|

Sérült indián Szingapúrban

Egy gyakorlórepülés alatt végrehajtott kényszerleszállás közben jelentősen megroncsolódott a Szingapúri Légierő egyik AH-64D Apache Longbow típusú harci helikoptere.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a gép személyzete a tegnapi napon kényszerleszállást kísérelt meg Szingapúr északi részén elterülő füves területen, helyi idő szerint 15:30 körül.

A két pilóta karcolás nélkül megúszta a kalandot, ám ugyanez nem mondható el a forgószárnyasról, ugyanis a becsapódás közben leszakadt a faroklégcsavart tartó konzol. A hivatalos tájékoztatás szerint a leszakadó darabok nem okoztak sem személyi sérülést, sem anyagi kárt. A baleset helyszínére kivizsgálócsoportot vezényeltek.

Szingapúri Apache | Forrás ,

Az egyik szemtanú így nyilatkozott az esetről:
„Láttam egy helikoptert körözni a közelben, egyszer csak hirtelen süllyedni kezdett, majd egy réten a földhöz csapódott. Szerencsére senki sem tartózkodott a közelben. A pilóták épségben másztak ki a roncsból, láttam őket a helikopter maradványai körül álldogálni.”

Szingapúr a baleset előtt 20 darab AH-64D Apache Longbow típusú harci helikopterrel rendelkezett, melyeket 2002 és 2006 között állítottak hadrendbe. A balesetet szenvedett példány nem rendelkezett a rotorra szerelt Longbow tűzvezető radarral. A sérült gépet a védelmi minisztériumi szóvivő szerint megpróbálják újra repképes állapotba hozni.

A helyszínen készült képekért kattints ide!

One Response to “Sérült indián Szingapúrban”

  1. Legszebb öröm a káröröm…
    Valószínűleg újra repképes állapotba lehet hozni a gépet,mert úgy tervezték,hogy földbecsapódáskor bizonyos részek törjenek(futómű farokrotor)így csökkentve a becsapódás energiáját.