|

A Boxer átalakulása

Nem, szó sincs arról, hogy átterveznék a német-holland koprodukcióban megszületett Boxert, ehelyett az alábbi videóban azt láthatjuk, hogy egyszerű műhelykörülmények mellett hogyan lehet új feladatra felkészíteni a járművet.

A könnyű és gyors variálhatóság adott, hiszen a tervezéskor a fő szempontok között szerepelt a modularitás. A lenti videóban egy mentő feladatkörű Boxert alakítanak át harcba küldhető változattá a feladatspecifikus “puttony” cseréjével.

A 1-1 komplett Boxer tehét 2 fő komponensből áll össze: az alvázból és az arra telepített, feladatspecifikus modulból. Utóbbiak cseréjére tábori körülmények közt is lehetőség van, az egész folyamatot akár 1 óra leforgása alatt végre tudja hajtani a műszaki állomány.

GTX Boxer a feladatspecifikus modul nélkül

GTX Boxer a feladatspecifikus modul nélkül Boevaya mashina,

A GTK Boxer csapatszállító modul

A csapatszállítós modul Boevaya mashina,

Oldalra néző gépágyúval földes úton haladó Boxer hépjármű ausztrál kamuflázsban.

Rheinmetall Boxer CRV (Combat Reconnaissance Vehicle) egy ausztráliai lőtéren 2017. februárjában. CPL Sebastian Beurich, © Commonwealth of Australia, Department of Defence,

No de ha már ennyire variálható, akkor felérhet-e egy családi egyterűvel? Nos, az Auto Bild pár éve ennek ezt “tanulmányozta”… :)

 

Fórum hozzászólások

 • antigonosz
  Előtte állnak mind a négyen. A jobb oldalira is a mellette levő faxi puskájának az árnyéka esik nem a boxeré. A viszonyítási alap a toronyban ülő fickó. Annak a bakancsának a talpa meg kb a gép előtt álló bal 2 fickó sisakjának tetejével van egy vonalban. Aztán ehhez még hozzájön az a géppuska ott a háta mögött, az antennákról nem beszélve. 4 méternél biztosan több, kb 4,50.
  mint írtam az alap járgány, tehát a torony nélkül 2,37m, a torony szerintem nincs 2,2m, az antennát ne vedd bele...
 • Ma Brisbane-i hadsereg Enoggera laktanyáján Malcolm Turnbull miniszterelnök, valamint Marise Payne védelmi miniszter és Christopher Pyne védelmi miniszter, bejelentette Rheinmetall Defense Australia-t, hogy az 5,2 milliárd dolláros Land 400 Phase 2 Project (páncélozott felderítő jármű) amely 211 járművet szállít a hadseregbe.
  Az RDA Boxer CRV a BAE Systems / Patria AMV35 versenytársával száguldott ki egy olyan szoros versenyen, amely kezdeti késlekedéseket figyelt meg az ausztrál iparági tartalommal kapcsolatos megfontolások alapján, és mindkét járművet szigorú kockázatcsökkentő tevékenység (RMA) segítségével végezték el .

  A politikai beavatkozás a Queensland és a viktoriánus államkormányzatokkal egyaránt megkérdőjelezte a versenyt, és határozottan támogatta azokat a jogokat, amelyeket jogos érdeknek tartanak, sőt az ABC élõ táplálék alján található heveder a bejelentés szerint "Queensland 5 milliárd dolláros védelmi szerzõdést nyer Vic”. A BAE Systems elkötelezte magát a védelmi központ felépítésében egy olyan helyszínen, amelyen a Melbourne Fishermans Bendben tervezték, hogy a Commonwealth által igényelt 211 járművet a 2. fázisban megtervezze. Az RDA megígérte egy Military Vehicle Center of Excellence ( MILVEHCOE) Brisbane-ben jön létre. A MILVEHCOE lesz a Land 400 harci járművek, a Land 121 logisztikai járművek és más komplex védelmi projektek középpontjában. Ezenkívül Ausztráliában egy ellátóhálózatra is támaszkodik, hogy a helyi iparból származó termékeket és szolgáltatásokat a Rheinmetall globális ellátási láncába szállítsa .

  image: http://yaffa-cdn.s3.amazonaws.com/adm/images/dmImage/StandardImage/Boxer CRV 2017_web.jpg

  [​IMG]
  A Rheinmetall Boxer CRV a tavalyi kockázatcsökkentő tevékenység során. Hitel: RDA
  Christopher Pyne védelmi miniszter elmondta, hogy bár a Rheinmetall úgy döntött, hogy a Queensland a járművek gyártásának alapja, ez 1,8 milliárd dollár költséget jelentett a 2,8 milliárd dolláros ausztrál ipar tartalom (AIC) kiadásából.

  Hozzátette, hogy az AIC 635 millió dollárja Victoria-ba kerül, 170 államban létrehozott munkahelyet; 330 munkahely jön létre a MILVEHCOE létrehozásával. A fennmaradó egyenleg a többi állam között oszlik meg.

  "Az Edinburgh, WA, Puckapunyal, Townsville és itt is az Enoggera-i bázisok is frissítenek, tehát van egy nagy infrastruktúra-összetevő is, egyetlen állam sem nyerte meg ezt a szerződést, a nemzet megnyerte ezt a szerződést. megvásárolta volna ezeket a járműveket a tengerentúlon, és behozta őket az országba. "

  Úgy tűnik, hogy a nehezebb Boxer kiemelkedő védelme nyerte meg a végén, mivel a hadseregek tudták, hogy kedvelték a német járművet; jelenleg mintegy 700 darabot rendelt Németország, Hollandia, Litvánia és Szlovénia.

  Az AMV35 bizonyára könnyebb, 30 tonnányi súlyú a Boxer 38,5 tonnájával szemben. Több mint 1.900 darabot gyártottak nyolc változatban nyolc országban. Mindkét versenyző felajánlotta a képességét, hogy felfelé vagy lefelé módosítsa védőfelszereléseiket a küldetésnek megfelelően.

  Egyes kritikusok azt állították, egy nehezebb jármű hátrányosan befolyásolja a képességét, hogy ellássa elsődleges szerepe reconaissance, különösen, ha telepített a nehéz terepen, a rossz minőségű utak és hidak korlátozott tipikusan ausztrál régióban.

  Nem kétséges, hogy az új jármű olyan drasztikus javulást eredményez majd, amelyet az új jármű kínál majd a nagyon kedvelt, de hosszú ideig tartó fog elődjénél, a 16 tonnás ASLAV-nál, amely a modern körülmények között a túlélés és letalitás hiányát szenvedte el.

  Az afganisztáni tapasztalatok azt tanították a hadseregnek, hogy az új járműveknek meg kell maradniuk a jobb vállakkal elindított fegyverek és az improvizált robbanóeszközök (IED) által okozott nagyobb robbanásoktól, amelyekről az ASLAV első megbízásakor nem tervezték.

  Az ellenség nagyobb távolságokon való észlelésének és elfogadásának szükségessége szintén a végső kiválasztás egyik tényezője volt, mindkét ajánlatot, amely az ASLAV 25 mm-jéhez képest legalább 30 mm-es ágyút (legfeljebb három kilométeres távolságot) kínál.

  A 211 jármű első szállítását 2020-ra tervezik, az első Armored Cavalry Regimentet (ACR) 2022-re újra fel kell szerelni, és a Defense reméli, hogy mindhárom ACR-t 2026-ra újra fel kell szerelni, bár ez egy éles becslés.

  A 400-as program 3. fázisára vonatkozó pályázati kérelem , melynek során mintegy 450 gyalogsági harcjárművet szerzünk meg, hogy felszereljünk három hadsereges hadseregben a hadsereg harci brigádjait.

  Nem zártak ki a nyolckerekű járműválasztás lehetőségének, szemben a lánctalpas járművel, a 3. fázis esetében; ez természetesen jelentős előnyökkel járna a költségek, az ipari csomagok, a logisztikai támogatás és a képzés terén. A Rheinmetall azonban szívesen kínálja a Lynx IFV-t , amely hasonlóságokat nyújt, különösen a 30 mm-es LANCE torony tekintetében .



  Read more at http://www.australiandefence.com.au...out-5-2b-land-400-phase-2#SXaYr2oswB6EfkST.99
 • megazez
  mint írtam az alap járgány, tehát a torony nélkül 2,37m, a torony szerintem nincs 2,2m, az antennát ne vedd bele...
  Alap járműre én is 2.37m -t találtam. A torony ennek még plusz a 2/3-a kb a géppuskával. Na jó akkor 4m csak, szóval akkor kb mint egy Magnum nyerges kamion fülke teteje és a pótkocsi teteje közt valahol. [​IMG]
 • kamm
  Ide is: https://www.defenceweb.co.za/featured/algeria-will-reportedly-produce-boxer-vehicles-under-license/

  Ugyanott gyartjak majd 2020-tol, ahol a 2014-ben 2.7 millliard euroert vasarolt license alapjan Fusch-2 gyartjak; varhatoan a BTR-60, BTR-80-asokat valtjak majd le a Boxerek.
  Kb annyival is fog kevesebbet tudni mint amennyit adni fognak érte. Hiába a licenc gyártás.
  Valaki magyarázza már nekem el hogy mi a jó fészkes fenének kell Algériának egy 35-45 tonnás 8*8 as dög? Mert leszámítva a csekély tengerparti sávot kb 50-100 km között a szaharában meg a rögös szaharai sivatagban hogyan fogják tudni használni? Á csak nem majd a leendő alah ahbar-sok arzenálját fogják majd idővel gyarapítani.
 • tonyo
  Kb annyival is fog kevesebbet tudni mint amennyit adni fognak érte. Hiába a licenc gyártás.
  Valaki magyarázza már nekem el hogy mi a jó fészkes fenének kell Algériának egy 35-45 tonnás 8*8 as dög? Mert leszámítva a csekély tengerparti sávot kb 50-100 km között a szaharában meg a rögös szaharai sivatagban hogyan fogják tudni használni? Á csak nem majd a leendő alah ahbar-sok arzenálját fogják majd idővel gyarapítani.
  Dehogyis, pont ellenkezoleg.:)
  Algeriaban a military a franciak aloli felszabaditasuk ota iranyitja az orszagot a hatterbol, Marokkoval allando a hatarvitajuk, puccs is volt mar, az iszlamistakat mindig kiszoritjak a hatalombol. Kilencvenesekben ebbol belso haboru is volt, valami tobb szazezer aldozattal, azota meg a Maghrebben kergetik az al-Qaedat folyamatosan (no meg hivatalosan mai napig haboruban allnak a zsidokkal, mint szinte minden arab orszag, hehe.)
  Miota a lazongas vegre iden elkergette az evtizedek ota szekeben ulo Bouteflikat az army tamogatasaval, azota a tabornokok csak figyeltek, de a minap kiadtak egy figyelmeztetest, hogy vagy rend lesz es az ellenzek megegyezik a hogyan tovabb kerseseben, vagy ok tesznek rendet... felmillio feletti aktiv hadsereguk van, nem viccelnek, siman szetcsapnak a nepek kozott, ha kell. Rengeteget koltenek a hadseregre hagyomanyosan, mindig fel voltak szerelve rendesen (eddig foleg a szovjetektol, azota mar mindenhonnan vasarolnak.)
 • "Germany's Krauss-Maffei Wegmann (KMW) is continuing to invest in developing its private venture remote-controlled Artillery Gun Module (AGM) that, when integrated onto the rear of the Boxer 8×8 Multi-Role Armoured Vehicle (MRAV), is now being referred to as the Remote Controlled Howitzer 155 (RCH 155).

  The German Army has a requirement for a wheeled 155 mm self-propelled (SP) artillery system that is expected to be met by the RCH 155. When deployed this would supplement, not replace, the legacy KMW PzH 2000 155 mm/52 calibre SPH."

  https://www.janes.com/article/88723/kmw-s-remote-controlled-howitzer-155-moves-ahead
 • tacticool
  "Germany's Krauss-Maffei Wegmann (KMW) is continuing to invest in developing its private venture remote-controlled Artillery Gun Module (AGM) that, when integrated onto the rear of the Boxer 8×8 Multi-Role Armoured Vehicle (MRAV), is now being referred to as the Remote Controlled Howitzer 155 (RCH 155).

  The German Army has a requirement for a wheeled 155 mm self-propelled (SP) artillery system that is expected to be met by the RCH 155. When deployed this would supplement, not replace, the legacy KMW PzH 2000 155 mm/52 calibre SPH."

  https://www.janes.com/article/88723/kmw-s-remote-controlled-howitzer-155-moves-ahead
  Erdekes. Kivancsi lennek, a Boxer meg megfontolas alatt all-e a BTR-ek csereje kapcsan nalunk (bar en meg mindig inkabb rengeteg Patriat latnek szivesen, sok uj XP-t e, kozejuk szorva megfelelo mennyisegu uszokepes verzioval, pl AMV28-assal.)
 • Én nem támogatom kerekes PSZH vásárlását. A legjobb esetben is néhány száz járműről lenne szó. Ekkora tételnél nem látom értelmét, hogy ezen spóroljanak.
 • Mackensen
  Én nem támogatom kerekes PSZH vásárlását. A legjobb esetben is néhány száz járműről lenne szó. Ekkora tételnél nem látom értelmét, hogy ezen spóroljanak.
  Úgy érted hogy 6x6-ost, 8x8-ast egyáltalán nem vennél? Csak azért kérdezem mert 8x8-asból a környéken mindenki bevásárol(t).
 • Anti
  Úgy érted hogy 6x6-ost, 8x8-ast egyáltalán nem vennél? Csak azért kérdezem mert 8x8-asból a környéken mindenki bevásárol(t).
  Szivem szerint nem. A kerekes PSZH-k a hidegháború éveiben terjedtek el, mivel olcsóbban üzemeltethetőek mint a lánctalpas PSZH-k. Viszont ezekben az időkben óriási sorozott tömeghadseregek voltak. Akár több ezret is rendszerbe állíthattak belőlük. Szóval volt létjogosultságuk. Viszont egy viszonylag kicsi, hivatásos hadsereg esetében én nem ezeken spórolnék.
 • kamm
  Erdekes. Kivancsi lennek, a Boxer meg megfontolas alatt all-e a BTR-ek csereje kapcsan nalunk (bar en meg mindig inkabb rengeteg Patriat latnek szivesen, sok uj XP-t e, kozejuk szorva megfelelo mennyisegu uszokepes verzioval, pl AMV28-assal.)
  Ami német, az mind a célkeresztben lehet a jelen politikai állás szerint... Kérdés az, hogy a közepes dandárnál úszóképes járművet akarnak-e, vagy sem.

  Elvileg az Xp is úszóképes 28 tonnás tömegig, mint a Piranha 5 is, legalábbis előszeretettel nyilatkozzák róluk. Az AMV28 igazából tengeri üzemre készült a felhajtóerőt növelő kittel. Nálunk nem hiszem, hogy számolni kéne erősebb hullámzással egy dunai átkelésnél. :D
 • Anti
  Pzh, NASAMS után majmolhatnánk ezzel is a litvánokat.
  Nem is tudtam hogy izraeli torony került rá spike-al. Nem lenne rossz az tuti.

Ugrás a fórum topichoz