|

Brimstone-t a Typhoonra

A brit védelmi minisztérium felkérte a BAE Systems-szet, hogy készítsen tanulmányt a Brimstone 2 levegő-föld rakéta integrációjáról az Eurofighter Typhoonra.

Az – egyébként 5 millió fontot érő – munka máris javában folyik, a BAE Systems mérnökei a vállalat wartoni telephelyén vizsgálják a két fegyverrendszer házasításának aerodinamikai hatásait. A majdani tanulmány persze nem csak a szélcsatornák falain belülre korlátozódik, a cél, hogy 2018-ra egy olyan dokumentációt szállítsanak le a Brit Királyi Légierőnek, amely nem csak a Brimstone 2 leghatékonyabb integrálási megoldásait taglalja, hanem vizsgálja más fegyverek azonos indítóállványról történő alkalmazhatóságnak a lehetőségeit, például a szintén MBDA-termék SPEAR 3-ét is.

Ugyan csak makett, de hamarosan talán élesben is láthatjuk ezt a konfigurációt | Forrás: thinkdefence.co.uk

Ugyan csak makett, de hamarosan talán élesben is láthatjuk ezt a konfigurációt | Forrás: thinkdefence.co.uk ,

A brit vezetés elkötelezett amellett, hogy minden támadó repülő eszközére integrálja a félaktív lézerirányítással és milliméteres hullámsávban dolgozó radar irányítással ellátott Brimstone-t, így a Reaperek és az egyre csak fogyatkozó Tornado-flotta után a Typhoonokra és éppen időszerű már a Líbiában is bizonyított rakéta felapplikálása.