|

Költözik a Boeing

Költségcsökkentési okokra hivatkozva az amerikai mamutvállalat Long Beach-i üzeméből Oklahomába költözteti néhány általa végzett modernizációs program szerelősorát.

Augusztus 2-án jelentették be a Boeing tisztviselői, hogy a vállalat kaliforniai telephelyének bizonyos üzemrészeit Oklahomába költöztetik. A lépés, melyet költségcsökkentési döntésnek titulálnak, a C-130 Hercules és B-1B Lancer típusú repülőgépek modernizációs programját érinti, konkrétan a C-130 AMP-t is.

A Long Beach-i telep (mely a Douglas vállalattal együtt került a Boeing birtokába) számára ez újabb érvágást jelent, korábban a polgári gépek gyártását szorította egyre lejjebb a Boeing, ezzel a lépéssel csupán a C-17 Globemaster III típusú szállítógépek gyártósora az egyedüli, ami még a korábban virágzó repülőiparból maradt Dél-Kaliforniában. (A közelmúltban a Northrop Grumman is áthelyezte székhelyét, ők Washingtont választották.)

„Egy ilyen döntést meghozni sosem könnyű, de felülvizsgálva az elmúlt évek működési költségeit, nyilvánvalóvá vált, hogy a Boeing részéről hasonló döntéseket kell hozni, mert a programok költségeit megfizethető szinten kell tartani.” – nyilatkozta Mark Bass, a Boeing MMU (Maintenance Modifications and Upgrades) részlegének alelnöke.

A Boeing tájékoztatása szerint a szerelősorok költöztetése következtében sem várható tömeges elbocsátás, egyeseket áthelyeznek más részlegekhez, míg mások a Oklahomában folytathatják a munkát.