|

2 repülőgép-hordozót a Koreai-félsziget közelébe?

Az amerikai Csendes-óceáni flotta parancsnoka, Scott Swift admirális kedden a dél-koreai védelmi miniszterrel találkozott. Ezen beszélgetésen elhangzott, hogy Washington kész továbbra is konkrét tettekkel demonstrálni a régió biztonságával kapcsolatos vállalásait. Dél-Korea kérésére komoly erőt képviselő egységek felvonultatására.

A Szöulban adott interjújában kitért arra, hogy ha magas szinten igény mutatkozik egy újabb repülőgép-hordozónak, vagy egyéb hadihajóknak, tengeralattjáróknak a félsziget közelébe hozatalára, akkor a U.S. Navy rendelkezik ezen képességgel. Az admirális elmondta, hogy a véleménye szerint önpusztító lépéseket tevő Észak-Korával szemben ezen döntés meghozatala a politikusok feladata, az övé az, hogy a parancsnoksága alá tartozó mintegy 200 hadihajó és tengeralattjáró, 1180 repülőgép és mintegy 140 000 tengerész révén ezt a lehetőséget biztosítsa a döntéshozók felé.

2 Nimitz osztályú repülőgép-hordozó és kíséretük kötelékben légifotón megörökítve.

A Japánba állandó jelleggel előretolt USS Ronald Reagan (CVN 76) és a USS John C. Stennis (CVN 74) a Filippínó-tengeren 2016 júniusában. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Nathan Burke,