|

Kecskemét 2013 – Érkezők és gyakorlók – Péntek – Folyamatosan frissítve!

Ahogy már bizonyára mindenki tudja (és bezsongva várja), a hétvégén rendezik meg a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót Kecskeméten. Az eseményen a Haditechnikai Kerekasztal és a Radarfigyelő szerkesztői egyaránt képviseltetik magukat. Igyekszünk a történtekről élő szöveges beszámolót nyújtani, a bejegyzéseket esténként frissítjük a napközben készült fényképpel.

Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis - Kecskemét

Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis – Kecskemét ,

Augusztus 2. (péntek)

Kezdődik az utolsó érkezőnap, ami elég sűrűnek néz ki. Mivel ma a szerdainál és csütörtökinél nagyobb érdeklődésre van kilátás, igyekszünk gyakrabban megosztani az információkat, időnként képeket. Maradjatok velünk!

UPDATE #1 – 08:00

A Baltic Bees egyik gépe repült egy gyakorlást, majd a lengyel MiG-15UTI mutatta be a programját. Fürge kis gép :)

UPDATE #2 – 08:45

Vontatás közben kicsit megsérült a lengyel MiG-15UTI orra. Az információk szerint nem vészes a történet, a magyar műszakiak már dolgoznak is az ügyön.

Update #3 – 08:53

A MiG-15UTI orra egy kicsit behorpadt a söprögető géppel való „találkozása” okán, de ez nem jelenti a hétvégi bemutató törlését: a gép szombaton és vasárnap is repülni fog, a hibát pedig hétfőn kijavítják.

Update #4 – 11:42

A pályairány változtatása miatt nekünk is költöznünk kellett, mostanra a spotterek nagy része áttelepült a 44-es út mellé – lévén 30-as irány szerint szállnak le a gépek. Eddig megérkezett többek között három Spartan (román, olasz, bolgár), a román LanceR, a szlovák MiG-29-es, a cseh Gripen-Alca-Mi-35 csapat, a szerb Galeb és An-26, a szlovák Mi-17 SAR, lengyel Szu-22-esek, bolgár Szu-25. Érdemes tehát kijönni, mert délután még várunk egy-két érdekességet, valamint gyakorlások következnek! Ismét felhívnánk viszont a figyelmet a tűző napra – naptej, napernyő és sok víz mindenképpen szükséges ma a spotterkedéshez.