|

Modernizálják az osztrák Herculeseket

A Marshall Aerospace megkezdte az Osztrák Légierő Lockheed Martin C-130K Hercules típusú teherszállító repülőgépeinek karbantartását és modernizációját.

A 2011 őszén bejelentett szerződés keretében a brit vállalat Cambridge-ben található üzemében újul meg a három gép, melyeket még 2002-ben szereztek be a RAF (Royal Air Force – Brit Királyi Légierő) flottájából. Az első példányon már megkezdődtek a felújítási munkálatok, melyek végeztével 2015 elején állhatnak újra szolgálatba az osztrák Herculesek, melyek fedélzetén lecserélésre kerülnek az analóg berendezések, a rádiós magasságmérő és a robotpilóta, emellett szoftverfrissítésen esik át a transzponder és a fedélzeti számítógép is, melynek köszönhetően CNS/ATM kompatibilissé válnak..

Fotó: Marshall Aerospace and Defence Group

Fotó: Marshall Aerospace and Defence Group ,

A három C-130K Herculest még 1967 és 1968 között vehette át a gyártótól a Brit Királyi légierő, ahol Hercules C.Mk 1P jelzéssel állították üzembe. Ausztria 2002-ben vásárolta meg őket, a gépek rendszerbe állítását és az azóta folyó folyamatos üzemelést nagyban segítette a Marshall Aerospace alkalmazottainak munkája, így nem meglepő, hogy ezt a(z amúgy az ilyen munkák terén is nagy tapasztalatú) céget kérték fel a feladatra.

2 hozzászólás “Modernizálják az osztrák Herculeseket”