|

Mert ŐK megtehetik…

Alig kapta kézhez az Indiai Légierő az első Phalcon radarrendszerrel szerelt AWACS repülőgépét, máris a hordozóplatform, azaz az orosz Il-76-os lecserélésén gondolkodik.

Való igaz, az orosz málhás nem mai gyerek már, de a PS-90 típusú hajtóművek miatt még kielégíti a környezetvédelmi szabályokat is. Viszont üzemeltetése a négy hajtómű miatt meglehetősen költséges.

Az Embrear 145-ös két különböző típusú légtérellenőrző variánsa

Az Embrear 145-ös két különböző típusú légtérellenőrző variánsa ,

“Az első három AWACS még Il-76-bázisú lesz, de az utána következők már egészen biztos, hogy fejlettebb platformra épülnek.”-nyilatkozta az Indiai Légierő szóvivője.
Azt azonban kikötötték, hogy az új típus kiválasztását majd csak a másik kettő megrendelt légtérellenőrzőgép leszállítása után döntik el. A következő gép jövő év elején, míg az utolsó 2010 vége felé érkezik majd Indiába.

Az izraeli rendszerekkel szerelt Gulfstream 550 AEW

Az izraeli rendszerekkel szerelt Gulfstream 550 AEW ,

A következő megrendelés alanyaként a brazil Embraer 145 AEW&C és Gulfstream 550 AEW jöhet szóba.Mindkét gép repül már, előbbi típus pedig indiai berendezésekkel 2012-től rendszeresítve is lesz az ázsiai országban, így nem elképzelhetetlen, hogy abból rendelnek még további példányokat, csak izraeli vagy svéd berendezésekkel.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.