et gyártó harkovi Morozov Tervezőiroda felszerelhető páncélkitet készített csapatszállító járműve számára.

Persze kérdezhetnénk, hogy mégis mi ez, hiszen az utólag felszerelhető páncéllapok „technológiája” már évtizedek óta bevett szokás Nyugaton, azonban keleten ez mondhatni ismeretlen fogalom (mondjuk ez a szovjet időkben kialakult tervezői szemléletet figyelembe véve nem is akkora meglepetés). A gyártó elég szűkszavúan nyilatkozott az új páncélzat képességeiről, annyit tudni csak róla, hogy „jelentősen” növeli a személyzet és a deszanttérben helyet foglalók védelmét, valamint különösebb segítség nélkül a személyzet is meg tud birkózni a le- és felszerelésével.

BTR-4 kiegészítő páncélzattal | Forrás: morozov.com

BTR-4 kiegészítő páncélzattal | Forrás: morozov.com ,

Dicséretes a Morozov igyekezete, hogy a „mindennapok” igényeihez igazítsák portékájukat, azonban kérdés, hogy minőségben is tudják-e hozni a szintet, ugyanis pont a BTR-4-gyel esett meg az az igen kínos incidens, hogy Irak visszaküldött néhány nem régiben átvett csapatszállítót, ugyanis azok páncélteste elkezdett repedezni.