|

Lezuhant egy amerikai tanker Kirgizisztánban

A kirgiz hatóságok tájékoztatása szerint a manaszi légibázistól mintegy 160 kilométernyire nyugatra, egy Chaldovar nevezetű falu közelében lezuhant egy amerikai tanker.

Az említett település amúgy közvetlenül a kirgiz-kazah határon található, ám a kazah oldalon. Azaz az információk szerint a tanker valahol a határterület környékén csapódott be. Az illetékesek közlése szerint a lezuhant gép három darabra szakadt, ám hogy túlélők akadnak-e, arról egyelőre nincs információ.

A hírt az információk érkeztével párhuzamosan frissítjük.

9 hozzászólás “Lezuhant egy amerikai tanker Kirgizisztánban”

  1. A NATO-s tankerek személyzetének van valamilyen lehetősége a vész esetén történő gépelhagyásra (pl. ejtőernyők), vagy a civil utas és teherszállító gépek személyzetéhez hasonló lehetőségekkel rendelkeznek csak?

  2. Fade:
    Ahogy felágaskodik a Jumbo, na abból sejthető, hogy a súlypont hirtelen és végzetesen megváltozott. És sanszosan a cipelt járművek szabadultak el.
    A tálibok meg már mindent lelőnek. Azt csodálom, hogy a Hold még a helyén van… :DDDD

  3. Amúgy az utolsó években a C141-esekkel nem törént hasonló eset – igaz a földön?
    Öreg már ezeknek a gépeknek a sárkánya. Brutális sokat repültek és jól megtervezett gépek, de előbb-utóbb még visszaüthet a KC-X tender csúszása(tatása).

  4. Nem a repült óraszámmal van a baj! Sokkal inkább a korrózióval, mely a korukból adódik. Közel 60 évesek! A karbantartásuk meg egyre drágább. Szóval lehetséges a szerkezeti hiba – néhány hét múlva kiderül A váltótípus /KC-46A/ viszont csak 2015-től érkezik….
    Kolombusznak:
    Tudtommal a KC-135-ből az orrfutó melletti alsó ajtón át a személyzet ki tud ugrani ejtőrnyővel. Ám félő, hogy ebben az esetben az alacsony magasság miatt erre nem volt idejük és lehetőségük! Néhány óra múlva kiderül….

  5. T. Kolombusz!
    Tévedtem! Katapult hiányában ejtőernyős vészkijáratot csak a berepülőprogramban használtak /volna/. És nincs is rá szükség, mert a légi utántöltés a harci cselekményektől távol, biztonságos légtérben történik….