|

A Boxer átalakulása

Nem, szó sincs arról, hogy átterveznék a német-holland koprodukcióban megszületett Boxert, ehelyett az alábbi videóban azt láthatjuk, hogy egyszerű műhelykörülmények mellett hogyan lehet új feladatra felkészíteni a járművet.

A könnyű és gyors variálhatóság adott, hiszen a tervezéskor a fő szempontok között szerepelt a modularitás. A lenti videóban egy mentő feladatkörű Boxert alakítanak át harcba küldhető változattá a feladatspecifikus „puttony” cseréjével.

A 1-1 komplett Boxer tehét 2 fő komponensből áll össze: az alvázból és az arra telepített, feladatspecifikus modulból. Utóbbiak cseréjére tábori körülmények közt is lehetőség van, az egész folyamatot akár 1 óra leforgása alatt végre tudja hajtani a műszaki állomány.

GTX Boxer a feladatspecifikus modul nélkül

GTX Boxer a feladatspecifikus modul nélkül Boevaya mashina,

A GTK Boxer csapatszállító modul

A csapatszállítós modul Boevaya mashina,

Oldalra néző gépágyúval földes úton haladó Boxer hépjármű ausztrál kamuflázsban.

Rheinmetall Boxer CRV (Combat Reconnaissance Vehicle) egy ausztráliai lőtéren 2017. februárjában. CPL Sebastian Beurich, © Commonwealth of Australia, Department of Defence,

No de ha már ennyire variálható, akkor felérhet-e egy családi egyterűvel? Nos, az Auto Bild pár éve ennek ezt „tanulmányozta”… :)