|

Lezuhant egy brit Tornado

Tegnap délután a Brit Királyi Légierő elvesztette egyik Panavia Tornado GR4 típusú variaszárnyú vadászbombázóját, miután az gyakorlórepülés közben az Északi-tengerbe zuhant.

Január 27-én délután rengeteg lakossági bejelentés érkezett, hogy egy vadászbombázó repül alacsonyan a Nyugati-szigetek házai felett, majd a tengerbe zuhant. A kutató-mentőket és a parti őrséget 14:45 körül értesítették a történtekről, a kiérkező helikopterek a sikeresen katapultált és már az életmentő tutajon hánykolódó kétfős személyzetet kórházba szállították. Nem érkezett hír nagyobb sérülésről. A baleset okai kiderítésére vizsgálat indult.

Már nem sokáig szelhetik az eget a brit Tornadok… (Forrás) ,

A Tornado GR4 típusú vadászbombázó pilótái tüzet észleltek a fedélzeten mintegy 6000 láb (1828,8 m) magasan repülve, majd próbálták elérni a Lewis-i Stornoway repülőteret, ám már nem volt képes elérni és a tengerbe zuhant. A kísérője a helikopterek kiérkezéséig körözött a helyszín felett.

Az eset jól jött a Stornoway parti őrségének, mivel a megszorítások miatt be kívánják zárni a bázisuk, ám ezáltal talán megmenekülhetnek.

2 hozzászólás “Lezuhant egy brit Tornado”

  1. Tekintve, hogy a gép személyzete szerencsésen átvészelte az eseményt: Szerintem lehet, hogy ez is a megszorító intézkedések része, mikor a hangárban a műszakiak nem figyelnek oda, a pénzügyminisztérium emberei meglazítanak egy-két csavart, vagy kihúznak egy-két elektromos csatlakozót… :)