|

Lezuhant a haditengerészet egy Sea Dragon-ja

Az amerikai haditengerészet 16-án este elvesztette az egyik MH-53 Sea Dragon (Tengeri Sárkány) helikopterét a texasi Naval Air Station Corpus Christi közelében. (Naval Air Station Corpus Christi, NAS, haditengerészet által használt repterek).

Sajnos a gép fedélzetén tartózkodó 4 személy közül csak egy fő élte túl a zuhanást. Őt kritikus állapotban szállították Corpus Christi egyik kórházába.

A helikopter mintegy 4 mérföldnyire délre a város határától egy farm területén zuhant le. A farm tulajdonosa hallotta a közelében elhaladó helikoptert, majd szemtanúja volt a katasztrófának:

„Hirtelen egy magasba emelkedő tűzlabdát láttam. Egy másodperccel késöbb hallottam a robbanást. Ezután síri csönd lett, már nem hallottam a helikoptert.”

Sea Dragonok felszállás közben
A haditengerészet nehéz szállítóhelikoptere az MH-53 Sea Dragon

A bázis szóvívője az egyik helyi újságnak adott nyilatkozatában közölte, hogy a katasztrófa bekövetkeztekor sűrű köd volt a környéken illetve a mentés megkezdését leszakított villanyvezetékek nehezítették.

A katasztrófa helyszíne
Tűzoltók küzdenek a lángokkal a katasztrófa helyszínén

Bár a katasztrófa okáról egyelőre még nincsenek hivatalos információk a leszaggatott villanyvezetékek valószínűsítik, hogy a ködben túl alacsonyra ereszkedhetett a gép és nekiütközhettek a vezetékeknek.