|

A Boeing elkészült az 500. átalakított Hornettel

A Boeing Company pénteken adta át az 500. átalakított haditengerészeti F/A-18-ast, amit a Jacksonville közelében lévő Cecil Field létesítményben módosítottak.

A Boeing és a Northrop Grumman a haditengerészet és a tengerészgyalogság számára sok avionikai és szerkezeti átalakítást végez a Horneteken és Super Horneteken a Cecil Field-i üzemben, ami 1999-ben nyílt meg.

” Cecil Field létfontosságú az U.S. Navy Hornetjeinek bevethetősége és szintentartása szempontjából”-mondta Mike Rudloff, a program menedzsere-„Bebizonyítottuk ezalatt a nyolc év alatt, hogy gyors és mindenekelőtt pontos átalakítást tudunk végezni; a felujított gépeket hamar be lehet vetni újra.Hiszen a harci gépeknél mi sem fontosabb a folyamatos harckészültségnél és modernségnél.”-tette hozzá Rudloff.

A legöregebb és legtöbbet használt Hornetek egy kiterjedt ellenőrző programon mennek keresztül, ahol tulajdon képpen a gép minden csavarját ellenőrzik, és meghosszabbítják az élettartamát.A szolgálatba állításnál 6-10’000 óra volt célba véve az F/A-18-asok esetében.

F/A-18F Super Hornet
F/A-18F Super Hornet

A felügyelők a kijavítják a korrózió nyomait, repedéseket és anyagfáradásos sérüléseket keresnek.

Cecil Fielden nem csak a javítások folynak, hanem új rendszereket is kifejlesztenek a lódarazsak számára.
Miniatürizált GPS-rendszerek, új típusú rádiók és kijelzők kerülnek a rendszerbe.Továbbá javították a kommunikációs rendszereket és néhány esetben új fegyvereket is integráltak.

2008 januárjában a Boeing el fogja kezdeni a Blue Angels, a Navy bemutatócsoport gépeinek ellenőrzését is, amiket már 1986-óta használnak.