|

Bréking – Majdnem baleset Zeltwegben! – FRISSÍTVE

A hétvégén nagyszabású repülőnapot rendeznek Zeltwegben, melyen számos nemzet képviselteti magát. A résztvevők között van a ‘Saudi Hawks’ kötelék is, melynek pilótái ma kicsit leizzadtak…

Hatalmas szél van jelenleg az osztrák bázison, ami jelentősen megnehezíti a szervezők és a dinamikus programot repülő résztvevők dolgát. A szél áldozata lett a szaúd-arábiai kötelék is, melynek egy bemutatóját félbe kellett szakítani, mivel két gépük összekoccant a levegőben. Bár a földről nem volt látható az eset, aki nem értette a hangosbemondó közleményét, a reptér nyugati oldalán felsorakozó mentőkből és a bemutatót megszakító gépek kiválásából érezhette, hogy nincs minden rendjén. Az arab formáció minden gépe épségben leszállt, s a nézők előtt elguruló BAe Hawkok egyikén látható volt a koccanásból eredő sérülés.

Fotó: Saudi Hawks hivatalos weboldala ,

Zeltwegben továbbra is nagy szél van, ám a szervezők döntése értelmében folytatódik tovább a dinamikus bemutató, reméljük nem lesz még egy hasonló vagy komolyabb eset.

Akik nem jutottak ki az osztrák repülőnapra, azok itt követhetik figyelemmel az élő közvetítést!

Frissítés #1:
Az alábbi videofelvétel tanúsága szerint nem gépek közti, hanem gép – madár közti ütközésre került sor.

9 hozzászólás “Bréking – Majdnem baleset Zeltwegben! – FRISSÍTVE”

  1. Bocs, tőlem volt az infó a feltételezett ütközésről….

    A helyszínen csak annyi látszott, hogy a kötelék hosszú időre eltűnik, majd a nyugati oldal mentőegységei kék lámpát kapcsoltak a pálya végén. Aztán megjelent a kötelék két gépe és sietve leszálltak. Amikor a kijelzőre néztem csak a sérülést láttam, a madaras ütközést nem.
    Csak később csatlakozott hozzájuk a kötelék többi négy gépe. Sajnos németül nem beszélek, körülöttem pedig angolul tudók nem voltak, így csak feltételezéssel élhettem, a két gép közös leszállása és a sérülés jellege miatt. Megkövetem magam, mert kicsit elhamarkodottan írtam Phoenixnek. Bocs mindenkitől, tanultam az esetből.

  2. Ott voltam szombaton, nagyon király volt, főleg a 20 helikopterrel meg 2 C-130-al végrehajtott „mentőakció” / képességbemutató, meg a C-130-as „légtérsértő” két Eurofighter általi, készültségből történő elfogása. A két pénteki balesetről akkor, ott nem is hallottam, csak most itt olvasom. Sajnálom mind a szervezőket, mind az elszenvedőit, remélem felépülnek. Egyedül az óriási tömeg volt idegesítő délelőtt… 290.000 néző két nap alatt pfffú :) … Kb. 5x annyi magyar (!) Toi-Toi mobil WC-t kellett volna bérelni, mint amennyi volt :) Néhány (nagyon) amatőr fotómat hamarosan felteszem a nicknevem alatt elérhető weboldalra.