|

A Kawasaki átadta az első két tengeralattjáró vadászt

A Japán Tengerészeti Önvédelmi Erő Lockheed P-3C Orion típusú tengerészeti járőrgépeinek leváltását célozó, teljes mértékben hazai fejlesztésű, a Kawasaki Heavy Industries égisze alatt futó XP-1 programról legutóbb 2011 augusztusában írtunk – a hír apropóját akkor az adta, hogy a földi tesztekésre használt gépeken több helyen is repedéseket fedeztek fel.

Akkor még kérdéses volt, hogy a szállítások megkezdésének megjelölt 2012 márciusa tartható lesz-e. Nos, ez nyilvánvalóan nem jött össze a Kawasaki Heavy Industries számára, ám 1 évvel ezen korábbi céldátumra, konkrétabban március 26-án megtörtént az első két P-1 tengerészeti járőrgép átadása.

70 darab körüli mennyiség beszerzése várható. A P-1 érdekessége amúgy, hogy a fly-by-wire rendszer megvalósítása során optikai kábeleket alkalmaztak, azaz fly-by-optics felállásról van szó.

A típusból 70 darab körüli mennyiség beszerzése várható. A P-1 érdekessége amúgy, hogy a fly-by-wire rendszer megvalósítása során optikai kábeleket alkalmaztak, azaz fly-by-optics felállásról van szó. ,

8 hozzászólás “A Kawasaki átadta az első két tengeralattjáró vadászt”

  1. Ez is meg a Poseion is mar egy uj generacioja a haditengereszeti replogepeknek. Gyakorlatilag a manoverezo legiharcon kivul mindent tudnak.

    Felderites , korai elorejelzes hajok tengok sot repulogepek elleni harc.

    Ha nagy tengerpartod teruleted van akkor ezek az idealis gepek hogy lass es harcolj.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.