|

Az időjárás nehezíti a baleset kivizsgálását

Még mindig nincs eredmény a november 16-án lezuhant F-22 Raptor ügyében, ugyanis a baleset kivizsgálását jelentősen hátráltatja az kemény időjárás.

Az alaszkai Cantwell közelében 2010. november 16-én pilótájával együtt lezuhant az Amerikai Egyesült Államok egyik ötödik generációs vadászbombázója. A csúcstechnikájú repülőgép elvesztésének ügyében indult vizsgálat azonban a kemény alaszkai időjárás miatt nem úgy halad, ahogy azt az USAF szeretné. A légierő és a hadsereg katonái által alkotott csapat így kelletlen kényszerszünetet tart, ám amikor lehetőség adódik, folytatják a roncsok felkeresését, leltározását és begyűjtését. Az USAF szóvivője elmondta, hogy a nagyobb, szemmel könnyen kiszúrható alkatrészeket már a rossz idő érkezése előtt elszállították, ám még akadnak apróbb darabok, melyek fontosak lehetnek a baleset okainak feltárásában.

Az USAF által kiadott fotó a szerencsétlenség helyszínéről

Az USAF által kiadott fotó a szerencsétlenség helyszínéről | Fotó: USAF ,

Jeffrey Haney százados egy éjszakai kiképzőrepülés során vesztette életét. 2003 augusztusától volt az USAF pilótája, Alaszkában 2006 júniusa óta állomásozott. A katapultülést és az életmentő felszerelések nagy részét megtalálták a kráterben, amit a földhöz csapódó F-22 Raptor ütött. A típusnak a novemberi volt az első és máig egyetlen halálos kimenetelű vesztesége.

A balesetről és a pilóta kereséséről szóló bővebb infóért katt ide!

One Response to “Az időjárás nehezíti a baleset kivizsgálását”