|

Tippek repülőnapra

A közelgő kecskeméti repülőnap kapcsán szeretnénk néhány hasznos tanáccsal ellátni az eseményre kilátogatókat. Aki még esetleg nem döntött a részvétel mellett, az meggyőzheti magát a várható felhozatallal. Ehhez nem kell mást tenni mint felkeresni a hivatalos weboldalt, ahol aktuális lista található a résztvevő országokról és eszközeikről. (Ha megszületett a döntés akkor a Ticketpro honlapján tájékozódhatunk a jegyvásárlás lehetőségeiről.)

A dinamikus program időbeosztása még nem készült el, annyi biztos, hogy a repülőtéren a kapunyitás 7:30-kor lesz. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy érdemes már kapunyitáskor a repülőtérre érkezni, mivel az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy később a város 15-20 km-es környékén egy gigantikus méretű forgalmi dugó alakul ki. Lássuk be a jeggyel a zsebünkbe nem egy felemelő érzés a repülőgépek távoli zúgását hallani a dugó kellős közepén…

Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis – Kecskemét ,

Ha kellően elvetemültnek érzed magad, akkor már a hivatalos repülő nap előtti két napban is akad bőven látnivaló a repülőtér környékén, mivel a résztvevők általában ebben az időszakban érkeznek, és számos gyakorló repülést is beiktatnak a hivatalos program előtt. Ilyenkor érdemes kilátogatni az aktuálisan használatos futópálya végéhez. Itt bőven akad lehetőségünk jobbnál jobb képek elkészítésére. Persze néhány alapvető szabályt tiszteletben KELL tartani a spotterkedés alatt. (Bővebb információért erre tessék!)

Az idei résztvevők közül a legérdekesebbnek Ukrajna ígérkezik, mivel ők egy Szu-27-essel érkeznek. Sajnos úgy tűnik, hogy a gép csak a statikus programban vesz majd részt, de ettől még lehet reménykedni. :) Legyen bárhogy is, a Flanker mindenképpen ritka vendégnek számít nálunk, várhatóan sokakat megdöbbentenek majd a gép lélegzetelállító méretei.

Forrás: kerozingozos.hu

Azok, akik neten követik figyelemmel az eseményeket, azon Olvasóinknak holnaptól folyamatosan frissülő bejegyzést indítunk a főoldalon. Azok számára, akik kilátogatnak (és nem restek fényképezőgépet ragadni), pályázatot hirdettünk, melyről bővebben itt olvashattok.

16 hozzászólás “Tippek repülőnapra”

  1. Közben a neten elkezdtek keringeni az infók a várható részletes programról..

    http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kultura/mi-mar-tudjuk-a-repulonap-tervezett-programjat-320506

    Egészében véve nagyon színvonalasnak tartom az egészet. Földön és levegőben is lesz néznivaló bőven. Egyedül a képességbemutatót lehetett volna hamarabb kezdeni. Itt látható majd egyedül magyar Mig-29-es, viszont a nagyon távolról tömegközlekedéssel érkezőknek, ez kicsit késői lesz.

    A nyitóképet azért hiányolom! :-) Tudom, hogy csak áthúzás, de nagyon demonstratív… :-)

  2. „Az idei résztvevők közül a legérdekesebbnek Ukrajna ígérkezik, mivel ők egy Szu-27-essel érkeznek. Sajnos úgy tűnik, hogy a gép csak a statikus programban vesz majd részt, de ettől még lehet reménykedni. :) Legyen bárhogy is, a Flanker mindenképpen ritka vendégnek számít nálunk, várhatóan sokakat megdöbbentenek majd a gép lélegzetelállító méretei.”

    Nem tudom ki írta a cikket de szöges bakanccsal gyalogolt a lelkembe…

  3. Úgy igazából 10.45-től pörög fel a program!
    Mivel csak a legjobb esetben is csak 7.30-kor dobbantok kicsi házunkból így lemaradok a holland 16-ról…
    Na mindegy! Ez van:(
    370 Km lenne M3-al együtt, de a hum GPS, pap és mama, „Majd mi jobban tudjuk!” Felkiáltással úgy is bevisznek a susnyásba.
    2008-ban is hiába mondtam, hogy Szandaszőlős előtt el kell menni, mikor a mezőn ki van állítva az a lengyel vadhajtás… Így legalább egy/fél órát buktunk. Szóval izgalmas lesz már az oda út is.
    Dudinak a Szu-27 nekem meg az F-15 bemutatója fog hiányozni…
    De azért remélem a jó magyar szokást megtartják miszerint a magyar ember az órát nem ismeri! Ha valami 10.00 kezdődik, az biztos hogy még 10.05-kor is még a tökölődés fázisában van…

  4. Block50!

    Nekünk a legközelebbi értelmes hely ahonnan belőhetjük irányba magunkat az Nyíregyháza… onnan hogy lesz még nem tudom, mivel azt édesapám eldőnti én meg vezetek! Lehet hogy a matricán spórolunk, pedig ahogy Te írtad, úgy tényleg nem lenne sok!
    Majd ott leszünk, igaz csak vasárnap…
    Remélem találkozunk!
    Amúgy lenne egy ötletem: a HTKA polókra, aki rendel belőle annak a nick nevét a hátár rálehetne nyomtatni egy HTKA logóval együtt! Így nem lenne gond hogy Ki Kicsoda…

  5. Az annyira szeretett 24-ed deszanttere huzatos,olajszagú,hangos emellett kényelmetlen is…

    Talán nekem is megadatik majd ez az érzés ami most neked és akkor elmondhatnám a véleményem.De most csak annyit mondhatok hogy sajnálom hogy ezek az élményeket csak elképzelni tudom…

  6. HTKA pólókkal kapcsolatban: jelenleg nem lehet hozzájutni, de persze ez változni fog. Idén nem készült széria, a csapat vagy a 2007-es, vagy a 2008-as sorozatot nyúzza. Megjegyzem qrvajólbírják a pólók :) Jó, Spawn említette neki már nem, bírja annyira a kiképzést, de az övé a méretek miatt vékonyabb anyagból készült :)

    Külsős is vehet majd természetesen, korábban is kiment így 1-2 póló. Ergo ha valakin HTKA pólót látsz nem biztos, hogy HTKA szerkesztő, csak igen nagy esély van rá :)

    Hogy a csapat hol lesz fellelhető? Hát szerintem részben szétszórva, nagyobbrészt meg ahova a már lentlévő különítmény kapunyitáskor befészkeli magát. Legalábbis a korábbi 2 alkalom tapasztalatai alapján.

    Nagyon körvonalasan tervben volt egy sátor alapú HQ létesítése, de ez idén nem jött össze, de a következő alkalomra – ami reméljük 2011 – mindenképpen lesz kialakított placc!