|

Lezuhant egy C-17-es Alaszkában – VIDEÓVAL FRISSÍTVE –

Helyi idő szerint július 28án (szerda) kora este, – 18:14 – azaz magyar idő szerint csütörtök hajnalban (04:14) lezuhant az USAF egyik C-17-es szállítógépe Anchorage, illetve a mellette található Elmendorf Légibázis közelében.

A gép az Anchorage melletti Elmendorf Légibázison állomásozó 3. Ezred (USAF Csendes-óceáni Parancsnokság, 11. Légierő), azon belül is az 517. Légiszállító Századhoz tartozott. A szerencsétlenségben a fedélzeten tartózkodó 4 fő – 3 fő az Alaszkai Légi Nemzeti Gárdától, míg további 1 fő az Elmendorf Légibázis főállású állományából – mindegyike életét vesztette.

Az alaszkai C-17 szerencsétlenség helyszínéhez érkeznek a tűzoltók

Anchorage tűzoltóparancsnokának elmondása szerint épp befejezték a vacsorát, mikor is 18:30 magasságában észlelték a város közelében felszálló szürke föstfelhőt. ‘Nagy szürke füstfelhő volt, melyben egy tűzlabdát láttam emelkedni’ Elmondása szerint a tűzlaba becslése szerint 220-230 méterrig emelkehetett fel. | Forrás ,

A 11. Légierő parancsnokának, Dana Atkins altábornagynak az elmondása szerint a gép egy hétvégi repülőnapra történő gyakorló repülés végett emelkedett a magasba.



Az Amerikai Légierő parancsnoksága megerősítette, hogy mind a négy, gépen tartózkodó személy életét vesztette. Az Anchorage Daily News beszámolója szerint a C-17-es mindössze egy perccel a felszállás után zuhant le egy erdős területre, és azonnal felrobbant.
Július 29-én kiadott nyilatkozatában a Boeing felajánlotta segítségét a USAF számára a baleset okainak kivizsgálásában.
John McMullen ezredes, a lezuhant C-17-est üzemeltető 3. ezred parancsnoka szerint az Arctic Thunder névre hallgató repülőnap, melyre a gép gyakorolt, nem marad el a tragédia miatt.

‘Tartozunk annyival elhunyt társainknak, hogy méltó módon emlékezünk meg róluk, amiért életüket adták hazájukért.’ – nyilatkozta McMullen.

A repülőnapra egyébként közel 170 000 látogatót várnak. A szereplők között ott lesznek a Blue Angels és a Snowbirds műrepülő kötelékek, valamint az F-22 Raptor is.

httpv://www.youtube.com/watch?v=VBwMJUOFmlM

5 hozzászólás “Lezuhant egy C-17-es Alaszkában – VIDEÓVAL FRISSÍTVE –”