|

Kínos csere-bere

Régóta írtunk a KC-X tender fejleményeiről, mivel semmi érdemleges nem történt, csupán az USAF illetékesei kérődztek a beadott pályázatokon, ám most olyasmi történt, ami nem csak említésre méltó, hanem egyenesen ciki.

Történt ugyanis, hogy az Amerikai Légierő szakemberei, miután átnézték az EADS és a Boeing által beadott pályázatokat, mindkét versenyzőnek ki kívántak küldeni egy levelet, melyben a tenderre beadott anyagokkal szembeni észrevételek szerepelnek, ám rosszul sült el a dolog, a Boeingnek szánt küldeményt az EADS kapta meg és vice versa.

„A hónap elején egy elírás miatt történt az eset, ám miután a pályázók felismerték a hibát, egyből kapcsolatba léptek velünk.” – nyilatkozta a minap Les Kodlick ezredes, a US Air Force szóvivője. Továbbá elmondta, hogy így legalább nem érheti őket az a kritika, hogy egyenlőtlenül tájékoztatták a tenderen részt vevő vállalatokat.

Egyes források szerint a hiba újabb botrányt okozhat, sőt akár a legújabb forduló törlését is magával vonhatja, ami újabb 1-2 évvel kitolhatja a KC-135-ösök kivonását. Ám valószínűbb, hogy a 179 gépre kiírt közbeszerzés nincs nagy veszélyben, csupán az ellenfelek most már pontosabbakat tudnak egymás ajánlatának hiányosságairól.

5 hozzászólás “Kínos csere-bere”