|

Tesztelik a pakisztáni Falconok EW-rendszerét

Az ITT Exelis befejezte a pakisztáni F-16-osokra szánt elektronikai hadviselési rendszer elektromágneses tesztelését a kaliforniai Edwards támaszponton.

A függeszthető konténerbe épített AN/ALQ-211 (V)9 típusú elektronikai hadviselési rendszert 41 darab, korszerűsítésre szoruló F-16-os kapja meg. A rendszer tartalmaz egy besugárzásjelzőt, egy digitális rádiófrekvencia-zavarót, valamint egy memória- és irányítóegységet.

A rendszer a Block 50 és modernebb verziójú Falconokon használt, integrált AN/ALQ211 (V)4-es külső függesztésű verziója, melyekkel a 2008-ban a Peace Drive I program keretében megrendelt 18 darab Block 52-esen is találkozhattak. A két rendszer elemei 100 százalékban csereszabatosak, ezzel logisztikai előnyökkel jár, nem mellesleg olcsóbb is az üzemben tartása.

Pakisztán 41 darab F-16 Fighting Falcon vadászbombázóját a török TUSAS Aerospace Industies (TAI) korszerűsíti egy 75 millió dolláros szerződés keretében. (Az eredeti szerződés 42 példányra szólt, de egyet azóta balesetben elvesztettek.) A TAI számos európai ajánlat között győzedelmeskedett 2008 augusztusában, de a szerződést csak június 29-én, hétfőn írták alá.

Az F-16 Block 15-ös konfigurációjából a Block 40-esnek megfelelő modernizálás során új avionikai rendszereket kapnak, átesnek különböző strukturális változtatásokon is.

4 hozzászólás “Tesztelik a pakisztáni Falconok EW-rendszerét”