|

Elkészült az első lengyel Master

Hivatalosan is bemutatkozott a Lengyel Légierőben rendszeresítésre kerülő korszerű, sugárhajtású kiképzőgép első „sakktáblás” felségjelű példánya.

A Leonardo-Finmeccanica Varese-ben található gyáregységében tegnap hivatalosan bemutatásra került az M-346 Master első, lengyel megrendelésre gyártott példánya. Az eseményen a gyártó vezérigazgatója, Filippo Bagnato és az ügyvezető igazgatója, Mauro Moretti mellett a lengyel védelmi miniszter-helyettes, Bartosz Kownacki és olasz kollégája, Gioacchino Alfano is tiszteletét tette.

Forrás: Leonardo-Finmeccanica

Forrás: Leonardo-Finmeccanica ,

2013 decemberében jelentették be, hogy az M-346 Master típusú sugárhajtású kiképzőgép nyerte a TS-11 flotta cseréjére kiírt tendert: az Alenia 384 millió dollár ellenében 8 darab M-346-ost és egy szimulátort szállíthat le Lengyelország számára. A gépeket 2017 novemberéig kell leszállítania a gyártónak.

A 2014 februárjában aláírt szerződésben szerepel a teljes logisztikai támogatás, valamint a pilóták és műszakiak átképzése, emellett négygépes opciót is tartalmaz. Az olasz cég szállítja emellett a teljesen felszerelt oktatótermeket, valamint tananyagokat is. A megrendelt csomagban szereplő szimulátor képes adatátviteli rendszeren a valóságban repülő gépekkel együtt feladatot végrehajtani.

További képek a bemutatóról:

Forrás: Leonardo-Finmeccanica

Forrás: Leonardo-Finmeccanica ,

Forrás: Leonardo-Finmeccanica

Forrás: Leonardo-Finmeccanica ,