|

Lezuhant egy Apache az Egyesült Államokban

Tegnap délután jelentették be a US Army illetékesei, hogy a délelőtt folyamán lezuhant egy Boeing AH-64D Apache Longbow típusú katonai helikopter az Amerikai Egyesült Államokban.

Április 28-án, helyi idő szerint 11 óra körül az alabamai Monroeville közelében földnek csapódott egy Boeing AH-64D Apache Longbow típusú harci helikopter. Az amerikai forgószárnyas Fort Ruckerből felszállva kiképzőrepülésen vett részt, fedélzetén kétfős holland személyzet tartózkodott, az oktatópilóta életét vesztette a baleset során, a tanonc viszont sérülés nélkül megúszta az esetet. A holland védelmi minisztérium közleményben megerősítette az esetet, elmondták, hogy az elhunyt Van de Perre százados családját értesítették, továbbá minden egyéb információközlést beszüntettek a balesettel kapcsolatban, melynek kivizsgálását megkezdték.

Boeing AH-64EI Apache Longbow | Fotó: Boeing ,

A US Army számára idén most vesztett el először egyet a Boeing AH-64D Apache Longbow helikopterei közül, ám tavaly kettő gépveszteség is becsúszott, emellett a szingapúriak és a görögök is búcsút mondhattak egy-egy példánynak.