|

A Kawasaki átadta az első két tengeralattjáró vadászt

A Japán Tengerészeti Önvédelmi Erő Lockheed P-3C Orion típusú tengerészeti járőrgépeinek leváltását célozó, teljes mértékben hazai fejlesztésű, a Kawasaki Heavy Industries égisze alatt futó XP-1 programról legutóbb 2011 augusztusában írtunk – a hír apropóját akkor az adta, hogy a földi tesztekésre használt gépeken több helyen is repedéseket fedeztek fel.

Akkor még kérdéses volt, hogy a szállítások megkezdésének megjelölt 2012 márciusa tartható lesz-e. Nos, ez nyilvánvalóan nem jött össze a Kawasaki Heavy Industries számára, ám 1 évvel ezen korábbi céldátumra, konkrétabban március 26-án megtörtént az első két P-1 tengerészeti járőrgép átadása.

70 darab körüli mennyiség beszerzése várható. A P-1 érdekessége amúgy, hogy a fly-by-wire rendszer megvalósítása során optikai kábeleket alkalmaztak, azaz fly-by-optics felállásról van szó.

A típusból 70 darab körüli mennyiség beszerzése várható. A P-1 érdekessége amúgy, hogy a fly-by-wire rendszer megvalósítása során optikai kábeleket alkalmaztak, azaz fly-by-optics felállásról van szó. ,

8 hozzászólás “A Kawasaki átadta az első két tengeralattjáró vadászt”

  1. Ez is meg a Poseion is mar egy uj generacioja a haditengereszeti replogepeknek. Gyakorlatilag a manoverezo legiharcon kivul mindent tudnak.

    Felderites , korai elorejelzes hajok tengok sot repulogepek elleni harc.

    Ha nagy tengerpartod teruleted van akkor ezek az idealis gepek hogy lass es harcolj.