|

Átvette az első modernizált Tornado-t az Olasz Légierő

Az Olasz Légierő átvette az első korszerűsítésen átesett Panavia Tornado ECR (Electronic Combat/Reconaissance) vadászbombázóját.

A hírt a modernizálást vezető Alenia Aermacchi adta ki, amely a BAE Systems-szel és a Cassidiannal közösen végzi Olaszország 16 darab ECR verziójú Tornado-inak modernizálását.

Az első olasz Tornado ECR MLU | Forrás: Alenia Aermacchi

Az első olasz Tornado ECR MLU | Forrás: Alenia Aermacchi ,

A 2010-ben beharangozott üzemidő-hosszabbítás során igen csak sok új technika vándorolt be a talján madarakba, de a meglévő rendszereken is csiszolgattak. Így például a listán szerepel egy új navigációs rendszer MMR-rel (Multi-Mode Receiver), új kommunikációs rendszer Link 16-ra felhúzva, amibe a TACAN (Tactical Air Navigation) is integrálásra került. A pilótafülkék sem maradtak érintetlenül: új többfunkciós kijelzők kerültek be az ember-gép kapcsolat javítására, valamint hogy csökkentsék a pilóták terheltségét, illetve a belső és külső világítási rendszer most már kompatibilis az éjjellátó berendezésekkel. Szoftveresen is történtek újítások, így a frissítésnek köszönhetően az új szenzorok és avionika mellett új típusú radarelhárító rakéták (HARM) és GPS-vezérelt precíziós bombák (JDAM) integrálására is lehetőség nyílik.

Távozóban... | Forrás: Alenia Aermacchi

Olasz Tornado | Forrás: Alenia Aermacchi ,