|

Németország is Herculeseket vásárol?

A Reuters értesülései szerint a németek élénken érdeklődnek az amerikai típus iránt, de az A400M Atlas flottát is bővítenék.

Parlamenti és katonai forrásokra támaszkodva a hírügynökség azt írja, hogy Németország lehet a Lockheed Martin C-130 Hercules típuscsaládjának legújabb vásárlója. A Luftwaffe természetesen a legújabb verzió, a C-130J Super Hercules iránt érdeklődik, ugyanis rájöttek, hogy az A400M kapacitása bizonyos feladatokhoz túl nagy, emellett méreteiből és súlyából adódóan nem képes az összes kiszemelt repülőtérről üzemelni.

Izraeli C-130J-30 - még a Lockheed Martinnál | Fotó: Lockheed Martin

Izraeli C-130J-30 – még a Lockheed Martinnál | Fotó: Lockheed Martin ,

Ennek ellenére nem kell temetni az A400M-et sem, melyből a Reauters információi szerint további 10 darabot vásárolnának. Németország anno 60 darabot rendelt a típusból, melyet aztán lecsökkentettek 53 gépre, végül csak 40 rendszerbe állítását tervezték, a maradék 13 gépet lekonzerválták volna, amíg nem találnak rájuk vevőt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 10 darab további példány a lekonzerválásra szánt gépekből kerül rendszerbe állításra, vagy az eddig megrendelt gépállományon felül rendelnének további 10 darabot.


Az Airbus A400M Atlas típusismertetőjéért katt ide!