|

HTKA Hírhalom 2016. 50. hét

A HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétvégén egy csokorba fűzve.

|

HTKA Hírhalom 2013. 52. hét

HTKA HÍRHALOM olyan hírek gyűjtőhelye, amiket rövidségük, vagy éppen időnk hiánya miatt nem tudtunk kellő formában megírni, így igen lényegre törően, de mégis közzétesszük ezeket minden hétvégén egy csokorba fűzve.

|

Kirgizisztánban a helyzet változatlan

Kant légibázisra 2003 őszén érkeztek meg az orosz egységek

Legalábbis ami az orosz haderő kirgizisztáni jelenlétét illeti. A kirgiz védelmi miniszter csütörtöki bejelentése szerint Biskek nem szándékozik emelni a bérleti díjat, melyet Moszkvának kell fizetnie a kirgiz földön található 4 orosz bázis után. Ezek továbbra is évi 4,5 millió dollárba fognak kerülni az oroszoknak és Kirgizisztán a jövőben is katonai segítségnyújtás formájában kéri a […]

|

Manasz – avagy mire nem képes egy kis extra zöldhasú…

Idén februárban még úgy volt, hogy Moszkva titkolt, ám legnagyobb megelégedésére az amerikai erőknek mars lesz haza Kirgizisztánból, mert a kirgiz kormány nem adta áldását a Manasz nemzetközi repülőtér területén működő amerikai légibázis további fenntartására. A még 2001 decemberében megnyitott bázis fontos szerepet tölt be a térségben, elsősorban az afganisztáni csapatok ellátásában.