|

Újabb szakaszba lépett az ausztrál légvédelmi romboló tesztelése

Az Air Warfare Destroyer (AWD) program első hajója, a HMAS Hobart január 30-án hajózott ki újabb körös tengeri tesztjeire. Russell Millard, AWD Alliance,

Újabb szakaszba lépett a pénzügyi és időbeli csúszásban is lévő Air Warfare Program: az első ilyen romboló, a HMAS Hobart a 2016. szeptemberében megkezdett hajógyári teszteket követően az ún. sea acceptance trials lépett. Ezen besorolású teszteken már nem csak a hajógyári alkalmazottak vesznek részt aktívan, hanem a megrendelő képviselői is szorosan bekapcsolódnak a munkába. Ezen tesztek elsődleges célja, hogy összeállítsák azon, esetleg korrigálandó problémák listáját, melyet a legvégső tesztekig ki kéne kalapálni.

A több hetesre tervezett tesztsorozat keretén belül tesztelésre kerül többek között a rombolóra telepített AEGIS rendszer és számos olyan feladat kerül majd szimulálásra, melyek a szóban forgó hajó hadrendbe állítása után a legénység mindennapos / kevésbé mindennapos feladatai lesznek.

Tagadhatatlan a spanyol Álvaro de Bazán fregattokkal meglévő közeli rokonság. Russell Millard, AWD Alliance,

A HMAS Hobarttal kapcsolatos dátumok nem változtak tavaly óta, várhatóan az év vége előtt átadásra kerül és hadrendbe állítják.

Az aktuális tesztekre Dél-Ausztrália szövetségi állam partjai mentén kerül sor. Russell Millard, AWD Alliance,