|

Mobil karbantartó hangárt vásárolt a Magyar Honvédség

A Saab megrendelést írt alá a Magyar Honvédséggel hordozható repülőgép karbantartó egységre (Deployable Aircraft Maintenance Facility – DAM) vonatkozólag, amely mobil megoldást kínálva hatékonyabb repülőgép karbantartási képességet biztosít a szervezet számára.

A hordozható repülőgép karbantartó egység (DAM) egy mobil megoldás, amely lehetőséget teremt a hatékonyabb karbantartási képességre, ötvözve mindezt a kiemelt védelemmel. A DAM azonos képességeket biztosít, mint a rögzített karbantartási infrastruktúra, a fenntartási összeg töredékéért.

Forrás: Saab AB ,

A Magyar Honvédség a svéd kormánnyal kötött lízing megállapodás alapján 14 darab JAS-39 Gripen típusú vadászbombázót üzemeltet. A DAM-nak köszönhetően a Magyar Honvédség még inkább rugalmassá válik, és még kevésbé függ majd a Gripen flottája karbantartási és védelmi szempontból a rögzített infrastruktúrától. Ez a megoldás gyorsan mozgatható, így lehetővé teszi az önfenntartó üzemeltetést hosszabb időszakokra is, bármely földrajzi helyszínen, akár Magyarországon, akár külföldi misszión.

„Ez egy fontos áttörés a Saab számára, mivel ez az első megrendelés a DAM-ra vonatkozóan. Ez a termék új a Saab portfoliójában, annak ellenére, hogy olyan megoldásokra épül, amelyek már korábban bizonyították teljesítményüket. Az a termék igazolja, hogy folyamatosan képesek vagyunk olyan támogató megoldásokat kínálni megrendelőink számára, amelyek segítségével a légierejük költséghatékonyabb módon állhat rendelkezésre és működhet” mondta Ellen Molin, Szenior Alelnök, a Saab támogató és szolgáltatási üzletágának vezetője.

A megoldás szállítása 2019-ben várható.

Forrás: Saab AB

Deployable Aircraft Maintenance

This is our Deployable Aircraft Maintenance Facility. We call it Gripen’s home when away from home – and we just received a launch order for it! Check out DAM at saab.com/damassembly More on the launch order in this press release http://bit.ly/2SVZrah #saabinthefield

Közzétette: Saab AB – 2018. december 19., szerda