|

Orosz válasz a romániai rakétapajzsra

A legutóbbi hírek szerint az Egyesült Államok Romániába telepítené rakétavédelmi rendszerét. Meg is jött az orosz válasz.

Annak ellenére, hogy a Traian Basescu román államfő szerint 2015-re kiépülő rakétavédelmi rendszer nem Oroszország ellen irányulna, az mégis fenyegetve érezné magát miatta. Ugyanis gyakorlatilag a helyzet ugyanaz lenne így is, mintha Lengyelországban és Csehországban lennének az elfogórakéták és a radarok.

„A Romániába telepítendő szárazföldi Aegis-rendszer a legmodernebb SM-3 rakétákkal lenne felszerelve. Ez a fegyver pedig kétségkívül jelentősen csökkenti Oroszország elrettentő erejét.” – nyilatkozta Igor Korotchenko ezredes egy magazinnak.

Elmondása szerint az SM-3 rakéták képesek lennének közvetlenül az indításuk után megsemmisíteni az orosz ballisztikus rakétákat, így jelentősen korlátoznák az ország nukleáris csapásmérő képességeit. Természetesen az Egyesült Államok hivatalosan nem Oroszország, hanem Irán ellen építené ki az európai rakétavédelmi rendszerét.

„Oroszországnak figyelmeztetnie kell Romániát, hogy amennyiben telepítésre kerülnek náluk az amerikai rakétavédelmi rendszer elemei, úgy ők lesznek az orosz megelőző csapások fő célpontja.” – mondta Korotchenko.

Mint ismeretes, a rakétapajzs először Lengyelországba és Csehországba került volna, de végül ezt elvetették. Most Varsó és Prága egyaránt támogatja a Romániába való telepítés tervezetét.

Korotchenko nyilatkozatával egy időben történt, hogy Natalia Timakova, az elnök sajtótitkára bejelentette: Dmitrij Medvegyev orosz államfő jóváhagyta a 2020-ig tartó katonai és külpolitikai doktrínákat. Az újítás indoka orosz tisztviselők szerint az volt, hogy országuknak megújult és komoly fenyegetésekkel kell szembenéznie a jövőben.

Az új katonai doktrína legfontosabb pontja, hogy lehetővé teszi Oroszország számára nukleáris megelőző csapás(ok) végrehajtását a lehetséges agresszor(ok) ellen. Ezzel egyetemben előirányozza a nukleáris csapásmérő fegyvernem fejlesztését, növelését, valamint működésének optimalizálását, hatékonyabbá tételét, mobilizálását.

A legutóbbi, 2000-ben elfogadott hasonló irat értelmében Oroszország csak akkor viselt volna hadat, ha megtámadták volna, de katonapolitikája kizárólag védekező jellegű volt. Ez most a fentiek értelmében módosult. A védelmi költségvetést is növelnék, a tervek szerint az utóbbi évekhez képest 50%-kal.

Az orosz nukleáris csapásmérő erő a szárazföldi telepítésű és atommeghajtású tengeralattjárókról indítható ballisztikus rakétákból, valamint az atombombákat és cirkálórakétákat hordozó stratégiai bombázókból áll.

87 hozzászólás “Orosz válasz a romániai rakétapajzsra”

  1. Hülye románok most a szomszédba fog robbanni az atom.
    Székely testvéreink is kapnak belőle eleget.

    Csak a csoringer románok azt nem veszik észre hogy a jövőben az törököktől akármilyen orosz flóta áthaladhat a Boszporuszon.

    Török érdekek meg a orosz érdekek jobban össze csengenek lassan mint az török usa érdekei.

    HA tényleg PAK_Fa után egy lopakodó csapás mérő bombázók is kifejlesztenek az oroszok akkor a románok retteghetnek.

    Terep viszonyaik így is ideális szerintem most a Szu-34-nek amely durván oda tud vágni Pak-Fa fedezettel.

  2. Onedin kapitány

    http://209.85.129.132/search?q=cache:WVyyFat9uScJ:www.haditechnika.hu/Tipus/SS36.htm+nagy-s%C3%A1ndor+rak%C3%A9ta&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=opera

    Különben pont tegnap jegyezte meg egyik ismerősöm erre, hogy nem is olyan nagy baj nekünk, ha az oroszok bepipulnak a románokra, akik az amerikai világhatalom süllyedésnek indult szekeréhez kötik széles nyelvüket, miközben mi igyekszünk a korábbinál sokkal jobb kapcsolatokat kiépíteni a szovjet utódállamokkal, köztük Moszkvával.

    Ez is csak egy vélemény, nem biztos, hogy igaza van, de jól hangzik.

  3. Onedin kapitány

    A Nagy Sándor a Scud unokája.
    Mert a Scud felváltására a nyolcvanas években jött a „Tocska”. A Tocska utódjaként pedig az ezredforduló tájékán az Iszkander.
    (Keleten, vagyis Ázsiában a helyi népek így hívták a Sanyit.)

    Magyarán a Nagy Sándor (=Iszkander) egy Scud-jellegű, mozgóképes föld-föld rakétatípus hagyományos robbanófejjel. Földön és a levegőben az eddigi típusokhoz képest nehezebb észlelni, repülés közben zavarást és kitérő manővereket végez, majd néhány méteres pontossággal csapódik a célba.
    A légvédelmi rakétarendszerek számára nehéz célpontnak számít.
    Az orosz tervek szerint egy nagy összecsapás esetén a határ közeléből a pár száz km hatótávolságú Iszkanderekkel ütnék ki az ellenfél ball. rakéták elleni rendszereit, központi légvédelmi és más parancsnoki komplexumait.
    Egyébként lásd a kettőel korábbi hozzászólásnál megadott linket.

  4. Onedin kapitány

    Tehát a tucatjával indított Iszkanderek egy része a Patriotok ellenére is minden bizonnyal átjut, betalál és így „kaput nyit” az amerikai rakétavédelmi pajzson a nagyobb, interkontinentális testvérek számára.
    Szíria és Irán érdeklődött az exportváltozat iránt, tudtommal izraeli-amerikai nyomás hatására Oroszország mégsem szállított nekik.
    Egyébként ezt az orosz rendszert mindenki szeretné megvenni.

  5. > Csak a csoringer románok azt nem veszik észre hogy a jövőben az törököktől akármilyen orosz flóta áthaladhat a Boszporuszon.

    Azt próbálják meg! Nagyon hamar ázsiai ország lesz Törökország és a görögök visszateszik a keresztet a Hagia Sofia tetejére. A Boszporusz uralmáért már számos közvetlen és közvetett háború folyt és nem evidens, hogy Törökország része kell, hogy legyen.

    Ha kell az USA oldalt vált és a törökök helyett a görögök fogják kapni a csodafegyvert, mert az USA mindenkinél jobban tudja, hogy nemzetek felemelkedésének kulcs a tengeri hatalom (Maham admirális).

    Az usankás medvét nem szabad kiengedni a Földközi-tengerre, a délszláv háború második fele is jó részt erről szólt, hogy a szerbeket tengertől elzárt országgá tegyék, nehogy orosz támaszponttá váljanak.

  6. > Montezuma: orban_viktor_oroszorszag_fele_fordul

    Nem tud, a sajátjai nyúzzák meg, vagy a CIA. Egyébként is be van ásva anti-komintern politikusként, minden tekintélye a „ruszkik haza, továrisi konyec” témán alapul, anélkül egy niemand lenne.

    Amivel mostanában gyanúsítják, az a Kína felé fordulás, hogy a bentlévő 50ezer mellé további 100 ezer Csing-Csung hazai letelepítéséért cserében Peking kifizetné a zorbán helyett a magyar államadósság felét – legalább is a Népszaga vádja szerint erről tárgyalt az ottani komcsikkal, oszt vagy igaz, vagy nem.

    Mondjuk arra érdemes figyelni, hogy ahol a kínai bevándorlók eddig megjelentek, főleg Ázsiában, ott pár évtized alatt kiszorították a helyi, pl. maláj őslakosokat a kereskedelmi és politikai vezetésből, amiből aztán csúnya polgárháborúk, puccsok és pogromok származtak… Kell az nekünk?

    Legjobb lenne a velünk rokonságban álló japán és dél-koreai népnél keresni nagy szövetségest, csak sajnos a glóbusz másik oldalán vannak, úgyhogy ennek nincs realitása, hacsak nem ásunk alagutat a Föld középpontján keresztül, vagy veszünk pár Silbervogelt…

    Ha ez nem, akkor kénytelenek leszünk magyaratom-fegyverkezni a valódi függetlenség hosszútávú megőrzésére.

  7. > Zsír ez a berendezés. ( Iszkander ) Nekünk is kéne belőle.

    Harmadnapra minden pesti lány a román és szlovák megszállók elől bújkálna! Azonnal nekünk jönnének, már a magyar Scud-okat is azért vontuk ki, hogy ne tudjanak provokatív ürügyet találni a „jó szomszédaink” különféle határmenti megyék kölcsönkérésére.

    Lehet, hogy egyszer lesz majd hazánknak hadszíntéri rakétája, meg atomja, de arra nem olyan láma indok kell, hogy a tót/rác/román ijesztget, ijesszünk vissza – hanem egy komoly hatalom, pl. az orosz birodalom vagy a németek közvetlen megszállói katonai fenyegetése kell!

    Akkor legyen nagyrakétánk, ha készek vagyunk arra, hogy életre-nemzethalálra lőjünk vele, akármi lesz – vagyis csak atomfejjel van értelme, olyat pedig csak saját gyártásból tudnánk csinálni, amihez komoly indok kell.

  8. @Fehér Tams:
    „Legjobb lenne a velünk rokonságban álló japán és dél-koreai népnél keresni nagy szövetségest.”
    „Harmadnapra minden pesti lány a román és szlovák megszállók elől bújkálna!”

    ebbe azért bele lehetne kötni… de nem teszem :)

  9. Onedin kapitány

    Én inkább a belső-ázsiai szovjet utódállamokra szavazok testvérként.
    Óriási piac.
    És ott vannak a jövő kőolaj és földgázmezői. Tehát a rokonok jó úton haladnak a meggazdagodás felé.
    A francba a finnugor elmélettel:)

  10. Baj az hogy soha nem volt románia nagy része magyar terület Erdély.

    Orosz csapás sajnos erdély is érné.

    De pont a hegyes domborzat miatt Szu-34 vagy Pak-Fa csapás valószínűbb hegyeközt könnyebb elbújni főleg hogy ezekben a gépekben is van terepkövető radar. Valamint a paki is képes 7000kg terhet cipelni.

    Kazakok rokonok ott van egy Magyart nevű törzs is akik mai napig rovás írást használ.

    Higgyétek el kazakok se fogják nagyon ellenezni a rokoni kacsolati szövetséget.

    Kazakok szemmel igazolnák hogy nagy nyugati társadalmakkal egy értékűek ha a tesó Európában több száz éven keretűl számottevő hatalom volt. Valamint Európa közepe az övé.

    Nemzeti vetetés és újra felehetne virágoztatni hazánkat.

    Másik orosz szempontból hazánk felértékelődött.
    20 belül ukrajna a ruszkiké ez tény.

    Rajtunk keresztül megy át a déli áramlat.
    Valamint a történelem bizonyítja szívósak és lojális harcosok vagyunk.
    Pont a románok ellen tétéi.

    Globális gazdaság korában a tér kicsi így nem gond az távolság.

  11. > „Harmadnapra minden pesti lány a román és szlovák megszállók elől bújkálna!”
    > ebbe azért bele lehetne kötni… de nem teszem :)

    Igazad van: amilyen a pesti lányok, csak azt kérdeznék Slota katonáitól, hogy hány eurót ér meg nekik egy menet…

    Ettől függetlenül hazánk olyan jó szomszédokkal van körülvéve, hogy bármilyen katonai lépésünket háromszor előre meg kell fontolni. A románokkal kialakított jó katonai viszony is egy pillanat alatt lerombolható, ha akárcsak terv kiszivárog V-2 utánzatok rendszeresítéséről!

    Amúgy a románok valószínűleg amerikai támogatást remélnek az ABM-bázis befogadásától ahhoz, hogy visszavehessék a CCCP által 1940-ben tőlük elrabolt besszarábiai területeket (Moldova, Transnisztria, sőt az ukrán kézen lévő részt is Ukrajna széthullása és részben orosz bábállammá válása után).

    Ezzel Románia majdnem lengyel súlyú európai hatalommá válhatna, ha pár évtized alatt a visszacsatolt területeket felfejleszti. Ha nem akarnak az oroszok hátsójában kikötni, erősödniük, növekedniük kell minden áron!

  12. „Valamint a történelem bizonyítja szívósak és lojális harcosok vagyunk” Igen megvertük a 1 világháború után egyedül a románokat,szlovákokat meg az itt lévő francia csapatokat de a politika bele szólt,és ez lett a vége.Akkor nem szólnak bele a politikusok most nem kénne félni a románoktól és szlovákiától,vagy ők félnek tőlünk?Nagy harcos nemzet vagyunk csak ezt rég elfelejtetük.

  13. Egyetemista ként hallgató társakkal beszélgetek. Baj az hogy zsigerig beivódott egy ön lebecsülés, ami magyar az rossz.

    Nincs meg a nemzete tudat nincs helyi helyi közösség.
    Így az ember még inkább fél és még inkább a másikon akar taposni.
    Nép hülyítés kora ez.
    Amikor az egyetemista nagyon lazán tud könnyű drogokhoz jutni.

    Globalizált kulturális hajszolása fizikálisan meg teszi a hatását és szellemileg is ez sajnos tapasztalat.

    Szembe menni ezzel nagyon nehéz.

  14. Üdv Fiúk!

    Onedin mesternek!

    Nézz vissza a másik posztra („Irán szigorú szankcióknak teszi ki magát”), amit oda válaszoltam neked az akár ide is jó lenne! De ezt ajánlom a többieknek is, így nem kell ismételnem önmagam.

    Fehér Tamásnak!

    Három megjegyzést tennék a hozzászólásaidhoz:

    Az egyik, hogy Törökország egyre inkább az oroszok, a szírek és az irániak mellé sorol – ez látható volt az orosz-grúz háborútól elkezdve a török miniszterelnök rendszeres nyilatkozataiig bezárólag. A török lakosság döntő része egyre inkább USA és Izrael ellenes.

    Orbán Viktor decemberben négyszemközt tárgyalt Putyinnal. Amikor hazajött, olyan nyilatkozatott tett, hogy majd leestem a székről. Nemcsak hogy támogatják a Déli áramlatot, hanem egyértelmű nyitást akar Oroszország és Kína felé. Egy évvel a grúziai balhét követő oroszellenes hangoskodás után azt hiszem ezt nevezik 180 fokos fordulatnak. Hozzáteszem, kivételesen időben és jó irányba, ami eddig nem volt jellemző a magyar történelmemre.

    A Maham-elv szép és jó volt, de mára ez nem teljesen igaz. Stanislaw Lem nem sokkal a halála előtt írt egy igen érdekes könyvet, amelyben a XXI. század első évtizedeit elemezte és próbált egy jövőmodellt felállítani. Véleménye szerint ami a XVII.-XX: század között a tengerek feletti uralmat jelentette, az mára a világűr! Az uralja a bolygót, aki uralja a világűrt. Abszolute egyetértek. És ebben az aspektusban bizony az USA mellett ott vannak az oroszok és szorosan a nyomukban liheg Kína is. Úgyhogy ez még mesze nem lefutott meccs, sőt…

    Üdv: M

  15. No, majd amikor a gázárat úgymegregulázzák az oroszok és már a puliszka nem robban csőcselék ráébred, hogy a baszi mit intézett az elsikkasztott flotta utáni sikersorozata legújabb dobásaként, legfeljebb a politikából átvedlik üzletemberré, mert hogy megússza az már errefele szokásos… Az, hogy újabban erdélybe atomerőművet is álmodnak, meg a verespataki ciánbombát is mindenáron meg akarják csinálni, hát nem sok jóra, de inkább úgy mondanám, hogy az épelméjűségük nem kérdéses… utánnuk akár az atomhamu is jöhet, a patájukat olyanra tették amihez közük nincs, s ha úgy adódik, hogy már az övék nem lehet, akkor ne legyen senkié…
    Érdekes, hogy a búsparasztot követő óbama már kezdi a háborúba minden tartalékot elpuffogtatni, már a nasa-t is kispadra ültetik pénzügyilag, de a hadipari bizniszt csúcsra járassák (noha marhára eszetlenül). No, meg hergelik a medvét, aki most a gáz és olajtartalékainak köszönhetően nagyeséllyel pályázhat az elsőségre, még ha a sárgákkal meg a kígyóbűvölőkkel összeáll, a sok lúd disznót győz alapon nyertesként jöhet ki egy összevillanásból…
    Szóval a csődnek nevezett nagy mumusból csak egy irányban van kiút, a totális háború? Lehet, hogy a kérdést már nem fogjuk megválaszolni, mert rosszkor, rossz heljen, de főleg útban voltunk…

  16. kedves Fehér Tamás!

    A kínaiakkal semmi gond nincs nálunk! És mivel én eléggé sok kínait ismerek magyarországon. bizton állíthatom, hogy az elmúlt 5 évben a magyarországon élő kínaiak száma lecsökkent 50ről kb 15-20 ezerre. ezt még a magyarországi újságuk is írta! Egyébként nagyon tisztelnek minket és testvérnépnek tartanak minket! Még tanítanak is rólunk olyan dolgokat amiket mi már rég elfeledtünk. A Mag népének neveznek minket. :D Van közös kulturális központunk velük.

    Moderálva a Szabályzatban foglaltak megsértése miatt.

  17. „Igazad van: amilyen a pesti lányok, csak azt kérdeznék Slota katonáitól, hogy hány eurót ér meg nekik egy menet…”
    jó helyen nőhettél fel…
    de nem mindenki gondolkozik így szerencsére!
    am kb annyira vagyunk veszélyben a szlovákoktól mint ők tőlünk, tehát semennyire, feltéve hogy a nagypolitika nem szól bele megint…

  18. Montezuma
    Ami Irán kapcsán írtál érdekes.
    Nem törne ki egyből nagyon nagy Gebasz.
    Mivel Oroszok és Kínem áll készen egy nyílt háborúra.
    Más kérdés hogy Irán legyőzni és ott maradni eszméletlen feladat.

    Egy rész Tálibok Afganisztánba a kínai és orosz fegyverek miatt megerősödik mást részt. Kimondatlanul is Pakisztánon keresztül rengeteg orosz és kínai fegyver menne Iránba.

    Ami USA-át és Izraelt is taccsra vágná.
    Oroszok oda löknék a feles raktár készletüket.
    Mivel iránt támogatni érdekük.
    USA még keményebben meggyengül kivonulás után. Ott van egy nagyon hálás iráni nép aki orosz és kínai cégeknek ad jó újjá építési pénzt.

    Végén még Irakot is ki húzhatják amcsi bék jó alól.

  19. > XVII.-XX: század között a tengerek feletti uralmat jelentette, az mára a világűr! Az uralja a bolygót, aki uralja a világűrt.

    Hol a meghajtás? Anélkül nincs kozmikus uralom és jelenleg még mindig ott tartunk, hogy a gázpalack aljába bedugjuk a bunsen-égőt és kinevezzük űrhajónak. Láthatáron sincs fúziós, foton vagy anti-gravitációs meghajtás, amivel legalább a Marsig és vissza járhatna pár zűrhajós.

    Akkor még a csillaközi útról nem is beszéltünk, ahová c feletti sebesség kéne, ami jelen tudásunk szerint elvileg is lehetetlen. Csak vonyítunk az űrre, mint kutya a Holdra.

    A legmesszebb járó műholdjaink 30 év alatt tettek meg fotonrakétával másfél nap (!) alatt bejárható utat és kb. 20 ezer év múlva érnek el a szomszéd csillagig.

    De ha valaki tényleg látott pufók ufonautákat repkedni az 51-körzetben, nyugodtan szóljon, elintézem, hogy meglátogassák a sötét öltönyös kormányzati ügynökök 8-)

  20. Ha már betelepítés vhogy szóba kerül én /ha muszály volna!/ annak a híve lennék hogy mindenünnen egy kicsit (divide et impera; – egyszer csak összejön.. )
    bár nem tudom mekkora a kínaiak hajlandósága a keverdésre az ázsiai rasszokkal
    maláj térség, afrika, indo/bali-néz, viet, burma-india
    pl.Naomi Campbell is ugytudom kínai-afrikai szerelemgyerek
    persze ez nem a játék határok nélkül c.vetélkedőműsor – szoval csak okosan
    Szivesen látott vendégek lennének a skandinv szőkék is persze, de nyugdíjasok is csak szállíngóznak :(

  21. Kedves FT!

    Úgy gondolom alaposan félreértetted, amit írtam. Nem csillagközi utazásokról szól a történet, hanem a Föld körüli sztratoszféra uralmáról. Magyarul: műholdrendszerekről és műhold-elhárító rendszerekről, valamint egyéb, világűrbe telepíthető fegyverzetekről.
    Aki képes lesz uralni a bolygónk körüli kozmikus térséget, az uralja majd a bolygót.
    Hiába van páratlan flottád a tengereken, ha a világűrt a Föld körül nem tartod kontroll alatt.

    Üdv: M

  22. molnibalage. Te hazátlan jött ment ha érdembe nem tudsz hozzá szólni.

    Akkor hagyd a szavakat.

    Amik itt felvetődnek stratégia kérdések.
    Normál esetben a magyar külügynek és honvédelemnek erre erősen reagáni kellene.

    Ha románia tatom csapás célpontja akkor itthon megfelelő ellen intézkedéseket minimálisan meg kell tenni.
    Jód tartalmú tabletták felhalmozódása nemzeti vész élelmiszer és ivóvíz tartalék.

    Újbóli kis antant kezdeményezését csirájában alá ásni.
    Semleges politika.
    Hogy az oroszok úgy gondolják az román rakéta pajzsot úgy kell ki iktatni hogy nekünk magyaroknak minimálisak legyenek a járulékos veszteségeink mert háború után meg üzletelni akarnak velünk

  23. Ez örömteli hír, adott esetben nemcsak Ukrajna, hanem Románia ésszerűbb keretek közé szorításában is számíthatunk az oroszokra. Egyre kedvezőbb geopolitikai realitások formálódnak amihez hosszú évtizedes nemzeti vagy mégnemzetibb kormányzat is társulni fog kis hazánkban, szal már csak a hadseregünket kellene újjáépítenünk végre. :)

  24. Molni, tudom, hogy nem szereted Magyarországot, de kérlek, másokat ne nézz le azért, mert Veled ellentétben szereti. Van, egy gyurcsányi mondás: Ha nem tetszik, el lehet menni…
    Más országban lehet, hogy jobban elfogadnák a pornónézegetést, és tán nem is kéne a bizonyos linkeket törölni a blogokból, ha érted, amire utalok…

    Aim-120, bocsi, csak már irritáló, hogy molni mindent lenéz, ami Magyar. Valahogy már kénytelen voltam ezt felhozni, hisz a kedves szavakból nem tanul…

    Amúgy ez egy elég komoly biztonságpolitikai téma, amire Montezuma nagyon is jól felhívta a figyelmet. Komolyan kell venni, tény és való. Kíváncsi vagyok, hogy a történelem mennyire fogja ismételni önmagát..

  25. Nem érdekünk a semleges politika hegyaljaihun, a NATO tagságunk fenntartása alapvető érdek, hogy adott esetben ne NATO-n kívüli államként kelljen katonailag fenyegetnünk egynémely szintén NATO tagállam szomszédunkat.

  26. Molni, tudom, hogy nem szereted Magyarországot, de kérlek, másokat ne nézz le azért, mert Veled ellentétben szereti. Van, egy gyurcsányi mondás: Ha nem tetszik, el lehet menni…

    1. Akkor hegyalja első körben jöjjön ide vagy kussoljon. Tudommal nem él itt.

    2. Attól, hogy baromságokat írtok össze, attól még nem lesztek jó hazafiak.

    Másegyéb?

  27. blogen.

    NATO tagság alap mert még Szlovákok is lerohannának minket.
    De mikor Iván tervezi a román hülyeség semlegesítését vannak szempontok ami alapján mérlegel.

    Ha barátibb állam vagyunk hiába NATO tag vagyunk.

    Akkor Iván semlegesítési tervben figyelembe veheti hogy egy baráti szomszédos állanak mekkora járulékos veszteséget okoz a célpont eltörlése.

    Nukleáris fegyver esetén nem mindegy hogy 500Kt vagy 100Kt a fegyver.
    Vagy esetleg nem felszíni detonációjú hanem az alatti detonációjú.

    Adott esetben hazánknak kedvezőbb megoldás egy plusz Szu-34 vagy PAK-FA elvesztésével jár.

    Itt a nagy kérdés ez megéri nekik.

    Ha alapvetően jók a kereskedelmi és gazdasági kapcsolataink akkor megéri heti nekik.

    Akkor nincs rádióaktív hamuval elszennyezve az alföld

  28. molnibalage te pozgor hova mennyek?

    Nem az mondat hogy csonka honba űzték még a felmenőidet. Itt élsz Agyarországba.

    Most is van felvidéki sőt délvidéki csoportosaim attól hogy ott élnek nem identitás vesztet emberek, markáns magyar véleményeket fogalmaznak meg.

    Magyarul gondolkodni nem azt jelenti hogy baromságokat irkál az ember hanem logikusan gondolkodva nemzete vélt érdeki tükrében állást foglal

  29. Magyarul gondolkodni nem azt jelenti hogy baromságokat irkál az ember hanem logikusan gondolkodva nemzete vélt érdeki tükrében állást foglal

    Mutass csak egy értelmes gondolatot itt a turbómagyarok csoportjában. Konkrétan az elemorvosi eset hátár súróljátok az én szememben.

    Azt meg magas ívből leszarom, hogy milyen szláv szavakat használsz rám.

    Csak egy gondolat. Sokszor előfodult, hogy leléptek azok, akiken a fasza tele volt, az akkori rendszerrel. Ők is hazátlanok? Szegény Puskás, Teller, Kármán Tódor, és még sorolhatnám a neveket.

    Kész téboly, ami ezen az oldalon folyik. Eszemfaszom megáll.

  30. Komolyan neked molnibalage tök mindegy hogy az oroszok hogyan akarják majd semmisé tenni a román hülyeséget?

    Erdélybe még mindig rengeteg székely él?
    Csonka honiak se mindegy hogy az oroszok mit használnak.

    Montezuma írásaiban mindig van ráció

    Elmithetem még:blogen,Onedin kapitány, és többieknek akiket kihagytam

    Fehér Tamás és másik író neve nem is tudom mi.
    Ő tényleg tud víziókat felvázolni.

  31. Ezt a tébolyt jelenleg is te idézed elő molnibalage. Szerintem itt egész jól elbeszélgetne mindenki arról, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az országra nézve egy romániai telepítésű rakétavédelmi rendszer, ha te nem turbómagyaroznál kihasználva ezt az alkalmat is a magyarok szidására. Bocs, mi magyarok ilyenek vagyunk, akinek nem tetszik, az találjon magának más népet, mert mi nem fogunk megváltozni, csak mégilyenebbek leszünk.

    Amúgy meg az aktuális széltérképek:
    http://www.idokep.ro/?oldal=szelterkep

    És a neten is elérhető nukleáris csapással kapcsolatos katonai protokollok:
    http://www.globalsecurity.org/wmd/library/policy/army/fm/3-3-1_2/

    Alapján mindenki kiszámolhatja hozzávetőlegesen az aktuális kihullási zónákat például egy Mihail Kogălniceanu légibázisra mért száz kilotonnás atomcsapás esetén…

  32. Napont ettől féltem székely főld felé és csonka hon felé fúj.

    Na most legyel magyar barátság ellen teszek.
    Az első terv jobb volt robbantották inkább a lengyelekre.

    Amúgy Iván lazán megteszi hogy csak úgy ad EU-nak olajat és gázt ha románok nem kapnak belőle.
    Ez estben nem lenne az Eu-nak választása Kína akármennyi olajat kész megvenni jó áron.

    Román gazdaság meg van lőve.

  33. Eszemfaszom megáll.

    Ez király volt!

    Molni erről csak Ford Ferlin jut eszembe a két Corvettes sráccal.
    Idézem ” Akarjátok ,hogy elvigyünk aha ka….. be , a… tokat

    Emlékszel erre ?

    Szereplőket helyettesítsd be!
    Én vállalom veled a pozgorságot.
    Használjuk azt ,hogy kompresszorungarn hátha abba nem kötnek bele!
    Válaszolj ,legalább röhögjünk együtt!!

  34. Mi fúj Székelyföld felé hegyaljaihun? Dobrudzsa szerinted hun van? Azon a széltérképen még a Kogălniceanu repülőtér adatszolgáltatása is direkt rajta van. De egész Olténiában nyugati irányú szél fúj, szal te valamit nagyon benéztél, hacsak nem gondolod, hogy a rakétavédelmi rendszert az ukrán vagy moldáv határhoz telepítenék… :D

  35. Így meg látom mi a helyzet oda csak rakják nyugodtan nekünk nem fog fájni.

    Hogy F-16 kapnak akkor kapjanak F-35 is az is kellesz Iván ellen

    Megjegyzem a káromkodáshoz ész szükségeltetik.

    Viszont jó látni hogy azért itt magyar emberek össze zárnak végre.

    Itt okfejtések folynak egy közeljövőben aktuális problémáról.

    egy megjegyzés ha török párfordulás estén amcsik a görögöket nyomnák fegyverrel.
    Ivánék még Töröknek oda adhatnák a Pak-Fa egy könnyíttet változatát.
    Ezzel Románokra plusz nyomást helyezve.

  36. Szegény székelyek. Nehogy a nyakukba kapjanak valamit a kcsg szőröstalpúak miatt. A görögök,törökök egyre inkább jóban vannak az oroszokkal.Enek gazdasági és érzelmi vonatkozásai is vannak. A törökö pl benn vanak a Kék és a Déli-Áramlat vezeték projectben is és vannak még más példák is.

  37. Sziasztok!

    Hát úgy látom, megint eljutottunk a másik alázásához. Nagy kár, nem erről kellene, hogy szóljon a fórum.

    Én személy szerint örülök annak, hogy biztonságpolitikai témákról is cikkezik a htka, sokkal átfogóbb és teljesebb képet kaphat mindenki a folyamtokról. Bármilyen meglepőnek is tűnik esetleg néhány olvasó számára, de a biztonságpolitika és a geostratégia alakulása többek között a racionalizálható katonai képességektől is függ, ennek pedig szerves része a szigorúan vett vegytiszta haditechnika is. Tehát ezen területek között óriási az átfedés, ilyen cikkeknek is van helye ezen az oldalon. Sőt, ettől csak több és magasabb színvonalú lesz az egész!

    Nem kellene alább adni, pláne nem a másik pocskondiázásával.

    Én itt születtem Magyarországon, a mai napig itt élek, magyarnak tartom magam és szeretem szülőföldem.

    DE!
    Nem vagyok vak és hülye, látom, hogy mi folyik az országban, látom, hogy milyen seggfej vezetők élősködnek rajtunk és napi szinten látom, hogy sajnos az átlagemberek egy jó része vagy nem akar látni, vagy valóban nem képes felfogni, hogy mi zajlik körülötte.

    Nem védeni akarom Molnit (meg tudja magát védeni), de azért, mert valaki nem tapsol az eszetlen és felesleges hangoskodásnak, még nem jelenti azt, hogy nem szereti a magyarságot. Az egy más kérdés, hogy Molni is fogalmazhatna néha finomabban – mondjuk úgy, hogy figyelembe véve azt, nem mindenki tudja acceptálni a szarkasztikus megjegyzéseket.
    De nem gondolom, hogy ő nem magyar, ugyanúgy, ahogy Hegyaljai mester esetében sem lényeg, hogy hol lakik éppen.

    Magyarország igazi ellensége nem külföldön van, hanem itthon: mi magunk, ez a végletekig megosztott nemzet. A külhoni ellenségeink csak kihasználják azt, amit évszázadok óta mi magunk kínálunk nekik tálcán.

    Olvassátok csak végig ezeket a mi magunk által beírt hozzászólásokat! Miről beszélünk?

    És hogy a témáról is essen pár gondolat még:
    Aki figyeli a híreket, az észrevehette, hogy mind a görög, mind a török kormányzat részéről felmerült a két állam viszonyának rendezésére az igény. Uraim, Görögország ortodox keresztény állam, kimondottan jó viszonyban van Oroszországgal.
    A török nemzeti érdekek sok esetben egybeesnek az orosz érdekekkel, ezek pedig egyre inkább fontosabbakká válnak Ankara számára, mint akár a NATO, akár az EU, akár az izraeli vagy amerikai kapcsolatok.

    Oroszország közreműködésével meg fog valósulni az, amit a NATO és az USA 50 éven át képtelen volt elérni: görög-török kiegyezés.
    Borítékolni merem előre: ha mégis kenyértörésig jut a világhatalmak között a helyzet, semmiféle török-görög összetűzés nem lesz, ugyanahhoz az erővonalhoz fog sorolni mindkettő.

    Románia légypiszok ebben a történetben, de az egykori Kisantant újra mozgolódik, ez tény. A határozott véleményem az, hogy súlyos válság előtt áll a világ, amelyből akár katonai összeütközés is lehet.
    Ennek egyik biztos előjele az, hogy Európa keleti illetve a balkáni térségben ismét nő a feszültség (Ukrajna, Bosznia, Koszovó, magyar-ruszin stb. kisebbségek), ami általában nem véletlenül szokott bekövetkezni, hanem szítják.

    Ha mindezt együtt nézzük a Közel-Kelet (Izrael, Irak, Jemen, Irán, stb.) és Közép- valamint Kelet-Ázsia (Afganisztán, Pakisztán, Észak-Korea, Tajvan, stb.) helyzetével, valamint a világ nagyhatalmainak erőpozíciójában beindult változásokkal, akkor a képlet egyértelmű: a szemünk előtt omlik darabjaira az eddigi világrend és status quo, elérkezett az ideje a világ befolyási övezeteinek újrafelosztásához.

    Ha valaki racionálisan nézi a folyamatokat, akkor ez egyértelmű.
    A világ újrafelosztása pedig az eddigi történelemben sosem ment békés úton.

    Üdv: M

  38. Montezuma: egyetértek. Sokan nem akarják tudomásul venni, pedig a történelem is igazolta, hogy semmi sem tart örökké, így a mostani viszonylagos béke és biztonság sem. Ez egy rózsaszín köd, de egyszer el fog oszlani.
    A kérdés csak az, hogy mikor kezdődik el, mi lesz a casus belli, és, hogy mennyire lesznek súlyosak a következmények.

  39. Igen, Montezuma a világ egyes részeinek újrafelosztása következik, a hidegháborús amerikai győzelem revíziója ha úgy tetszik. És ha Magyarország most nem kezd el vadul fegyverkezni, mert a magyar haderő jelenlegi állapotából kiindulva legalább tíz évre van szükség, hogy ütőképes hadseregre tegyünk szert, akkor konkrétan azoknak a politikusoknak a személyes felelőssége lesz Magyarország háborús veresége és az ezzel járó, könnyen lehet, hogy iszonytató pusztítás, akik most fegyverkezés helyett népjóléti intézkedésekre pazarolják az adófizetők pénzét, aminek következtében Magyarország a második világháborúhoz hasonlóan letolt gatyával fog belekeveredni a háborúba egy arra alkalmatlan, nagy hirtelenjében felduzzasztott, de felszerelni és tisztességesen kiképezni már nem tudott haderővel.

    Mert bele fog, az biztos és ez a háború nem a távoli jövőben lesz. Kelet-Közép Európában a népek országútján nincs semlegesség, különösen nem a határokon túlra szakadt kétmilliós kisebbséggel.

  40. Üdv Aim-120!

    Köszönöm a hozzászólásodat!

    Ha érdekel a saját, teljesen megalapozatlan véleményem a dologról, akkor véleményem szerint gyakorlatilag minden elegy adott ahhoz, hogy robbanjon a helyzet, gyakorlatilag bárhol és bármikor. Nem biztos, hogy pont Irán lesz a casus belli, de a sansza igen nagy.

    Hiába egyezkedik a NAÜ és Irán (lásd az elmúlt két nap híreit), itt a ma esti amerikai válasz az egészre:

    http://www.hirextra.hu/2010/02/06/gates-nincs-esely-megallapodasra-iran-kapcsan/

    A háború Irán ellen sajnos eldöntött tény az Egyesült Államok részéről.

    Ha néha szoktad olvasni a többi cikkhez is beírt „téves” elemezéseimet, akkor most nem ismételgetném önmagamat.

    Annyi plusz infót még megosztanék Veletek, hogy Neil Barofsky (USA számvevőszéki főellenőr) a minap megjenet cikkében nem kevesebbet állít, mint hogy az USA újabb gazdasági lufi felé tart, méghozzá rohamos tempóban. Obama és kormánya csak tüneti kezelésekkel felérő intézkedéseket hozott, a probléma gyökerét érintetlenül hagyták. Így csak elodázták egy sokkal mélyebb válság kialakulását, de az óra már ketyeg. (Ez drasztikusan be fog tenni az EU-nak és az euro-nak is.)

    Ha pedig beindul a balhé, akkor szerintem az alábbi oldalak fognak összeütközni:

    USA + Izrael + Nagy-Britannia + Ausztrália + Japán + néhány európai állam (Lengyelország, Románia, Benelux-államok, Norvégia, stb.)

    versus

    Oroszország + Belarusz + Kazahsztán + Kína + Szíria + Irán + néhány egyéb arab állam (Líbia, Szudán, ).

    Ami kétséges:
    Franciaország (valószínűleg USA oldal vagy semleges)
    Németország (bár a Merkel kabinet USA párti, de inkább semleges)
    Olaszország (inkább USA oldal, bár a fene tudja, lehet semleges marad)
    Törökország (bár NATO tag, de inkább orosz-kínai-iráni oldal)
    Szaúd-Arábia (inkább USA oldal)
    Egyiptom (a fene tudja…)
    India (na, ő akár semleges, akár orosz, akár USA oldal lehet még)
    Brazília és Venezuela (vagy semleges marad, vagy inkább az orosz-kínai oldal)

    Ukrajnáról ma este még nem mernék nyilatkozni, ha egyben marad, akkor inkább orosz oldal, de akár még casus belli is lehet belőle, ha a választások után az ukrán belföldi események elszabadulnak. Ha balhé lesz Ukrajnában, akár ketté is szakadhat az állam.

    Ja igen, a NATO-t nem írtam. Nem véletlenül.

    Egyúttal kijelentem, hogy a fentebb leírtak szigorúan a magánvéleményemet tartalmazzák (kivéve a cikk Gates Úr kijelentéséről és Neil Barofsky meglátása) és minden jogot – még a tévedését is – fenntartom! :)

    Üdv: M

  41. Azért annyira nem. Az orosz hadsereg gatyája is a bokákat verdesi jelnleg, egyrészt az elavult felszerelés miatt, ami a grúz háborúban nyilvánvalóvá vált a győzelem ellenére, másrészt épp haderőreform zajlik feléjük és „baltával reformálnak”, olyan szintű a régi struktúrák leépítése, hogy az orosz haderő per pillanat kissé magyarosch haderőreform hangulatot áraszt, harmadrészt pedig a hadsereg átfegyverzése és a modernizációs programok ebben az ütemben egy dekádnál korábban nem készítik fel az orosz haderőt egy korszerű háború megvívására.

    Ám lényegében nullponton vagyunk, innen vagy fejlesztünk mint az állat és nem valami látványhaderőt, hanem gépesített hadtestekben gondolkodunk, legalább egyben, amiből egy full, egy pedig tartalékos könnyebb, mert tíz év múlva az oroszok készen állnak, de például az ukrán kérdés megoldásába már lehet hamarabb belevágnak.

  42. Üdv Blogen!

    Sok elemzés és találgatás van a valós orosz katonai képességekről, de ezeket fenntartásokkal kell kezelni (pro és kontra egyaránt).
    Henry Kissingernek volt egy jó mondása, amit azóta is sokan idéznek tőle: Oroszország sosem olyan erős, mit amilyennek látszik és sosem olyan gyenge, mint amilyennek látszik.
    A grúz háború megmutatta az oroszok gyenge oldalait – és mutatott néhány meglepő dolgot is, amiben viszont profik voltak!

    Oroszországnak (3,5%-os prognosztizált gazdasági növekedés 2010-re, enyhe népességnövekedés 2008 óta, stb.) és Kínának (10% feletti növekedés 2010-re) nem érdeke háborúba keverednie, nem is miattuk aggódom.

    Az USA és Izrael számára viszont egyre égetőbb, hogy valami komolyat lépjen, számukra minden egyes nap újabb pozícióvesztést hoz.
    Az USA akkor államadóssággal bír, amelyről a világ össze közgazdásza tudja, hogy soha nem lehet visszafizetni. Ráadásul újabb buborék kipukkadás előtt állnak, miközben Oroszország, Kína, Irán, India, stb. napról napra erősödik, mind gazdasági, mind katonai értelemben.

    Tartok tőle, hogy nincs 10 éve az USA-nak arra, hogy várjon.

    Üdv: M

  43. Szintúgy egyetértek Montezuma véleményével.

    blogen: „akik most fegyverkezés helyett népjóléti intézkedésekre pazarolják az adófizetők pénzét”
    Még ha arra költenék, de nem, illetve egy része eltűnik…

    Egyébként szerintem érdekes kérdés, hogy vajon milyen arányban hessegetik el idehaza (ás mondjuk a régióban) az épkézláb szintű defenzív haderő fontosságát, arra hivatkozva, hogy ez itt Európa a 21. század elején, meg egyébként is ott a NATO. „Meg egyébként is fújj, pénznyelő hadsereg”. Legjobb, mikor arra hivatkoznak, hogy a szomszédok is mind, vagy már majdnem mind NATO tagok. Vajon a görög-török felállást ismerik? – merül fel ilyenkor az emberben.

    Szóval ideje lenne tudatosítani, hogy tetszik vagy nem, de kell az ütőképes haderő. Azért mert ez itt Európa, a 21. század, meg a NATO, az még nem zár ki semmit. Magyarország meg fasza helyen van földrajzilag.

    Csak mikor idehaza annyi nagy rendszer van a végletekig lepusztítva, ez így nagyon necces.

  44. Üdv Tcat!

    Köszi neked is a hsz-t.

    Attól tartok, hogy sokan még mindig a boldog békeidőkben (1990-es évek első fele) élnek és nem látják azt, hogy mi van.

    Akkor adott volt egy olyan lehetőség és politikai klíma, amely Európa (és a világ) számára is megkönnyebbülést hozott. Az USA és a SZU kiegyezett, befejezték a hidegháborút (ez pár évig tényleg így volt), az oroszok állva a szavukat szép csendben hazamentek, a VSZ-t kinyírták majd a SZU is öngyilkos lett és jött a nagy boldog páneurópai piknik korszaka.

    Csak – tetszik, nem tetszik, ez tény – az USA közben gondolt egyet, és úgy döntött, alku ide vagy oda, innentől kezdve egymaga diktál mindenkinek.

    Az USA geostratégái a „kölcsönös elrettentés elvétől” elmozdultak a „kényszeríthetőség elvének” megvalósítása felé, aminek annyi a lényege, hogy vagy mindenki behódol Washington akaratának, vagy indulnak a nevelési célzatú csapások.

    Ezért kell a globális rakétavédelem kiépítése is, lehetőleg Moszkva nélkül, hiszen akkor nehéz lenne az oroszokat is falhoz állítani.

    Valójában mindig is ez volt a cél, a reagan-i időszak SDI rendszere sem blöff volt, hanem valóban kutatták ennek a lehetőségét.

    Az USA átverte a világot (meg az oroszokat), úgyhogy nehéz lesz még egyszer ilyen kedvező hozzáállást elérni és új alkukat kötni. Pláne, hogy a pénzügyi spekulációkkal azóta ismét megszívatta nemcsak önmagát, de az euroatlanti baráti körét is.

    Véleményem szerint az USA anno egy olyan történelmi lehetőséget szalasztott el rövidtávú célokért cserébe, melynek nagy ára lesz végül.

    Üdv: M

  45. > http://www.azta.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=9547
    >
    >Nagy az esélye annak, hogy megint egyszer elszalasztjuk a lehetőséget hogy bár immár azonos társadalmi rendben élünk az oroszokkal

    A szerző hülye! Szerintem nem élünk azonos társadalmi rendben a muszkákkal, legalábbis egyelőre még nem kellett felvonulnom menni „Sokáig éljen a nép, Gurcsány elnök elvtárs és Bajnai miniszterelnök úr megbonthatatlan barátsága.” Ámbár ki tudja, még lehet ilyen, ha megpuccsolják a a tavaszi választást.

    Oroszországban egy „koronázatlan cár” ex-KGB kém uralkodik, a magántulajdon addig tart, amíg az állam rá nem teszi a kezét – a tulajt pedig elküldik szibériai ólombányába kényszermunkán megrohadni. Aki nem tapsol azt lelövik a liftben és néha az FSZB felrobbant egy vonatot, hogy legyen ürügy a külső és belső ellenséggel való leszámolásra.

    A muszka egyszerűen ellopta az a koncessziós mezőt, aminek a beindítására a MOL már sok milliárdot ráköltött. Vajon emiatt miért nem ment hazánk a NATO V. cikkely elé? Le kéne foglaltatni a világtengereken járó hajóikat kártérítésként, a lengyelek egyszer lefoglalták a nagy vitorlás iskolahajójukat, mindjárt fizettek!

  46. > Németország (bár a Merkel kabinet USA párti, de inkább semleges)

    Miheztartás végett, a Merkel mama egy olyan kelet-német vegyiüzemben volt mérnök és „főellenzéki”, ami állítólag a szovjet hadseregnek szállított robbanószer-alapanyagot. Ilyen a mesében sincs, szóval szerintem a banya ügynök volt és most is Putyin zsebében van (meg a Knesszetnek is erősen lapátol, három ingyen tengó atomrakéta-kilövési képességgel, harckocsimotorok százszámra, stb.)

    Amerikának már nem igaz szövetégese a német vezetés, az tuti. Az előző kancellár Schröder pedig eladta a hazáját egy orosz olajvezeték cégvezetésért. Más országban ilyenért szőnyegbe csavarva hoznák haza az ügynökök és a főtéren kötnék fel hazaárulásért, a németek meg csak bambán bámulnak, hogy milyen jó állása lett.

    Szóval Németország gyanús, nagyon gyanús – szerintem megalkudtak az oroszokkal, hogy kapnak olcsó gázt, olajat, ércet, cserében Közép-Kelet-Európát visszavehetik az oroszok a blokkjukba. Aztán pár év múlva majd egymásnak esik a két hatalom és ezúttal végleg kiirtják egymást, nem úgy mint 1941 – 45 között.

  47. Montezuma remek elemzés.

    Most megejtem kis hazánkra vonatkozót.

    Nagy paraszt vakítás de rendszer váltás nem volt egyszerűen a kommunista zsidó-magyarok köpönyeget váltottak.
    Ők kerültek hatalomra úgy vezetettékbe a piacgazdaságot hogy a magyar emberek nem volt magán vagyonuk az állami vagyont és a MNB deviza tartalékát eljátszották.

    Elismerésem szép munka volt egy puska lövés nélkül új urakat kaptunk.

    Ma tetszik nem tetszik Izrael állam gyarmata vagyunk.
    Simon Perez aki egy remek ember meg mondta felvásárolják hazánkat és lengyeleket.

    szép munka remek stratégiával sakk-mat

    Meglehet nézni mind a két nagy pár ha valami akar zsinagógába megy vagy Izraelbe. FIDESZ testvérpártja a Likut.

    Ezen én nem akadok ki ilyen az élet a rátermettebb győz.

    Ebből következik hogy a magyar hadsereget mért építették le.
    Történelmileg a magyar hadsereg mindig a magyar népet szolgálta bárki legyen az akitől a kosztot kapta.
    Mai magyar hadseregre is igaz oda se liberálisok mennek hanem valamilyen szintes nemzeti öntudattal rendelkező magyar srácok.

    Ezért nincs értelme ma az erős magyar hadseregnek mert nem a mostani elitet szolgálná kritikus pillanatokban.

    Gulyás kommunizmus maga volt a lassú rák az emberek önvédelmi képességét kikapcsolta.
    Azt követte a zord valóság és a globalizál kultúra ami az én korosztályomat támadta sikeresen.
    Amit a kommunizmus nem tudott elérni ma a keresztény fiatalok száma rohamosan csökken.

    Ország a nagy töke kivonások miatt pénzügyileg rosszabb helyzetbe van mint a kommunizmus korszakában.

    Szociális rendszerünk egy romhalom össze omlás szintjén.

    Ennek ok hogy a 90 évekbe 100000 etnikum ami még akkor dolgozott 1500000 duzzat úgy hogy két egymást követő nemzedék nem látta a szüleit dolgozni. Csak az tudja hogy neki jogai vannak meg ott van a büdös paraszt magyarok akiket meglehet károsítani úgy is a törvény gyakorlatban kettős mércével mér(jó példa két srác 2évet kapot mert meggondolatlanul adott két pofon egy idős roma néninek ) másik oldalon sokkal súlyosabb bűncselekményekért kevesebbel megússzák.

    Eu nekünk minden hülyeséget beszél kisebbségi jogokról.
    Közben Benesdekrétumokat helyben hagyta Szlovák nyelvtörvény szintén.
    Ja ez a népcsoport totknál nem kap segélyt!.

    Ma az egyetemi fiatalok nagy része identitás tudat vesztet.
    Élet idegen életet él.

    Hatás ellen hatás törvénye értelmében.

    Megteremtődött a semmiből egy nemzeti szubkultúra egy nemzeti gondolat rendszer melynek van kb.200000 tábora.
    Ami európán belül példa nélküli.
    Saját intézmény rendszerrel mivel e csoporthoz tartozók általában árral szemben úsztak és úsznak edzettebbek a átlagnál.

    Pont emiatt mondom hogy ma magyar hadsereg léte csak felesleges véráldozat.
    Hágánkért folyó harcot a magyar elvesztette.
    Kérdés holnap is lesz e magyar.
    Ilyen szempontból bárki is győz azzal együtt kell működni.

  48. Szerintem azert nem kene ide hajanal fogva berangatni a belpolitikat, meg az izraeli gyarmatozast, aki kivancsi ra annak ott a kurucinfo, ide nem ezert jarunk. Ja es ha mar zsidozol akkor csak pontosan: annak a partnak a neve LIKUD es azert „testverpart” mert ez az ottani legnagyobb jobb kozep part… Nem mondom, hogy teljes hulyeseg amiket irkalsz, de felesleges mindenhova beirni ezeket, ha nem ez a tema, mert faraszto.
    VISSZA A TEMAHOZ!!

  49. Szép reggelt Mindenkinek!

    Akkor sorban válaszolnék:

    Hegyaljaihun:

    Valóban sok igazság van abban, amit leírtál. De felhívnám a figyelmet arra, hogy hatalmas tévedés és hazugság zsidózni!

    Különbséget kell tenni a zsidóság és a cionizmus között! Azok az ortodox zsidók vagy egyszerűen csak zsidó emberek, akik az Ószövetség szellemében élnek (Lásd Tízparancsolat!) miért lennének bűnösök bármiben is?

    Itt Magyarországon is sok olyan zsidó származású ember él, aki dolgozik, adót fizet, nyögi a mindennapi terheket és semmi köze ahhoz, amit állítólag az ő nevében és állítólag az ő érdekében csinál a nagypolitika! Ellenben bűnbaknak kiválóak.

    A cionista pénzmogulok keverik a sz.rt és számukra az irányadó a Talmud. Ennek szellemében az összes többi olyan zsidó, aki velük nem ért egyet pont annyit ér, mint bárki más. Ráadásul ennek az elitnek a tagjai és a támogatói között vannak nemzsidó emberek is, sőt, az európai kékvérű arisztokrácia néhány képviselője is ott van!

    Létezik new yorki és londoni központtal egy ortodox zsidó szervezet, akik magukat a Város Őrzőinek nevezik.

    Ez a társaság két évvel ezelőtt – miközben Izrael bombázta a palesztinokat – tüntetéseket tartottak Londonban, New Yorkban és Washingtonban, a fejükön sábeszdekli, a kezükben az Ótestamentum és volt pofájuk izraeli zászlókat égetni! A mainstream média azt sem tudta, hogy hallgassa el ezt a – nevezzük így – kellemetlen affért. Ja igen, senki sem mert fellépni ellenük, mivel mit kezdtek volna olyan ortodox zsidókkal, akik Izrael ellen tüntetnek? Esetleg antiszemitizmussal vádolják őket? :D

    Véleményük szerint akik ma Izraelben bitorolják a hatalmat, azok az Ószövetség legnagyobb elárulói és a zsidóság igazi ellenségei!

    A cigánykérdésről most nem nyilatkoznék, de én mondjuk nem említeném egy lapon a zsidóságot a cigánysággal. Abszolute más lapra tartozik.

    Fehér Tamás:

    Valóban nem élünk egyforma társadalmi rendben az oroszokkal, ott nagyobb az összetartás az emberek között, van olyan vezetőjük, aki az orosz érdekek mentén vezeti az országot és akit nem kell szégyelniük, de még sorolhatnám tovább. Az ilyen kinyilatkoztatások szimpla sztereotípiák, semmi köze a valósághoz.
    Szerinted csak Oroszországban van hatalmon a titkosszolgálat? Mert ha szerinted igen, akkor nagyon naiv vagy.

    Miért kellene Schrödert felkötni? Mit adott el? Kedves FT! Schröder Németország érdekeit képviselte, amely sok szempontból egybeesett az orosz érdekekkel.

    Hogy melyik vezető kinek és hogy adta el a saját országát, ebbe most ne menjünk bele, de ha a legnagyobb nemzetárulókat kellene felsorolni, akkor kezdjük az USA-val és Woodrow Wilson elnökkel az Úr 1913. évében.
    Ugyanis a kolléga volt az, aki a saját pénzük nyomtatását egy laza mozdulattal magánkézbe adta – megszüntették a közpénzrendszert és a FED kapta meg a dollárnyomtatás jogát mindennemű elszámolási kötelezettség nélkül a saját nemzetükkel szemben.

    Neked Németország gyanús? Kedves Tamás? Nem vagy te kissé elfogult?

    Gregor:

    Nem baj, ha ez a téma is ide került, legalább beszélünk róla. Úgy látom, kell is.
    Személy szerint a kuruc.info-t nem ajánlanám senkinek, ha valaki jobb színvonalú cikkeket és elemzéseket akar olvasni hasonló beállítottságú portálról, akkor inkább a jövönk.info oldalt ajánlanám, kiemelten Gyártó István publicisztikáival. Sokkal kevésbé szélsőséges viszont rendkívül sok infóval rendelkezik, összességében objektív írásai vannak.

    Üdv: M

  50. Onedin kapitány

    Sziasztok!
    Bár én sem vagyok híve a belpol topicnak és mindjárt másra térek, azért nem bírom megállni hogy ne meséljek el egy tanulságos esetet. Azoknak, akik szerint nincs aggasztó betelepülés…

    Szóval ismerősömtől hallottam, hogy a mh-én egy kolleganő kinézett a hirdetésekből egy lakóparkot. Itt nálunk, Magyarországon.
    Elment a sejthető milyen érdekeltségű céghez tárgyalni/érdeklődni, mondván hogy ő ott szeretne lakást.
    A pasas akivel tárgyalt rövidesen rákérdezett:
    – Útlevele van?
    A nő nem értette, miért érdekes a lakásvásárlásnál, hogy van-e neki útlevele.
    – Azt kérdezem, van-e izraeli útlevele? Nincs? Akkor nem tudok segíteni…

    Hát így állunk. Lakópark csak árjáknak. Állítólag (magyar belügyminisztersége alatt!) még Lamperth Mónikát is eltanácsolták egy ilyen „belső körös” luxus lakóparkból.
    Ezek teljesen független kis erődök (bár az erőd szóról inkább a plázák jutnak az eszembe), önellátó rendszerekkel pl. az átlagosnál jobb minőségű saját vízbázissal.

  51. Minden gyűlöletkeltés azok malmára hatja a vizet, akik megosztottságot és pusztulást akarnak hozni a világra! Tök mindegy, hogy zsidókról, arabokról, oroszokról vagy sárgákról beszélünk.

    El kell szakadni erről a szintről, mert ez a józan ész helyett csak az elvakult érzelmekre fejt ki hatást, viszont tömegeket lehet így manipulálni, indulókat énekelve hajtani a vágóhídra.

    M

  52. Onedin kapitány

    Nagyon remélem. nem igaz, hogy már elkéstünk a fegyverkezéssel, de erről meg az jut az eszembe, hogy a később meggyilkolt Tisza István már 1889-ben el akart fogadtatni az Országgyűlésben egy fegyverkezési programot. Nem ment. Tiszáék később is többször próbálkoztak, de mindig leszavazták őket.
    Így csak kevéssel az első vh előtt -amikor már túl késő volt- indulhatott meg a Monarchia elmaradott fegyveres erőinek jelentősebb fejlesztése.
    Felmerül a kérdés: ha a Monarchia időben rákapcsol és sokkal erősebb, jobban felszerelt hadsereggel vág neki az elkerülhetetlen és előre érezhető első világháborúnak, akkor meglehet, hogy nem vesztesként jövünk ki belőle.

    Tisza István meggyilkolása meg egyáltalán nem volt spontán véletlen, ha életben marad, akkor valószínűleg másképp alakul a Kárpát-medence XX. századi történelme. Csakhogy ezt azok is tudták, akik elrendelték a megölését.
    Tisza meg annyiban volt hibás, hogy nem érezte a veszélyt, de ebbe már nem kívánok jobban belemenni.

  53. Onedin kapitány

    Kedves Montezuma!

    A grúz háború alatti amerikai terveket megemlítő oldalon találtam egy linket, amelynek a segítségével megnézhettem videón, hogy milyen lesz a jövő utasszállító-léghajója.
    Ha elkerülte volna a figyelmedet, akkor nagyon ajánlom.

    A biztonságpolitikai cikkek , viták kapcsán bevallom, régen ezt a műfajt link hülyeségnek tartottam. Ma már látom, hogy a haditechnikai beszerzések nem önálló döntések, hanem biztonság és gazdaságpolitikai keretekhez alkalmazkodnak.
    Ezen tényezők jelentősége felülmúlja a műszaki jellemzők jelentőségét.
    Nem a legjobb típust kell megvenni, hanem azt, amelyik a mi kereteink, lehetőségeink közé a legjobban beilleszthető.

    Azzal az orosz véleménnyel viszont nem tudok mit kezdeni, hogy külön köszönet jár részükről Kínának és Indiának a kilencvenes évek nyugalmáért. Nem értem, miért lennének olyan hálásak.

    Egyrészt India tudtommal nem szomszédos az oroszokkal, így nincsenek területi követelései az irányukban.

    Másrészt Kína a kilencvenes évek közepén még jóval erőtlenebb volt mint ma. A Szuhojok még nem terjedtek el annyira a légierejében, a J-10 még csak prototípusként létezett, stb.
    Szüksége volt az orosz katonai segítségre és jó volt neki, hogy az Egyesült Államok rajta kívül kénytelen még Oroszo.-ra is figyelni.

    És vegyük figyelembe, hogy a meggyengült Oroszország, bármilyen nagyobb támadás esetén kész volt atomcsapást mérni az „agresszorra”.
    Meg hogy az oroszok nagyon jól tudnak honvédő háborúzni, lásd Napóleont és a Wermachtot.

  54. Üdv Kapitány!

    A biztonságpolitika – én jobban szeretem geostratégiai kutatásnak nevezni – egyáltalán nem link dolog, sőt!
    Rossz hasonlattal élve ez olyan, mint egy építőipari beruházás: a Beruházó üzleti tervet állít fel, elvégzi az előzetes kalkulációkat (projekt terveztetése, megvalósulási költségek, üzemeltetés + fenntartás) valamint számítást végez arra, hogy mennyi idő alatt mekkora hozamra számíthat a projekt működtetéséből. Ha a történet rentábilis, akkor belevág.

    A biztonságpolitika is valami hasonló: olyan, mint előtervek, tanulmányok, számítások készítése ahhoz, hogy egy adott állam milyen irányba, milyen fejlesztésekbe fogjon bele a saját megfogalmazott stratégiai igényeinek függvényében, figyelembe véve a stratégiai szempontból meghatározó közeli és távoli környezetének sajátosságait, változásait is.

    Ha hibás az előterv, mire kiderül, nagy baj van. Addigra ugyanis eltelt X év elköltöttek Y pénzt rá, miközben világossá válik, hogy az egész elfecsérelt idő és energia volt, zéró vagy negatív eredménnyel. Akkor már nem lehet kapkodni, nem lehet egy felépített és működő rendszert hipp-hopp átvariálni.

    Az oroszok az akkori kínai és indiai hozzáállást díjazták, nevezetesen azt, hogy nem rúgtak a beteg medvébe, nem használták ki az akkori legyengült állapotát, nem éltek vissza vele semmilyen módon – nem csak katonai vagy területi követelésekre kell gondolni, hanem számos egyéb szegmensre.

    Természetesen a meggyengült Oroszországot úgy kellett érteni, hogy a valós katonai/gazdasági és politikai potenciáljához képest szinte hibernált állapotban volt. Nyilván, ha bármelyik egyéb nagyhatalom katonai intervenciót kezdett volna Moszkva ellen, akkor pár ezer atomrobbanófej elindult volna postafordultával.

    Az orosz katonai potenciál valós képességeiről tegnap írtam pár sort, összességében a mai napig nagyon komoly erőt képvisel akár hagyományos, akár ABC fegyverek vonatkozásában.
    Az új orosz katonai doktrína illetve a megkezdett haderőreform elemei mind-mind egy költségracionalizált, de hatékonyabb haderő kiépítéséről szólnak – vagyis az orosz katonai potenciál a mai erejéhez képest is csak erősödni fog.

    Ennek sikeréhez mind a technológiai háttér, mind a pénzügyi fedezet, mind a szervezeti átalakítások folyamata (hadiipari komplexumok összevonása, egységes elosztás és irányítás, katonai alegységek átszervezése), mind a nemzetközi hadiipari kooperálás elég jó és reális alapot nyújt.

    Az orosz katonai stratégia két részre épül: az egyik a honvédelem (saját területek + közvetlen érdekszféra katonai védelme), a másik eleme a képesség a globális szintű katonai csapásokra. Ez viszont nem keverendő össze azzal, hogy az oroszok nem gondolkodnak más kontinensen bevetendő haderők kiépítésében, pusztán arról van szó, hogy a világ bármely kontinensén lévő ellenséges célpontra képesek legyenek megsemmisítő csapást mérni, anélkül, hogy közben konvencionális vagy aszimmetrikus szárazföldi harcokat kezdeményeznének vagy megszállnák.

    Ezek a célok teljesen reálisak és megvalósíthatóak. Ahhoz nem kell kvázi szuperhatalommá válni, hogy egy másik szuperhatalmat fel tudj tartóztatni a saját „házad táján”. Viszont ezzel a képességgel gyakorlatilag kizárod a másik oldal szuperhatalmi fellépését bizonyos régiók, hatalmak vonatkozásában.
    Kína ugyanezt teszi a saját térségében.

    Üdv: M

  55. Mindenkinek ajánlom Wass Albert Kard és Kasza című két kötetes művét melyben Erdély elvesztésének okát kutatja.

    Nagyon őn ironikus és helytálló megállapításokat tapasztalhatunk.

    Oroszország Jelcin idejében volt a legsebezhetőbb inkább külső hatalmak belső feszültségek kihasználása véget.

    Az a szerencsétlen egy üveg vodkáért eladta volna hazáját.
    Emlékezzünk Jelcin idejében még a csecsenekkel se tudtak mit kezdeni.

    Orosz javak felett oligarchák úrakodtak na akkor tényleg nincstelen volt mindenki. Ilyen Abramovics féléké volt minden.

    Putyénék és a ex KGB-sok raktak rendet.
    Vissza államosítottak és emberek életkörülményeit is javították.
    Ma meg azt látjuk hogy oroszok nyugati cégekben szereznek részesedés.
    Opel is az övék lett majd nem de GM vissza mondta más kérdés most 2M dollárt honnan szed hogy a MAGNA konszert aminek fő része egy orosz állami bank volt kárát megterítse.
    Mást részt a német kormány is jobban örült volna a MAG-ának mert akkor az OPEL 47-49% német kézbe került volna.

    Bors nevű bulvár lapba meg olvasom hogy Jelcin lánya politikai elitbe követel magának helyet és Putyinékra sarat dobál.
    Örüljön hogy szerintem Putyinék az apucival együtt nem küldték gulágra.

    Mivel Jelcin valódi köpönyeg forgató volt Gorbacsov alá is rendesen oda vágott mikor az az ember jó akart.
    Utána Jelcin idézte elő tevőlegesen a Szovjetúnió bukását ami felért egy gazdasági és katonai vereséggel.

  56. Uraim!
    Felhívnám néhány apróságra a figyelmet.
    A Madridba tervezett USA EU csúcsra Obama nem megy el.
    Ezt Washingtonhoz közel álló elemzők azzal magyarázzák, hogy az EU mint olyan nem fajsúlyos, nem is tudják hogy kivel kell tárgyalniuk (valóban kicsit homályos most az EU vezetői hierarchiája) ezért inkább az egyes országokkal (Német, Francia, Brit….) külön tárgyalnak.
    Szép magyarázat. Vajon igaz is? Ezzel kifejették a „valóság minden aspektusát”?
    Merthogy ezzel szemben ott van a régi „oszd meg, és uralkodj” elve.
    Ugyanis egy ideje (főleg a Grúz „incidens”, aztán az egyre veszélyesebbnek tűnő militáns magatartás, na meg a gyengülő pénzügyi gazdasági, és geopolitikai pozíciók miatt..) a legtöbb EU ország másként tekint az USA-ra,és finoman szólva is alternatívákat keres a gazdasági, stratégia, és akár katonapolitikai kapcsolatok terén is.(Anglia, és főleg a Balti államok erős kivételek ez alól)

    Talán nem az első jele volt a sorban, de mindenképpen látványos volt mikor a Franciák hajlandóak voltak tárgyalni a Mistralról. (aranyos esemény volt amikor a balti államok „maguktól” megtámadták a tervezett üzletet, merthogy a partraszálló-helikopter hordozók veszélyeztetik őket- persze, majd éppen ettől lesznek nagyobb veszélyben) Később az Oroszok kinyilvánították hogy versenytárgyalást akarnak a hordozókra, melyben többek közt a Spanyolok is részt vennének.(ha valakinek van infója hogy hogy áll az ügy, az megoszthaná velünk)
    (A Grúz incidens volt talán az egyik legnagyobb hiba, amit és ahogy, stratégiailag, és külkapcsolatai szempontjából elkövethetett az USA.)

    Sokat sejtető , hogy Orbán Viktor miden követ megmozgatott hogy Putyinnal beszéljen (bár hetekig tartott míg ezt a fél órás tárgyalást Ptyin stábja elismerte.) Legutóbb pedig (hivatalosan mert egyéb elfoglaltságai voltak, és a repülőút nehezen fért volna be a napirendjébe(!))Martonyi Jánost jelölte ki az évenkénti egyszeri alkalommal megrendezett Washingtoni ima reggelire, mely nagy lehetőség lett volna számára, hogy együtt fotózkodjon Obamával.
    http://www.stop.hu/articles/article.php?id=606228

    A rakétapajzs.
    Bush után már azt lehetett gondolni,normalizálódik az USA-Orosz viszonyrendszer. Erre mi történik?
    Csehország és Lengyelország után kijukadtak Romániánál. Mindez persze nem az Oroszok ellen irányul. De valóban nem? Az oroszok finoman szólva is kétségesnek találják. http://hungarian.ruvr.ru/2010/02/06/4197277.html
    Az EU-ban egyre kevesebben lelkesednek a rakétapajzsért.

    Az USA-nak tehát nem érdeke egy erős EU.

    Érdekességként még meg lehet említeni hogy az USA Iránnal szemben egyre keményebb, nem kevesen úgy gondolják meg fogja támadni. Erre sokan fejüket csóválják- sok érvük közül az egyik- szinte minden bevethető potens egységük le van kötve, honnan lesz rá katonájuk? Egyik lehetséges válasz: Az USA augusztus végére tervezi harcoló alakulatainak kivonását Irakból.
    http://index.hu/kulfold/2010/01/03/az_amerikai_harcolo_csapatok_szeptemberig_kivonulnak_irakbol/

  57. Jó de Irán nem Irak. Maguk az Irakiak se akartak harcolni azért volt könnyű bevonulni.

    Kétlem hogy Iráni katonák nem akarnák megvédeni hazájukat főleg az iraki példa után ahol is az amcsik nagyon nem kímélték a civileket.

    Irak megszállása alatt rengeteg civíl halt meg. Másik Irán inkább homogén társadalom.

  58. Vajon nem lehetseges e, hogy Romanianak nem sok beleszolasa van ebbe a raketapajzs ugybe? Talan Washington es Moszkva kozott mar ezelott megszuletett egy megallapodas a raketapajzs Romaniai telepiteserol, termeszetesen a media errol nem tudhat.

  59. Üdv Atti!

    A hidegháború ideján az USA és a SZU között kb. így működött a történet. Azóta az USA egymaga szokott dönteni, nemhogy az ellenfeleit, de még a saját szövetségeseit sem kérdezi meg sokszor.

    Üdv: M

  60. > az USA Iránnal szemben egyre keményebb, nem kevesen úgy gondolják meg fogja támadni…honnan lesz rá katonájuk? Egyik lehetséges válasz: Az USA augusztus végére tervezi harcoló alakulatainak kivonását Irakból.

    Szerintem azok a csapatok nincsenek olyan morális állapotban, hogy hosszas újjászervezés nélkül be lehetne vetni őket.

    Sokkal okosabb lenne egy Észak-Korea elleni tőr jellegű támadás: partraszállással, lopakodókkal, különleges légideszanttal villámcsapásszerűen likvidálni a komcsi vezetést és a pár atomfegyver őrszemélyzetét. Az egész világ ünnepelné az akciót és emiatt Kína sem merne beavatkozni.

    Dél-Koreában erős amcsi alakulat és a helyi sereg évtizedek óta készen áll. Az északi elnyomott lakosság felkelésére bizton számíthatnának, mert nagy zavargások voltak a pár héttel ezelőtti csalárd pénzcsere miatt (gyakorlatilag a koreai komcsik ellopták a lakosság megtakarításait).

    Utána egyesíteni a két Koreát, hogy Japán mellett ellensúly legyen Kínával szemben. Kína is félne, ha látná, hogy az emberek által gyűlölt elnyomó komcsi vezetést csúcstechnológiával milyen tisztán le lehet fejezni és kicserélni demokratikusra. Ha kell, helyettük is lehet új vezetést hozni Pekingbe egy B-2 gyomrában Tajvan Kínai Köztársaságből.

    Boszorkánynőt, komcsit ne hagyj életben!

  61. USA saját hülyesége okozza hanyatlását.
    Ezek a háborúk viszik a pénzt.
    Nem biztos hogy holnap is Irak amcsi csatlós lesz.
    Eleve Irakba emberekbe nem hagytak jó érzést az amcsi katonák.
    Mást rész USA gyengülése ott egy problémát vet fel miszerint irán kinía nagy haverja.
    Ezért a Szaudiak és a többi oroszok felé is tolódhatnak főleg ha oroszok a térségben barátnak tekinthetik törököket.

  62. Üdv Tacsk0!

    Annak, amit leírtál több értelme lenne, csakhát abban lehet, hogy az AIPAC is kevésbé érdekelt. Arról is egyre többet beszélnek, hogy Obama 2012-es választási győzelméhez kénytelen lesz megtámadni Iránt. Én elítélem az erőszaknak minden formáját, de mégis azt mondom, hogy ha a háborúnak meg kell történnie, hát történjen meg és legyen az végső kegyelemdöfés a FED-től az AIPAC-ig minden hasonló vérszívónak.