|

Újabb angol Tornado zuhant le

Tegnap kigyulladt, majd a földnek csapódott egy Panavia Tornado típusú vadászbombázó Skóciában. Két hete kísértetiesen hasonló eset történt egy másik Tornado GR4 típusú harci repülőgéppel.

Február 10-én, helyi idő szerint 17 óra körül a levegőben kigyulladt, majd a földnek csapódott egy Panavia Tornado típusú vadászbombázó a Skócia partjainál található Lossiemouth bázis közelében. A Tornado GR4 típusú vadászbombázó pilótái tüzet észleltek a fedélzeten mintegy 6 000 láb (1 828,8 m) magasan repülve, majd próbálták elérni a honi bázisukat, ám idő előtt elhagyni kényszerültek a gépet, mely a földnek csapódva nem okozott személyi sérülést. Az eset a brit védelmi minisztérium részéről is megerősítést nyert, elmondták, hogy a pilóták karcolásokkal megúszták az esetet, de kórházba szállították őket kivizsgálásra.

Már nem sokáig szelhetik az eget a brit Tornadok… (Forrás) ,

Két héttel ezelőtt kísértetiesen hasonló körülmények között zuhant le egy azonos típusú, variaszárnyú vadászbombázó, ám azt a Tornado GR4-est a tenger hullámai nyelték el végül. A személyzet akkor is sikeresen katapultált.

Mindkét baleset vizsgálatára nagy erőket mozgósítottak Nagy-Britanniában, ám arról nem szólnak a hírek, hogy repülési tilalmat rendeltek el a típusra, bár az ismétlődő eset miatt ez a biztonsági intézkedés sem lenne meglepő.

3 hozzászólás “Újabb angol Tornado zuhant le”