|

Kenya twitter üzenetben figyelmeztette a szomáliai lakosságot

Lévén Szomália az Afrikai kontinens államai közül 2000-ben utolsóként csatlakozott rá a világhálóra, illetve mindenki által ismert az „ország” helyzete némiképp megkérdőjelezhető, hogy a kenyai védelmi minisztérium twitter üzenete milyen hatékonysággal látta el feladatát. Mint tudjuk cirka 2 hete a kenyaiak támadást indítottak a Szomália területén ténykedő, terrorszervezetnek minősített al-Shabaab (Mudzsahedin Ifjúsági Mozgalom) ellen, akik nemrégiben Kenya elleni támadással fenyegetőztek.

Nos a kenyai haderő kedden twitter üzenet formájában értesítette a szomáliai lakosságot, hogy készüljenek arra, hogy a Kenyai Légierő gépei folyamatos támadás alatt tartanak majd 10 szomáliai települést. Az üzenetet elküldő szóvivő, bizonyos Emmanuel Chirchir hadnagy a BBC-nek adott interjújában leszögezte, hogy gépeik nem magukat a városokat, hanem a városok közelében található lázadó gócpontokat ütlegelik majd. Minden bizonnyal a kenyaiak is tisztában vannak, hogy a szomáliai lakosság domináns része nem rendelkezik internet eléréssel, – 2009-es adatok szerint cirka 102 000 internet előfizetés élt a majdnem 10 millió lakosú Szomáliában – így egy újabb üzenetben arra kérték a tweetet olvasókat, hogy ha rokonaik, barátaik vannak az érintett városokban, akkor azokat igyekezzenek értesíteni a dologról.

A kenyai Légierő által a szomáliai akcióban bevethető gépek arzenálja egyébként kimerül a Northrop F-5E/F Tiger II-esek, illetve netán a Short Tucano gépeik COIN feladatkörben alkalmazott példányaiból.

One Response to “Kenya twitter üzenetben figyelmeztette a szomáliai lakosságot”