|

Megsemmisült egy görög Corsair

Lakott terület közelében csapódott a földnek a Görög Légierő egyik Vought A-7 Corsair II típusú csapásmérő repülőgépe tegnap délelőtt.

Görögország keleti részén, Komotini város közvetlen közelében augusztus 26-án, helyi idő szerint 10 óra körül földnek csapódott egy Vought A-7 Corsair II típusú csapásmérő repülőgép. A 116. Ezred kötelékébe tartozó gépmadár másodmagával hajtott végre gyakorlórepülést a Görög Hadsereggel közösen tartott gyakorlat keretében. A gép pilótája sikeresen katapultált a zuhanó gépből és a görög védelmi miniszter, Demetris Avramopoulos kapcsolatba lépett a pilótával és személyesen gratulált a lakott terület elkerüléséhez és a sikeres gépelhagyáshoz, valamint gyors felépülést kívánt.

Fotó: Kristof Jonckheere

Fotó: Kristof Jonckheere ,

A baleset kivizsgálására szakértői csoportot állítottak fel, az előzetes információk szerint műszaki hiba okozta a gépveszteséget.

Görögországban nem sokáig húzzák már az A-7 Corsair II típusú csapásmérő repülőgépek, a légierő októbertől hivatalosan kivonja állományából a típust, melyből 15 darab A-7E és két A-7C verzió üzemel a 336. Század kötelékében az Araxos légibázison.