|

Van képed hozzá? – FOTÓPÁLYÁZAT

A 2010-es, díjnyertes esemény után 2013-ban ismét megrendezésre kerül a magyar repülés legnagyobb ünnepe, a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis augusztus 3-án és 4-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, ahol a szervezők ígéretei szerint egy élményekben gazdag hétvégét tölthetnek majd el a kilátogatók, akik a statikus és dinamikus programban szereplő repülőeszközöket és a Magyar Honvédség haditechnikai eszközeit és képesség-bemutatóit tekinthetik meg. Jelen állás szerint az idei repülőnap a bemutató kötelékekről fog szólni, hiszen szóló műsort repülő, nagy teljesítményű harci gépből kevés van a listán, ráadásul több, a szívünknek kedves típus is hiányzik róla – például a MiG-29 vagy a Rafale. Ennek ellenére azonban – ha az időjárás is kegyes lesz hozzánk – bizonyosan lehetőség nyílik majd számos kiváló fotó készítésére, amire a HTKA Lapcsoport szerkesztősége is szeretné a maga módján ösztönözni a kedves Olvasókat!

Ennek érdekében szerkesztőségünk „Van képed hozzá? címmel fotópályázatot hirdet, melyre a XII. kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató során készített fotókkal lehet nevezni. A fotóknak nem feltétlenül kell egy levegőben levő gépet ábrázolniuk, lehet a téma bármilyen földön kiállított eszköz is – a lényeg, hogy minél látványosabban ábrázolja azt. Sőt, lehet akár egy megkapó életkép is a rendezvényről.

Fotó: HTKA.hu - Spawn

Fotó: HTKA.hu – Spawn ,

Az érvényes nevezés feltételei:

  • élő regisztráció a Haditechnikai Kerekasztal weboldalán (https://htka.hu)
  • minimum 1, maximum 3 fotó beküldése, melyek legalább 800×600 pixel nagyságúak, formátumuk pedig JPG.

Képeket beküldeni 2013. augusztus 6-án 00:01-től 2013. augusztus 16. 23:59-ig lehet. Az ezen a határidőn kívül beérkező képek nem vesznek részt a versenyben!

A pályázaton három kategóriában kerül sor győztes kihirdetésére:

  • Amatőr kategória: Kompakt és Bridge fényképezőgépekkel készült képeket várunk ebben a kategóriában.
  • Haladó kategória: A tükörreflexes gépekkel készült képek versenye.
  • Különdíj kategória: A HTKA Lapcsoport szerkesztősége Vándor Károly és a berekfürdői „A szovjet repülőtér titkai” múzeum jóvoltából szakmai különdíjat oszt ki, melynek győztesét több, a témában érintett portál szerkesztőinek és fotósainak jóvoltából, szigorú kritériumok alapján választjuk ki a nevezők közül. A szerencsés nyertes oklevéllel, HTKA pólóval és bögrével, valamint Vándor Károly Légierő társbérletben II. című könyvének dedikált példányával és egy belépővel gazdagodik a berekfürdői kiállításra, ahol olyan ritkaságokat tekinthet meg, mint az Európában máshol nem látható, szovjet felségjelzésű Mi-24D harci helikopter.

Az amatőr és haladó kategóriában indulók között az olvasók szavazatai alapján három-három személy részesül díjazásban. Nyereményük oklevél, illetve egy-egy HTKA póló és HTKA bögre. Mivel egy nevezőnek akár két, vagy három képe is kaphat annyi szavazatot, hogy egyszerre birtokolja az első, második vagy harmadik helyek valamelyikét, ezért ebben az esetben csak a legtöbb szavazatot kapott fotóját tekintjük versenyben lévőnek.

Fotó: HTKA.hu - Spawn

Fotó: HTKA.hu – Spawn ,

A képeket a nevezési határidő kezdetével megnyíló online felületen lesz lehetőség beküldeni. A képek EXIF adata tartalmazni fogja a fényképezőgép típusát, de a kép leírásában is tüntessétek fel azért.

 A feltöltött fotókkal kapcsolatos további kitétel, hogy Exif adataikat eredeti formátumukban meg kell őrizni, azokat törölni és módosítani tilos! Ennek megszegése kizárást von maga után.

Figyelem! A pályázaton – büntetőjogi felelősségének tudatában – mindenki csakis saját maga által készített fotókkal vehet részt! Amennyiben valamely pályázó nem saját készítésű fényképet tölt fel, az a versenyből való azonnali kizárást és a kép szerzője részéről jogi eljárást von maga után! Az ilyen jellegű jogsértésekért a HTKA Lapcsoport felelősséget nem vállal, ellenben a kép eredeti készítőjét értesítjük a lopás tényéről.

A verseny eredményhirdetésére 2013. szeptember 7-én kerül sor.

A HTKA Lapcsoport szerkesztősége minden kedves Olvasójának eredményes felkészülést, fotózást, valamint élményekben gazdag repülőnapot kíván!

A pályázat fő támogatója:
szovjetrepter

További partnereink: Airshowinfo.hu portál, LHSN.hu portál

Figyelem! A kép beküldésével, mint annak kizárólagos szerzője, arra a https://htka.hu honlap mindenkori üzemeltetőjének területi korlátozás nélküli, határozatlan időtartamra szóló, nem kizárólagos, harmadik személynek átengedhető, korlátlan felhasználási módra [különösen: tetszőleges példányban történő többszörözés, és e példányok terjesztése (melybe beleértendő a mű képfelvételen, továbbá számítógéppel, illetve elektronikus adathordozón való másolás jogát); nyilvánossághoz való közvetítés (ideértve azt az esetre is, amikor a művet vezeték útján vagy bármely más eszközzel vagy módon úgy teszik a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, hogy a nyilvánosság tagjai a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választhatják meg)] szóló felhasználási jogot ad. Továbbá az alkotás felhasználására adott fenti engedély ellenében járó díjazásáról lemond.

UPDATE!

Megnyílt fotópályázatunk! A feltöltés részleteiről ide kattintva olvashatsz!