|

Lezuhant egy Eurofighter Typhoon

Halálos baleset történt Spanyolországban, amikor földbe fúródott egy kiképzőrepülésre induló, kétüléses Eurofighter Typhoon vadászbombázó.

A spanyol védelmi minisztérium közlése szerint a spanyolországi Sevilla közelében található Morón légibázisról felszálló kétüléses Eurofighter Typhoon másodpercekkel az elemelkedés után a földhöz csapódott. Az eset kedd délelőtt, helyi idő szerint 9:30-kor történt.

A hátsó ülésben helyet foglaló spanyol oktatópilóta sikeresen katapultált és kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. (Kórházba szállították kivizsgálásra, a hivatalos tájékoztatás szerint „kiváló” állapotban van.) Az első ülésben ülő szaúdi pilóta (alezredes) viszont életét vesztette a katasztrófában. (Szaúd-Arábia és Spanyolország között köttetett szerződés értelmében a szaúdi pilótákat a Spanyol Légierő infrastruktúráját és oktatópilótáit használva képzik ki a Pireneusi-félszigeten.)

Szaúdi Typhoonok géppárban ,

Az eset kivizsgálásával a spanyol CITAAM lett megbízva, a vállalat már a helyszínre vezérelt egy vizsgálóbizottságot.

Nem ez volt a típus első balesete, 2002. november 21-én lezuhant a DA-6 jelzésű, kétüléses spanyol prototípus, amikor mindkét hajtóműben pompázs lépett fel. Akkor a kétfős személyzet sértetlenül katapultált a bajba jutott gépből.

11 hozzászólás “Lezuhant egy Eurofighter Typhoon”

  1. Akkor miért csak most tudjuk meg?

    Csupán azért, mert ezt az oldalt hobbyból csináljuk, mindenkinek van magánélete, az oldalra fordított időt ebből különítjük el. Valamint azért mert más baszott megírni, és nekem csak éjszaka jutott rá időm, amikor egyesek aludni szoktak… nagyjából ennyi.

    Egyeseknek annyi ideje van kommentelni, hogy ihaj. Ezalatt simán lehetne besegíteni a hírírásba. Ígérem, senkinek nem harapom le a fejét, ha szabadidejével hozzájárul a hírterméshez.

  2. Nyugi Phoenix!
    Senki nem akar kötekedni! Én biztosan nem! Most mindenkitől megkapom majd, hogy nyalizok, de én őszinteségnek tartom:
    Hogy fantasztikus munkát végeztek, főleg, hogy nem fő állásban,hanem szabadidőben csináljátok! Töretlen lelkesedéssel és kitartással! Ha már az as vagy más internetes oldal is Titeket másol, vagy tőletek merít hírt, mert már találtam rá példát, akkor ez magáért beszél!
    Úgy hogy köszönjük az oldalt! MINDENKI NEVÉBEN! Mert 24 órán belül itt pontosan megtudhatjuk azt, amit máshonnan nem! Ez az igazság!
    KÖSZÖNJÜK FIÚK!

  3. Bocs, de valszeg fáradtságomból adódva eléggé szemrehányónak tűnt számomra a dolog.

    Köszi, Hornet, igyekszünk :) Ennek ellenére tényleg nem ártana még néhány segítő kéz (lehetőleg páros számú)

    Ez volt az első lezuhant széria gép?

    Tudtommal igen :)