|

Nehéz szállítóhelikopter a Boeing-Eurocopter párostól

A Boeing és a Eurocopter az FTH (Future Transport Helicopter) program keretében együtt állt neki egy nehéz szállítóhelikopter tervezésének, melyről már pár grafika is napvilágot látott.

A tényleges munkáig még sok van hátra, egyelőre megvalósíthatósági tanulmányokat készítettek. A készülő forgószárnyas a Chinookhoz hasonló elrendezéssel készül, azonban méreteiben nagyobb lesz annál, kapacitását 18 tonnára tervezik, míg maximális felszállósúlya elérheti a 33 tonnát is. A két gyártó tervei szerint a típust indítják majd a US Army által kiírt JMR-Heavy tenderen is.

15 hozzászólás “Nehéz szállítóhelikopter a Boeing-Eurocopter párostól”

  1. Allesmor Obranna

    Most hívtak fel a Boeing-Eurocoptertől remegő hangon, hogy támogatom-e az ötletet.
    Egyelőre igent mondtam, tetszik az elképzelés, de ha a HTKA kommentelők leszavazzák ezt a gépet, hajlandó vagyok nemet is mondani…

  2. A Galaktikus Birodalom részéről Lord Vader határozatt nemmel felelt. Az Ő álláspontja szerint csillagrombolókra és valami halálcsillagra kell a lóvé. Én nem szívesen húznék ujjat vele, mert már az ellenkezés gondolata is összeszorítja a torkomat… :)

  3. Szerintem túl kevés motorja van, meg propellerje, így nehezen lehet sok pénzt elkölteni a fejlesztésére. És semmi sem garantálja, hogy a végén elkaszálják a veszteségek miatt. Ja és nem is multifunkcitöbbfeladatú, nem repűl szuperszónikusan és nem vadászik tengókra.
    :)

  4. Ennyire elcseszték az NH-90-est, hogy tök új konstrukcióval készülnek?
    Maga a gép tetszik, bár ez sokat nem számít. Vajon ez is „csupaszon”, mindenféle önvédelmi rendszer nélkül fog készülni, és csak utólag kókányolják bele a dolgokat?

  5. „A Boeing és a Eurocopter”

    Még a 2008 aranyasban arról verte a nyálát az eurocopter hogy az új teherszállító gép csakis európai lehet, erre meg tessék!
    Az f-35 programon jól látszott az európai együtműködés .
    Csak én nem lennék meglepve ha a jenki 6 gen gép fejlesztésébe is részt vennének az Eu-s országok?

    Kicsit olyan „arma 3” vagy „Frontlines fuel of war” szaga van már a fejlesztéseknek nem ?

    (India+Oroszok+Kína) (USA+EU)