|

Újjáépítették a kiégett B-2-est

A Northrop Grumman és az USAF közös erővel újjáépítette azt a B-2 Spirit típusú alacsony észlelhetőségű bombázót, mely még 2010 februárjában gyulladt ki.

Közel négyéves munkát követően újra a levegőbe emelkedett a “Spirit of Washington” névre hallgató B-2-es, mely még 2010 február 26-án egy “kisebb” hajtóműtűz közben rongálódott meg jelentősen a guami Andersen támaszponton. A kiképzőrepülésre induló lopakodó bombázó hajtóműve indítás közben gyulladt ki, melynek köszönhetően a hajtóműtér kiégett és számos fődarab is komoly hőterhelést kapott. A gép sérült kompozitelemeinek javítása, ill. cseréje mostanáig tartott, az USAF nem adott tájékoztatást a munkálatok költségvonzatáról.

Újra a levegőben a Spirit of Washington | Forrás: USAF

Újra a levegőben a Spirit of Washington | Forrás: USAF ,

Nem ez lett volna az egyetlen Spirit-veszteség. A Spirit of Kansas névre hallgató, 89-0127 oldalszámú B-2-es (mely szintén a guami Andersen támaszponton állomásozott) 2008. február 23-án, szombaton zuhant vissza felszállás közben. A gép teljesen összeroncsolódott és kiégett (a kárt 1.4 milliárd dollárra becsülték), nem is próbálkoztak az újjáépítésével.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.