|

Elstartolt a ‘Van képed hozzá?’ című fotópályázatunk

Cirka 1 hónappal ezelőtt lebbentettük fel a fátylat arról, hogy az idei Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató kapcsán fotópályázatot hirdetünk. Ezt most el is indítanánk, kezdődhet a fotók feltöltése.

Emlékeztetőül:

  • 2 kategória: amatőr (kompakt és bridge fényképezőgépek) és profi (DSLR)
  • minimum 1, maximum 3 fotóval lehet nevezni
  • minimum 800×600-as felbontású fotó
  • a fotóknak kötelezően tartalmazniuk kell a fényképezőgép által a képbe mentett EXIF adatokat
  • regisztrálás @ htka.hu

Tehát még egyszer mondjuk: az EXIF adatok megléte alapfeltétel. (Azaz senki ne csináljon például olyat, hogy Photoshop -> Save for web / Mentés webre, mert az bedarálja az EXIF adatokat :))

Hogyan lehet feltölteni a képeket?

Úgy véltük az a legegyszerűbb, ha egy rövid kis videóban bemutatjuk hogyan is lehet a képeket feltölteni, majd azokhoz adatokat megadni. Említett videó megtekinthető a https://htka.hu/etc/van-keped-hozza/van-keped-hozza.html címen. A videó HD felbontású, így javasolt a teljes képernyőre tétele. (A kurzort vigyük a videó felé, akkor megjelenik a teljes képernyő gomb is.)

A videóban szemléltetett képfeltöltés, képszerkesztés funkció a nevezési határidőig lesz elérhető.

Nevezési határidő

A fotópályázatra 2013. augusztus 16., 23:59-ig lehet beküldeni fotókat.

Egyéb tudnivalók

A pályázaton – büntetőjogi felelősségének tudatában – mindenki csakis saját maga által készített fotókkal vehet részt! Amennyiben valamely pályázó nem saját készítésű fényképet tölt fel, az a versenyből való azonnali kizárást és a kép szerzője részéről jogi eljárást von maga után! Az ilyen jellegű jogsértésekért a HTKA Lapcsoport felelősséget nem vállal, ellenben a kép eredeti készítőjét értesítjük a lopás tényéről.

A fotópályázatra beküldött képeknek a HTKA Lapcsoport általi esetleges későbbi felhasználása vízjellel történik majd, melyen értelemszerűen feltüntetésre kerül a fotót készítő neve.

A kép beküldésével, mint annak kizárólagos szerzője, arra a htka.hu honlap mindenkori üzemeltetőjének területi korlátozás nélküli, határozatlan időtartamra szóló, nem kizárólagos, harmadik személynek átengedhető, korlátlan felhasználási módra [különösen: tetszőleges példányban történő többszörözés, és e példányok terjesztése (melybe beleértendő a mű képfelvételen, továbbá számítógéppel, illetve elektronikus adathordozón való másolás jogát); nyilvánossághoz való közvetítés (ideértve azt az esetre is, amikor a művet vezeték útján vagy bármely más eszközzel vagy módon úgy teszik a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, hogy a nyilvánosság tagjai a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választhatják meg)] szóló felhasználási jogot ad. Továbbá az alkotás felhasználására adott fenti engedély ellenében járó díjazásáról lemond.

További információk a díjakról és a zsűrizésről itt érhetőek el.