|

Svéd radar megrendelés

A skandináv ország védelmi hivatala (FMV) engedélyével a svéd haderő SAAB Giraffe 4A multifunkciós lokátorok vásárlása mellé a tüzérségi helymeghatározó feladatkörű Arthur rendszerek felújítására is engedélyt kapott.

A 2019. elején esedékes szállítás megkezdésével a fegyveres erők szárazföldi felderítő kapacitásának növekedése mellett képesek lesznek a jövő fenyegetéseire is választ adni. A felderítő lokátor története nem most kezdődött, oldalunkon itt egy hír 2014-ből, amely részletesen foglalkozik a családdal.

Noha a hírben nem szerepel, a Giraffe 4A tengerészeti feladatkörben is használható. Forrás: microwavejournal.com ,

„A földi telepítésű többfunkciós Giraffe 4A radar képessé teszi az alkalmazó országot többek között taktikai ballisztikus rakéta elleni védekezésre. A világban egyre nő a feszültség, így vásárlóinknak élvonalbeli megoldást szállítunk, hogy képesek legyenek érdekeiket/értékeiket megvédeni” – nyilatkozta Anders Carp, a SAAB Surveillance üzleti részlegének vezetője.

A GaN félvezető technológiát használó többcsatornás AESA lokátorral felszerelt Giraffe 4A a légi felderítés, légvédelmi – és korai előrejelző képesség mellett képes tüzérségi helymeghatározásra is.

A SAAB Göteborg városában székelő üzeme a világ vezető mikrohullámú és szenzor technológia fejlesztő központjai közé tartozik. Világszintű lokátor fejlesztéseik mellett repülőgép fedélzeti megoldásaik sem maradnak el, legyen az felderítési – (GlobalEye) vagy önvédelmi (Arexis) célú eszköz.