|

Top Gun 2: Megvan Maverick gépe?

Pont egy hónapja boncolgattuk a Top Gun folytatásának információmorzsáit, melyek a napokban további adalékokkal bővültek.

A “Top Gun: Maverick” címmel érkező folytatás forgatásának első napján a legendás “Feel the need” felirattal posztolt egy képet Pete “Maverick” Mitchel karakterét játszó Tom Cruise hivatalos Twitter oldalán, melyen “díszmagyarba” öltözve látható. A legendás hajózóruha és sisak mellett azonban érdemes egy pillantást vetni a kép hátterében álló F/A-18F Super Hornet vadászbombázóra, mellyel eldőlni látszott 3 hónappal korábban boncolgatott kérdésünk: a US Navy melyik hadrendben álló típusát repüli majd a Top Gun-ba oktatóként visszatérő Maverick.

Forrás: Twitter ,

A Joseph Kosinski által (akivel Cruise a Feledés című sci-fiben dolgozott már együtt) rendezett film 2019 júliusában kerül a moziba, és cselekményét is csöpögtették a közelmúltban, a drónok térnyerése és a hús-vér pilóták szükségessége áll majd a középpontban. Kíváncsian várjuk, hogy a “Lopakodó” filmben (is) elsütött konfliktust milyen oldalról közelíti meg majd a Top Gun 2. része.

A film érkezéséig pedig csemegézzetek a HTKA Webshopban, ahol akciós áron válogathattok a Top Gun szlogenes bögrékből! >>>>>

Fórum hozzászólások

 • rudi
  Az...a folytatólagos háború története.
  Én azóta keresem az Angol nyelvű változatot.
  Ami pozitív:
  - a harci jelenetek rendkívül élethűre sikeredtek,
  - a katonák jellemábrázolása hihető. A Finn katonáknak is az első dolga kifosztani az Orosz hullákat.
  Negatívum:
  - mivel nem mozifilmnek készült ezért nagyon sok benne az üresjárat...
  Hát, én üresjáratot nem láttam benne. Nézd angol felirattal.
 • A Marco Póló Netflix sorozatot látta valaki? Szerintem nagyon jó lett, izgalmas, kellő mértékben keveri a harci, politikai és mindennapi jeleneteket. Hogy mennyire korhű, azt nem tudom megítélni, de nem tűnik túlzónak. :D
 • Mert?
  gacsat
  Hát, az nekem magas volt.
  A másik baj, hogy egy működő scifi jószerivel élvezhetetlen. A világűr nem embernek való vidék. Ha meg már nem ilyen emberek leszünk, a történeteink mai szemmel nagyon furcsák lennének.
  Ez a kedvencem, de nem igazi scifi: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwju-pKamb3bAhWQhqYKHaHRDgEQtwIIJzAA&url=https://www.youtube.com/watch?v=te4zBQG54fg&usg=AOvVaw2oAw3ZJEHUYxkVqBhb0gAF
  Működő még az Europa Report. Nem csoda, Artur Clarke-tól lopták. Viszont nem túl jó.
  Jó volt még a Hold, de az alap ötlet marhaság, és a pasi földi mozgású a Holdon.
  Alien? OK, de honnan a gravitáció?
  Nekem a szingularitás megjelenítése tetszett, meg hogy a Hawking féle könyvek nyomán próbálta a jelenlegi kvantum fizikát megmutatni - erre gondoltam.
  Persze tele volt marhasággal, de az alapelv, hogy a gravitációrás és a lokális-galaktikus időt meg a tesseractot kezelte, az alapjaiban megegyezett az Idő Rövid Történetében szereplővel (Vagy Stanislaw Lem Kudarc című könyvében szereplővel). Az akkréciós korongot is nagyon szépen jelenítette meg. Összességében tetszett.
 • arbalest
  A Marco Póló Netflix sorozatot látta valaki? Szerintem nagyon jó lett, izgalmas, kellő mértékben keveri a harci, politikai és mindennapi jeleneteket. Hogy mennyire korhű, azt nem tudom megítélni, de nem tűnik túlzónak. :D
  Marco Polo az egészet kitalálta anno, Közel-keleten írta a "megemlékezéseit" a kereskedőktől hallott sztorik alapján. Annyi pozitívuma lett a dolognak, hogy a történetei sarkalták a nyugati hatalmak vezetőit a világ felfedezésére...
 • Ooorky
  Marco Polo az egészet kitalálta anno, Közel-keleten írta a "megemlékezéseit" a kereskedőktől hallott sztorik alapján. Annyi pozitívuma lett a dolognak, hogy a történetei sarkalták a nyugati hatalmak vezetőit a világ felfedezésére...
  Ez nagyon offtopic, de azért ilyen markáns véleményt nehéz lenne minden kétséget kizárólag alátámasztani vagy akár cáfolni is. Ami biztos, hogy a maga idejében Marco Polo messze részletesebb leírást adott Kínáról, mint a korabeli utazók (ideértve a perzsa és arab utazókat is), jól és részletesen írt a pénzegységekről, sókitermelésről és a dolgozók béreiről. Ahogy az sem vitás, hogy számtalan téren hibásak voltak a történetei, illetve amit sokan emlegetnek, hogy nemes egyszerűséggel szóba se kerül a kínai nagy fal. Ahogy az sem könnyíti meg a történetek igazolását vagy cáfolását, hogy alapvetően szóban lefestett történetek utólagos írásbeli rögzítései maradtak csak fent.
 • molnibalage
  Na, hétvégén megolv az Altered Carbon utolsó része. Röviden és tömörem, ez az összes eddigi sorozat közül amit eddig életem során láttam a sorozatkészítés csúcsa több szempontból is. Ha készült valaha 10/10-es sorozat, akkor ez kilóg a skálából nálam.

  A film természetesen nem hibátlan, de olyan leverhetetlen magasságban van jelenleg nálam, hogy arra szavak alig vannak. Egyedül a Black Mirror rúg labdába, csak ott egymástól teljesen független részek, ha az utolsó rész pár "cameo" snittjét nem számítjuk.

  A sorozat tempója valami eszméletlenül jó mem ül le egy pillanatra sem. Egyetlen egy színész volt, aki sajnos tényleg nagyon kilógott a sorból a többiekhez képest, pont aki az egyik lényeges fő/mellékszereplőt alakította (Falconeer), de mindenki mással tökéletesen meg voltam elégedve.

  A sorozat egyszerre sci-fi, akció, nyomozós film noir szerű film úgy, hogy elég durva társadalomkritika is van benne ami összefonódik a többivel. A történet szuper, csavaros, gyak minden részre jutott egy WTF pillanat, a mellékszereplők is érdekesek. (Poe a kedvenc.)

  Én mindenkinek csak ajánlani tudom.
  Mi most tartunk a 8. résznél.
  Röviden:
  [​IMG]
  (igen, amúgy marha jó, de a gülü szemű macska-érdemrendet megérdemli a sorozat eddig úgy minden részéért... :eek::eek::eek::eek::eek:)
 • Megvolt a Deadpool 2. Nagy átlagban nem érte el az első rész szintjét, az újdonság varázsa már nem volt meg és helyenkét túl sokszor használták újra ugyanazon elemeket. Ettől függetlenül voltak benne sírva röhögős pillanatok. Főleg a stáblista alatti utolsó két bevágás. Könnyed szerdai szórakozásnak simán jó volt.
 • molnibalage
  Megvolt a Deadpool 2. Nagy átlagban nem érte el az első rész szintjét, az újdonság varázsa már nem volt meg és helyenkét túl sokszor használták újra ugyanazon elemeket. Ettől függetlenül voltak benne sírva röhögős pillanatok. Főleg a stáblista alatti utolsó két bevágás. Könnyed szerdai szórakozásnak simán jó volt.
  Nekem az első rész nem tetszett annyira viszont a második nagyon jó lett.
 • A deadpool 2 nekem is nagyon bejött :)
  Szerintem tele van jó karakterekkel és vicces/kikacsintós szituációkkal.
  Az X force bevetése például zseniális. Tök, jól és viccesen bemutatták, hogy milyen eredménnyel zárulna a valóságban egy ilyen tipikus filmes akcióhősös bevetés.
  "Kábel" karaktere szerintem nagyon zord és "cool". Nagyon jó ellenpontja Deadpool-nak.
  E mellet külön tetszett az, hogy kb. annyi sztorija van csak a filmnek, mint a való életnek (vagyis semmi lényeges) és az is nagyon fontos, hogy a filmben senki sem gonosz vagy rossz. Pont, mint az életben, mindenki csak a saját emlékeinek és személyiségének megfelelően akarja tenni a legjobbat/leglogikusabbat. Szerintem nagyon jól vegyítették ezt a fantáziavilággal.
  E mellet azért kicsit Terminátor 1 is a történet, de ez nem zavart :D
 • Azoknak a tolvaj bűnözőknek szólok akik szeretnék magyarul megnézni a The Pentagon Wars c. filmet,hogy fent van az egyik legnagyobb magyar torrent oldalon.
  A szomszéd fiának a barátjának a húga mondta csak onnan tudom én is.
 • dudi
  Azoknak a tolvaj bűnözőknek szólok akik szeretnék magyarul megnézni a The Pentagon Wars c. filmet,hogy fent van az egyik legnagyobb magyar torrent oldalon.
  A szomszéd fiának a barátjának a húga mondta csak onnan tudom én is.
  A YT-n fent volt nagyon sokáig a fullos, de n+1 online nézhető oldalon is biztosan fent van. Egyébként pocsék a magyar szinkron, az eredeti nyelvet ajánlom.
 • Humorból:

  fip7
  [​IMG]
  Mondjuk ezért is nem tetszett az JW2. Elsőben még elment a raptorokkal való bohóckodás, de az új film végén sugallt jövőkép (dinók visszafoglalják a földet) eléggé baromság.

  Anno láttam egy ZS kategóriás hulladékot (Jurassic City talán), abban egy nagyváros közepén szabadultak el a dögök amiknek a tojásait időgéppel hozták el (asszem csak oda tudtak visszatérni ahonnan indultak, előrefelé nem tudtak utazni az időben és a cselekedeteiknek nem volt hatása a saját idősíkjukra). Kisebb dinókkal már a helyi rendvédelmi erők is elbírtak, a T-rex-et végül az egyik öreg tudós által a 2. világháborúból előrehozott fiatalabb önmaga győzte le egy osztag gépesített gyalogossal karöltve (bazooka + jármű M2-ese).
 • Ooorky

  Én nem láttam még a filmet de a beszámolók alapján gender propaganda + Zs-kat az egész.
  Most őszintén, sima AK-val kinyírsz egy T-Rex-et :D
 • fip7
  Ooorky

  Én nem láttam még a filmet de a beszámolók alapján gender propaganda + Zs-kat az egész.
  Próbálták a háttérben tartani, nem SJ Wars szint.

  A beszari ultraokos feka informatikus elment, de a "tökösöbb a legtökösebb tökösnél" doktor csaj iszonyat irracionálisra és irritálóra lett írva.
  Kb. mindkettejüknek van 1-1 jelenete meg itt-ott feltűnnek és ennyi.

  Természetesen az összes gonosz fehér vagy ázsiai férfi (ez a legújabb hóbort hollywood-ban, kezdik őket is összemosni velünk), meg az aukción 3 db néger, akik semmit se csinálnak csak ott ülnek.
  A 3. filmre előrejelzett fő-fő-főgonosz egy orosz milliárdos.
 • fip7
  Ooorky

  Én nem láttam még a filmet de a beszámolók alapján gender propaganda + Zs-kat az egész.
  Most őszintén, sima AK-val kinyírsz egy T-Rex-et :D
  Lőttél már T-Rexere? :D
 • Ooorky

  "A 3. filmre előrejelzett fő-fő-főgonosz egy orosz milliárdos."

  Imádom ahogy az amcsi filmek lekövetik a világpolitikájukat :D
  Amúgy:
 • dudi

  "Lőttél már T-Rexere? :D"

  Nem, de abból kiindulva, hogy az Afrikai orrvadászok lazán nyírnak ki elefántokat AK-val, minimális lövés számból, hát a T-Rexnek se lenne több esélye. Vagy fejre vagy lábra céloznék. Ellőném az óriás őscsirke lábát, azt megnézném, hogy utána hogy kotkodál :D
  A Raptorok meg a valóságban 80 cm-s magasak voltak maximum. De attól senki se fosna be, szóval a filmekben vagy 2 méteresek. (Meg tele voltak tollakkal....)
 • fip7
  A Raptorok meg a valóságban 80 cm-s magasak voltak maximum. De attól senki se fosna be, szóval a filmekben vagy 2 méteresek. (Meg tele voltak tollakkal....)
  Regényben Deinonychus volt, de leírja, hogy akkoriban gyakran azt is Velociraptor-nak hívták, mert jobban hangzott.
  +3 fajról is kiderült, hogy valójában a Triceratops különböző növekedési szakaszait találták meg és nevezték el önálló fajnak, szal lehet, hogy a Velociraptor is valójában egy kölyök Deinonychus.
 • Ooorky

  Még az is lehet. Gyerek koromban voltam nagy "dínó szakértő" , rengeteg könyvem volt róluk :):):)
  Azóta erősen kopott a tudásom, meg szerintem el is avult. Tudtommal az se egyértelmű, hogy hideg vagy meleg vérű állatok voltak ezek egyáltalán.
 • fip7
  dudi

  "Lőttél már T-Rexere? :D"

  Nem, de abból kiindulva, hogy az Afrikai orrvadászok lazán nyírnak ki elefántokat AK-val, minimális lövés számból, hát a T-Rexnek se lenne több esélye. Vagy fejre vagy lábra céloznék. Ellőném az óriás őscsirke lábát, azt megnézném, hogy utána hogy kotkodál :D
  A Raptorok meg a valóságban 80 cm-s magasak voltak maximum. De attól senki se fosna be, szóval a filmekben vagy 2 méteresek. (Meg tele voltak tollakkal....)
  Pont tökön harapna... :/
 • Unio
  A témakör lényege és célja:

  Bemutatni ismert vagy ismeretlen háborús, történelmi, haditechnikai és hadtörténelmi témával foglalkozó dokumentumfilmeket. Kerüljük az 1-2 szavas, félmondatos véleményeket, hogy például jó, rossz doksi film:). Minimum 2-4 mondatban vázoljátok le, hogy miért tetszett vagy nem tetszett nektek az a bizonyos mű, és miért ajánljátok azt/azokat másoknak,vagy miért nem.

  Ide inkább az ezekkel a témakörökkel kapcsolatos filmek kerülhetnek! Tehát pl egy Hogyan készült? kerti asztalos rész, vagy egy David Attenborough vadviláganem! :) Direkt vagy véletlenül más témakörökbe beposztolt anyagok is idekerülhetnek, szóval azért lehet egy enyhe átjárás/kapcsolódás a témák között;).

  Különböző online videómegosztókra felrakott teljes terjedelmű dokumentumfilmek is idekerülhetnek, persze lehetőleg a legjobb minőségben, hogy az idetévedő HTKA tagok, olvasók megtudják nézni ha úgy van kedvük;). Lehetőleg szinkronizált, vagy feliratozott anyagokat osszatok meg, vegyük figyelembe, hogy nem mindenki beszél perfektül szamoaiul vagy busmanul. Jó lenne, hogyha a filmekhez kerülne minimum egy imdb-s, rotten tomatoes vagy port.hu-s link, hogy kideríthető legyen az anyagról mi is az eredeti címe, ki rendezte és mikor készült.

  A letöltőoldalak neveit ne emlegessük szerintem, hogyha valaki végképpen nem tudja beszerezni azt a dokumentumfilmet amit itt megosztottatok, akkor az jelezze a posztoló felé vagy felénk, hogy neki valahonnan nagyon kellene az a film, akkor én, mi megpróbálunk segíteni, rávezetni ;).

  Mint látható én ezt az egészet komolyan gondolom, remélem, hogy ti is. Hogyha nem is lesz állandóan friss a topik, de legalább egy olyan hely legyen ahova “be lehet ugrani” és a filmekről lehet olvasni, beszélgetni, elmélkedni vagy azokat nézni;).

  Előre is jó szórakozást!;)

  Még valami! Spoilerezni lehet, de annak az elejét és a végét lehetőleg jelezzétek, hátha akik olvassák a témakört, azok még nem látták az itt bemutatott/kitárgyalt filmeket, szóval csak okosan! ;)

  Kiegészítés: Részben idekerülhetnek a különböző hírportálokon megjelent rövid bemutatófilmek, portréfilmek, ismeretterjesztő filmek (csak amik a haditechnikával, hadtörténelemmel kapcsolatosak),politikai- biztonságpolitikai dokumentumfilmek, rendvédelmi- hírszerző szolgálatokkal kapcsolatos dokufilmek. Plusz részben az összeesküvés-elméletes anyagok.
  Sokszor, nagyon messze vagyunk attól ami miatt létrehozták a filmek és sorozatok topikot. Olyan filmeket oszt meg aminek nincs köze ehhez.....LÁSD FENTEBB!!!
 • @Cifu A legutóbbi 2 részben nem spóroltak az Expanseben a fizikán.
  [​IMG]
  Mondjuk az se normális, aki mörájnokat küld be egy idegen civilizáció által épített űrállomásba...
  (jó, Gunny-t leszámítva, de ő már kellő mértékben tapasztalt)
  A pap néni viszont badass, látszik, hogy addig se csak cicasimogatóban dolgozott.
  A belter hajó XO-ja viszont mind inkább belopja magát a szívembe azzal a Motörhead-Lemmy-s bajszával.
  (Holden meg úgy járt mint a Jack O'Neil, amikor elkapta az "okosító gép" a Star Gateben :D )
 • sirdavegd
  @Cifu A legutóbbi 2 részben nem spóroltak az Expanseben a fizikán.
  Szvsz már megvárom a maradékot a 3. évad végéig, és majd egyben ledarálom. Őszintén szólva amíg a Földi / Marsi / Övbéli politikai sz@rkavarásról volt szó, nagyon tetszett a történet, és megelégedtem azzal, hogy na, itt-ott becsúszik pár hiba a megvalósításban. De a 3. évad egyre inkább az idegen faj(ok)ról szól, és egyre kevésbé érdekelt, mert a Földi sz@rkavarás egyre unalmasabb volt (egy nagy csavartól eltekintve), az Övbéliről alig, a Marsbéliről meg semmit sem tudunk.

  Ha már úgy is eltértek a könyvsorozattól, lehetett volna ezt jobban is megoldani.

  Plusz utólag már érzem, hogy az idő múlásának érzékeltetése is eléggé gyatrán ment / megy sajnos...

Ugrás a fórum topichoz