|

Újabb Herculesek Indonéziának

Jakartában nem kispályások, folyamatosan modernizálják a légierőt, a hazai iparuk fellendítésére vadászbombázót fejlesztenek a dél-koreaiakkal, de a teherszállító repülőgépekből álló flottájukat sem hagyják leépülni, újabb gépek beszerzését forszírozzák.

Újabb 5 darab C-130 Hercules beszerzését határozta el az Indonéz Légierő (Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udara, TNI–AU) vezérkara, így már kilencre bővült a 2014-ig beszerzendő Herculesek száma. A légierő szóvivője, Bambang Samoedro elmondta, az Egyesült Államok, Norvégia és Ausztrália is ajánlott fel számukra C-130E, C-130H és C-130J verziójú Herculeseket különböző kedvezményekkel.

„Jelenleg azt keressük, hogy minél nagyobb árengedménnyel vagy kedvezményes kamatozású kölcsönnel tudjuk megvásárolni a gépeket, ám mindez komolyan függ a költségvetés biztosította lehetőségektől.” – mondta el a Samoedro.

Az új gépek megvásárlásával több mint két tucat Hercules áll majd hadrendben indonéz felségjellel. A különböző verziójú és számos korszerűsítésen átesett példányokat teherszállítás mellett VIP feladatokra és légi-utántöltésre is használják.

6 hozzászólás “Újabb Herculesek Indonéziának”