|

Megvannak az ellopott hajtóművek

A napokban tudósítottunk róla, hogy a malajziai hatóságok – legalábbis nyilatkozataik alapján úgy tűnt, hogy – feladják a katonai bázisról eltulajdonított sugárhajtóművek utáni nyomozást. Erre tegnapi bejelentésük alapján ráleltek az erőforrásokra.

A General Electric J85-21A jelzésű erőforrásoknak, melyeket az F-5 különböző változatai (F-5E Tiger II vadász és RF-5E Tigereye felderítő) meghajtására használnak, még tavaly kelt lába a Maláj Királyi Légierő Sungai Besi nevű település mellett található bázisának területéről. Az azóta tartó nyomozás – melyhez a katonai mellett a kormány rendőri és titkosszolgálati szervezeteit is igénybe vették – sem tudott kideríteni semmi konkrétat a tettesek kilétéről. Legalábbis ezt közvetítették a nyilvánosság felé…

J85_engine

Így mindenkit meglepett a hír, amikor a maláj rendőrség vezetője a tegnapi napon egy sajtótájékoztatón közölte, hogy ráakadtak az eltulajdonított erőforrásokra Argentína területén. A maláj rendőrség feje, Musa Hasan nyilatkozatában kifejtette, több kollégája is Buenos Airesbe utazik, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az ellopott hajtóművek kerültek-e elő.

Hasan továbbá hangsúlyozta, a Maláj Királyi Légierő vezérkara részletes jelentést vár tőlük, valamint azt, hogy teljesen felgöngyölítsék a szálakat. Kiemelte, időközben több alacsony rangú tisztet/tiszthelyettest is őrizetbe vettek, mert kapcsolatba hozhatók az üggyel.
Arról, hogy miként lelték meg a hajtóműveket, nem kívánt nyilatkozni.

4 hozzászólás “Megvannak az ellopott hajtóművek”

  1. Ez „nagyon érdekes”, hogy hirtelen a nyilvánosság elé tárják, hogy ellpták a hajtóműveket, és hipp hopp 2 nap múlva meg előkerülnek. Persze pár ezer km-rel távolabb ugye. Nagyon furcsa, bár lehet hogy csak én látom így. Előtte meg hónapokig semmi, pedig ők aztán minden követ megmozgattak. Már bocsánat de ez kissé röhejes dolog. Nem hiszem el, hogy ez ilyen egyszerű történet lenne. Valami volt a háttérben, az szinte biztos! Valaki biztos fejeket akart a porban látni, és hirtelen megtáltosodtak az „urak”. Ez az én meglátásom.