|

Németország is Herculeseket vásárol?

A Reuters értesülései szerint a németek élénken érdeklődnek az amerikai típus iránt, de az A400M Atlas flottát is bővítenék.

Parlamenti és katonai forrásokra támaszkodva a hírügynökség azt írja, hogy Németország lehet a Lockheed Martin C-130 Hercules típuscsaládjának legújabb vásárlója. A Luftwaffe természetesen a legújabb verzió, a C-130J Super Hercules iránt érdeklődik, ugyanis rájöttek, hogy az A400M kapacitása bizonyos feladatokhoz túl nagy, emellett méreteiből és súlyából adódóan nem képes az összes kiszemelt repülőtérről üzemelni.

Izraeli C-130J-30 - még a Lockheed Martinnál | Fotó: Lockheed Martin

Izraeli C-130J-30 – még a Lockheed Martinnál | Fotó: Lockheed Martin ,

Ennek ellenére nem kell temetni az A400M-et sem, melyből a Reauters információi szerint további 10 darabot vásárolnának. Németország anno 60 darabot rendelt a típusból, melyet aztán lecsökkentettek 53 gépre, végül csak 40 rendszerbe állítását tervezték, a maradék 13 gépet lekonzerválták volna, amíg nem találnak rájuk vevőt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 10 darab további példány a lekonzerválásra szánt gépekből kerül rendszerbe állításra, vagy az eddig megrendelt gépállományon felül rendelnének további 10 darabot.


Az Airbus A400M Atlas típusismertetőjéért katt ide!

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.