|

Kiszállt a Saab a kanadai tenderből

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír: a Saab visszavonta ajánlatát és kiszállt a kanadai típusváltási folyamatból, így – egyelőre úgy tűnik, hogy – biztos nem Gripenek váltják a juharleveles Lódarazsakat.

A Saab a tegnapi napon jelentette be, hogy elemezték a helyzetet és jelen kondíciókkal nem kívánnak részt venni a Kanadai királyi Légierő CF-18 Hornet típusú vadászbombázók leváltására kiírt közbeszerzési pályázaton, így visszavonják az eddigi ajánlatukat. A skandináv gyártó nem zárkózott el a későbbi újbóli ajánlattételtől sem, amennyiben a kanadai vezetés elképzelései megváltoznak.

Fotó: Saab

Fotó: Saab ,

A CF-18 Hornet flotta leváltására így az előszerződéssel bíró Lockheed Martin ajánlata (F-35 Lightning II) mellett a Boeing F/A-18E/F Super Hornet, a Dassault Rafale és az EADS Eurofighter Typhoon maradt versenyben.

Hogy némiképp tisztábban láss az erőviszonyok között, olvasd el az F-35 Lightning II és a 4. generációs gépek összevetéséről szóló írásunkat!

8 hozzászólás “Kiszállt a Saab a kanadai tenderből”

  1. Jó reggelt.

    „…nyakamat rá, hogy a világ összes (-5% statisztikai hibahatár) országában “dívik a politikusok lefizetése”, és ez alól Kanada sem kivétel…”

    – Az lehet, de a lépték nem mindegy. Hogy az összes „politikus” bűnöző, korrupt szemétláda, hogy ez a természetes. Vagy, éppen hogy csak pár ilyen gonosztevő van, akiket aztán be is börtönöz a hatóság, de a többség tisztességes.

    Azért egy egészségesen működő demokráciát ne vessük már össze az előbbi kategóriával… korrupciós ügyekben (meg máshogy se) pl. Finnországot, Svájcot, Ausztráliát, stb. ne említsük már egy lapon Közép- Kelet Európával, Oroszországgal, Afrikával…

    Egyébként érdekelne, a SAAB miért vonta vissza az ajánlatát. Gondolom, lesz cikk erről is, mert hát nem a kanadaiak vetették el az üzletet, hanem a svéd gyár.